Nogomet

Smrt ruskega nogometaša: trener zaradi težav s srcem krivi varovanca

Moskva, 21. 04. 2020 10.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Potem ko je moskovski klub Lokomotiva sporočil, da je med treningom v ponedeljek umrl 22-letni Inokentij Samohvalov, se je oglasil trener Andrej Talalajev. Ta je izjavil, da je šlo najverjetneje za zastoj srca, za njegove težave pa so v klubu vedeli.

 

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. FOTO: Uefa

"Škoda za fanta, to je tragedija. Pri Lokomotivi so vedeli za njegove težave s srcem, zato se tudi ni udeleževal vseh zborov," je Andrej Talalajev dejal za MatchTV, a se tu ni ustavil in krivdo za smrt zvalil na pokojnega Inokentija Samohvalova, ki je sicer v zadnjih sezonah igral za nižjeligaša Kazanko.

"Ko trenira z ekipo, je vse pod nadzorom zdravnikov. Sam je kriv. Podpisal je tudi dokument, s katerim je sprejel vsa tveganja in posledice," je dejal Talalajev. Člani Kazanke so zaradi pandemije novega koronavirusa v zadnjem času trenirali individualno.

Pri Lokomotivi so zapisali, da je bil "dober fant" in "dober prijatelj", ki je za seboj pustil ženo in otroka. Član kluba je bil od svojega devetega leta in z Lokomotivo leta 2016 postal tudi državni prvak v svoji starostni kategoriji. 

"To je velika izguba za našo družino," so sporočili prek družbenih omrežij. Ruska nogometna zveza je poslala sožalni telegram, medtem ko nogometno dogajanje v državi "stoji" do 31. maja, po zadnjih informacijah pa bi sezono lahko poskusili nadaljevati v drugi polovici junija ali na začetku julija.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

joe brasco
21. 04. 2020 11.52
+4
Preveč je tega.. vprašanje je s čim se šopajo ..
RamzesII
21. 04. 2020 11.42
+8
Trener si tako očitno ščiti r...
RamzesII
21. 04. 2020 11.41
+4
Zbor ali trening je razlika.