Nogomet

Goriška šok terapija brez učinka, prvaki ugnali Koper

Sežana, 16. 12. 2020 16.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
STA, J.B.
Komentarji
0

Po petih zaporednih porazih na klopi Gorice je pred dnevi odstopil trener Gordan Petrić, kar pa vrtnicam ni pomagalo. Na gostovanju v bližnji Sežani so tudi tokrat izgubile, domači Tabor je bil boljši z 1:0. Na drugi sredini tekmi so aktualni prvaki iz Celja z 2:0 odpravili Koper, Domžale pa so zatem ugnale Aluminij (2:1).

Mesto Gordana Petrića je prevzel dosedanji pomočnik Florjan Debenjak.
Mesto Gordana Petrića je prevzel dosedanji pomočnik Florjan Debenjak. FOTO: Jakob Batič

Čeprav so Kraševci pogrešali Klemna Nemaniča, Leona Severja in Marka Krivičića, so proti zadnjeuvrščeni Gorici vpisali novo zmago in ostali neporaženi na domačem igrišču. Tabor, pri katerem je zaradi kazni manjkal tudi trener Goran Stanković, je tako ob Mariboru edina ekipa, ki doma še ne pozna poraza. Na drugi strani je Gorica, ki je ostala brez trenerja Gordana Petrića, do konca jesenskega dela jo bosta vodila Florjan Debenjak in Aleksandar Jović, doživela šesti zaporedni poraz, brez zmage pa je že devet tekem in je tako v vse težjem položaju na dnu lestvice.

Gorica je tekmo v Sežani začela obetavno in v šesti minuti prvič resneje zagrozila, ko je Etien Velikonja za malo zgrešil s 15 metrov. V 21. so gosti iz Nove Gorice spet opozorili nase, ko je Matija Širok s podajo z desne strani zadel prečko. V drugi polovici polčasa pa je Gorica padla, Sežanci pa so bili boljši v polju, a ne posebej nevarni, še najbolj nevarno pred vrati Gorice je bilo v 38. minuti, ko je Hristos Rovas v bližini gola poskusil z lobom, a žogo poslal malce čez prečko.

Uvod drugega polčasa tudi ni prinesel posebej razburljive predstave, je pa v 65. minuti imel lepo priložnost spet Velikonja, a je s podobne razdalje kot v prvem polčasu znova žogo poslal mimo gola. V 67. je Dominik Mihaljević na drugi strani žogo poslal v naročje Uroša Likarja, v 79. minuti pa so domači povedli. Prav Mihaljević je z leve strani izvedel prosti strel, podal pred vrata Gorice, kjer je bil najvišji Dino Stančič in zadel za 1:0 ter tudi končno zmago, sedmo v sezoni, hkrati tudi sedmo domačo, saj v gosteh Sežanci še niso slavili.

Varovanci Dušana Kosića so očitno le ujeli pravo formo.
Varovanci Dušana Kosića so očitno le ujeli pravo formo. FOTO: Damjan Žibert

Kuzmanović znova med strelci za pomembno zmago Celja
Državni prvaki so po slavju v Gorici vpisali drugo zaporedno zmago. Proti Kopru, ki so se mu maščevali za prvi medsebojni sezonski poraz, so bili večino tekme boljši tekmec. Gosti, ki so igrali brez kaznovanega Gorana Jozinovića, so tako doživeli peti poraz in drugega zapovrstjo, Celjani pa so vpisali šesto zmago ter se približali zgornjemu delu lestvice.

Celjani so bili v prvem polčasu boljši tekmec, čeprav so Koprčani prvi zagrozili, ko je v tretji minuti zgrešil Nardin Mulahusejnović. Vse preostale omembe vredne akcije so izpeljali izbranci Dušana Kosića, med drugim je Žan Benedičič v 32. in 31. minuti zgrešil s streloma od daleč, v 28. minuti je Jakob Novak sprožil malce zunaj kazenskega prostora, a se je izkazal Ivan Vargić, zelo blizu zadetka pa je bil tudi Ivan Božić v 26. minuti, ko je z enajstih metrov žogo poslal le malce mimo vrat.

Tudi v uvodu drugega polčasa so bili podjetnejši Celjani, a v 55. so imeli Koprčani na voljo prosti strel s slabih 20 metrov, Dare Vršič pa je bil premalo natančen. V 69. minuti pa so domači le povedli, Benedičič je izvedel prosti strel z desne strani, žoga pa je preletela vse nogometaše in na koncu presenetila še Vargića za celjsko vodstvo z 1:0. Le malo zatem so Koprčani prišli do strela v kazenskem prostoru Celja, žoga pa se je od enega celjskih branilcev odbila v prečko.

V 72. minuti je okvir vrat z roba kazenskega prostora zadel še Luka Kerin oziroma se je žoga po strelu malce odbila od Ivice Guberca in v vratnico. Živahnejše minute so se nadaljevala z obrambo Matjaža Rozmana po poskusu Maksa Barišića, v 87. minuti pa je le za malenkost zgrešil Timotej Dodlek. Že v sodniškem dodatku pa je z zmago Celja potrdil Mićo Kuzmanović, ko je v kazenskem prostoru najprej preigral Žana Žužka, nato pa še Vargića in poslal žogo v mrežo za končnih 2:0.

Aluminij se ni odlepil Gorici
Domžalčani, pri katerih so manjkali Gregor Sikošek, Slobodan Vuk, Predrag Sikimić, Mattias Käit, Tilen Klemenčič, Gaber Dobrovoljc in Tibor Gorenc Stankovič, so prišli do šeste zmage v sezoni in se obdržali v sredini lestvice. Na drugi strani je Aluminij kljub dobri predstavi predvsem v prvem polčasu doživel deseti poraz in je na predzadnjem mestu ter vse bolj oddaljen od tekmecev nad njim.

Dvoboj v Domžalah je v prvem polčasu prinesel po en gol na vsaki strani. Domači so zadeli že v drugi minuti, ko je Janez Pišek podal naprej do Daria Kolobarića, ta pa je zadel z roba kazenskega prostora. Zanj je bil to osmi gol, kolikor sta jih v sezoni dosegla še Nardin Mulahusejnović (Koper) in Đorđe Ivanović (Olimpija).

Aluminij pa je hitro pokazal, da se ne bo kar tako predal, v osmi minuti je Tilen Pečnik za malo zgrešil s prostega strela, v 14. pa so Kidričani izenačili, potem ko je Aljaž Ploj podal z leve strani, v kazenskem prostoru pa je tudi nekoliko srečno zadel Nemanja Jakšić. Po priložnosti Senijada Ibričića v 25. minuti, ko je bil le malce premalo natančen, so gosti izpeljali še dve nevarnejši, a neuspešni akciji, v 38. minuti pa so bili zelo blizu drugega zadetka, ko je David Flakus Bosilj iz bližine zadel prečko.

V uvodu drugega polčasa ni bilo posebej razburljivo, v 62. minuti pa je najprej Sven Šoštarič Karič poskusil, Luka Janžekovič je žogo odbil, po kotu pa je najprej Ibričić s strelom z glavo zatresel vratnico, odbito žogo pa je nato v mrežo pospravil prav Šoštarič Karič.

Le malce pozneje je Renato Pantalon v kazenskem prostoru zrušil Kolobarića, Ibričić je prevzel odgovornost za strel z bele pike, njegov poskus pa je ustavil Janžekovič. Ta je 69. minuti ustavil še nov poskus Kolobarića iz bližine, vroče pa je bilo tudi v 85. minuti po napaki gostov v kazenskem prostoru, a rumenim ni uspelo priti do pravega strela.

Domžale bodo v 19. krogu v nedeljo gostile Bravo, Aluminij pa bo gostoval v Mariboru.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.