Nogomet

Slovo po več kot desetletju: Mitja Viler zapušča Maribor

Maribor, 23. 12. 2020 17.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

NK Maribor, vodilni klub Prve lige Telekom Slovenije, je sporočil, da se je po desetih letih in pol sporazumno razšel z Mitjo Vilerjem. Ta je v Ljudskem vrtu pustil velik pečat, ne nazadnje je na lestvici igralcev z največ nastopi v vijoličastem dresu na četrtem mestu. Viler odhaja pol leta pred iztekom pogodbe.

Viler (na fotografiji desno) je bil dolga leta nezamenljiv na levem boku mariborske obrambe.
Viler (na fotografiji desno) je bil dolga leta nezamenljiv na levem boku mariborske obrambe. FOTO: Damjan Žibert

Kot so zapisali pri Mariboru, je 34-letni levi bočni branilec Mitja Viler zanj odigral 357 tekem, osvojil 13 trofej in petkrat igral v skupinskem delu evropskih tekmovanj.

"Izrazito na mojo željo smo prišli do skupnega dogovora. Zahvaljujem se vodstvu kluba, da mi je omogočilo odhod. Začutil sem, da je pravi trenutek za slovo, ko še imam željo po novih izzivih in sem sposoben še nekaj časa igrati na visoki ravni," je za klubsko spletno stran povedal Viler.

"V Mariboru je prišlo do zamenjave generacij, kar je razumljivo po določenem obdobju. Klub je dobro pozicioniran, na levi strani se je Žan Kolmanič izkazal in upravičil zaupanje. Hvala vsem v Ljudskem vrtu za zaupanje, za nepozabne trenutke, ki smo jih preživeli skupaj. Verjamem, da se bomo še videvali, ampak na nasprotnih bregovih," je dodal Viler in nakazal, da bo ostal v slovenski prvi ligi. V javnosti se kot Vilerjeva najverjetnejša naslednja destinacija omenja Koper.

Bogatinov: Zaradi človeške veličine ni bilo težko ustreči njegovi želji
Športni direktor Maribora Oliver Bogatinov pa je dejal, da v klubu praznujejo 60-letnico in da je v zadnjem, najuspešnejšem desetletju Viler prispeval pomemben, neprecenljiv delež na igrišču, izven igrišča pa je vedno bil zgled profesionalnega športnika. 

"Težko je izreči slovo tako pomembnemu članu slačilnice, prav zaradi človeške veličine pa mi ni bilo težko ustreči njegovi želji," je dodal Bogatinov.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

deckoSprecko
30. 12. 2020 11.28
Vileru, Vileru.. Trgi dalje ;)
Hophopferdo
23. 12. 2020 21.45
+1
Srečno! Upam, da najde pravi klub zase , čeprav je bil že kar nekaj let standardna luknja v obrambi.
Vladimir.Krutov
24. 12. 2020 15.01
Res je bil rupa od rupe....končno....da se tehnike nauči je pa že prepozno....