Nogomet

Slovo enega najbolj priljubljenih 'Špancev': umrl je Michael Robinson

Madrid, 28. 04. 2020 13.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
0

V 61. letu starosti je za posledicami dolgotrajne bolezni umrl nekdanji nogometni reprezentant Irske in igralec Liverpoola ter Manchester Cityja Michael Robinson. Velik pečat je pustil tudi v Španiji, kjer je bil dolga leta izjemno priljubljen strokovni televizijski in radijski komentator, sodeloval pa je tudi pri snemanju dokumentarnih filmov ter pogovorih z nekaterimi velikani svetovnega športa.

Robinson je pustil velik pečat v španskem nogometu, zadnja tekma, ki si jo je ogledal v živo, pa je bila tista med Atletico Madridom in Liverpoolom v Madridu. Na fotografiji vratar Atletica in slovenske reprezentance Jan Oblak.
Robinson je pustil velik pečat v španskem nogometu, zadnja tekma, ki si jo je ogledal v živo, pa je bila tista med Atletico Madridom in Liverpoolom v Madridu. Na fotografiji vratar Atletica in slovenske reprezentance Jan Oblak. FOTO: AP

Leta 2018 je Michael Robinson sporočil, da ima raka, v torek dopoldan pa je njegova družina na Twitterju zapisala, da je izgubil bitko za življenje. Robinson je dolga leta živel v Španiji in bil tam uspešen televizijski komentator. Zadnja tekma, ki jo je v živo spremljal, je bil obračun med Liverpoolom in Atleticom iz Madrida v Ligi prvakov februarja letos, ko je klub slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka na stadionu Wanda Metropolitano zmagal z 1:0.

Robinson je bil 1984 član legendarne ekipe Liverpoola, ki je tedaj osvojila trojno krono – angleško ligo, domači ligaški pokal in evropski pokal prvakov. Nastopil je še za Preston, Manchester City, Brighton, Queens Park Rangers in Osasuno, kjer je leta 1989 končal kariero. V dresu irske reprezentance je zbral 24 nastopov.

Še veliko bolj kot na Otoku njegova smrt odmeva v Španiji, kjer se je Robinson uveljavil kot morda celo najbolj cenjen strokovni komentator v državi. Dokumentarni filmi in pogovori, pri katerih je sodeloval z nekaterimi največjimi športnimi asi, so hitro postali legendarni, tudi zato so družbena omrežja v teh trenutkih polna izrazov sožalja velikanov španskega športa: Andresa Inieste, Ikerja Casillasa, Sergia Ramosa, Rafaela Nadala, Paua Gasola ...

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Slavna oddaja Informe Robinson je leta 2017 praznovala deseto obletnico, v spodnjem posnetku pa je televizija Movistar+ izbrala nekaj najbolj nepozabnih trenutkov (v španskem jeziku):

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.