Nogomet

Šok za nemški nogomet: Pri le 43 letih umrl predsednik Herthe Berlin

Berlin, 16. 01. 2024 16.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik berlinske Herthe Kay Bernstein je nepričakovano umrl v starosti 43 let, so danes sporočili iz nemškega drugoligaša, navaja nemška tiskovna agencija dpa. Vrstijo se izrazi sožalja in osuplosti ob nepričakovani smrti priljubljenega predsednika kluba iz prestolnice države.

"Hertha BSC žaluje zaradi smrti Kaya Bernsteina. V klubu so nas danes seznanili s to grozljivo novico, da je predsednik Kay Bernstein nepričakovano umrl v starosti 43 let. Celoten klub, njegovi vodstveni organi in člani osebja so šokirani in globoko užaloščeni zaradi novice," je Hertha zapisala na platformi družbenega medija X.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Klub ni razkril vzroka smrti njihovega predsednika.

Kay Bernstein, strasten navijač in nekdanji član navijaške skupine berlinskega moštva Hertha Ultra, je bil predsednik kluba od junija 2022. Na volitvah je premagal takratnega favorita Franka Steffela, sicer politika nemške desnosredinske stranke CDU, in je veljal za nov začetek za klub v krizi.

Med njegovim mandatom je klub v sezoni 2022/23 prve nemške nogometne lige izpadel v nižji kakovostni rang tekmovanja, drugo ligo.

Kay Bernstein
Kay Bernstein FOTO: AP

Iz Nemške nogometne lige (DFL) so sporočili, da jih je novica o Bernsteinovi smrti "osupnila in šokirala", medtem ko je berlinski župan Kai Wagner dejal, da je pokojnemu predsedniku Herthe "uspelo ponovno združiti navijače in klub". "Moje misli so z njegovo družino in prijatelji v teh težkih urah," je dejal Wagner.

Odzval se je je tudi predsednik nemškega nogometnega velikana Bayerna iz Münchna Herbert Hainer, ki je sporočil: "Pri FC Bayern smo skupaj z drugo nogometno skupnostjo enotni v žalovanju ob smrti Kaya Bernsteina. Naše misli so z njegovo družino, sorodniki, prijatelji in njegovim klubom Hertho BSC."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Hertha je trenutno sedma na lestvici druge lige. V nedeljo jih čaka domača tekma pri Fortuni Düsseldorf.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.