Nogomet

Solari podrl 116 let star rekord, zveza potrdila, da bo glavni trener Reala

Madrid, Torino, 12. 11. 2018 14.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ob zmagah Real Madrida pod vodstvom Santiaga Solarija ime Antonia Conteja po hodnikih Santiaga Bernabeua ne odzvanja več tako glasno. Italijanski trener je ob zadnjem javnem nastopu bolj kot ne povsem zavrnil možnost, da bi sredi sezone sedel na klop belega baleta. Solari, ki se mu je "preizkusna doba" iztekla v ponedeljek, je zdaj dobil pogodbo do leta 2020.

Conte (levo) je Otok zapustil z osvojeno Premier League in pokalom FA. Na fotografiji med enim od derbijev z Manchester Cityjem Josepa Guardiole.
Conte (levo) je Otok zapustil z osvojeno Premier League in pokalom FA. Na fotografiji med enim od derbijev z Manchester Cityjem Josepa Guardiole. FOTO: AP
Vodstvo Reala je v ponedeljek s Solarijem podpisalo pogodbo o sodelovanju vsaj do konca sezone, poročajo španski mediji. "Vse je v redu. Real Madrid je pripravil pogodbo, tako da ni nobenih težav," so zapisali pri Španski nogometni zvezi. Solari, ki je pred tem vodil B-ekipo Reala Castillo, je predhodnika Julena Lopeteguija zamenjal po porazu z 1:5 na derbiju z Barcelono. Z njim so sodelovanje sklenili kot z začasnim trenerjem, kar po pravilih pomeni največ dvotedensko službo. Ta rok se je iztekel v ponedeljek, vodstvo Reala pa je Solarija registriralo kot uradnega trenerja vsaj do konca sezone. Nekateri mediji poročajo celo o pogodbi do leta 2020.

Italijanski trener Antonio Conte se je na podelitvi nagrad Panchina d'Oro v domovini dotaknil nesrečnega konca sodelovanja s Chelseajem, s katerim se še vedno ni dokončno razšel. Na podelitvi, kjer so nagrado Zlata klop za dosežke v minuli sezoni Serie A še četrtič v karieri, kar je nov rekord, podelili trenerju Juventusa Massimilianu Allegriju, se je Conte vsaj delno razgovoril o tem, kakšne načrte ima za naslednje mesece oziroma leta.

"Glede na to, kakšen trener sem, bi raje in sem raje počakal na junij, ko si bom poiskal novo službo. Nato pa se nikoli ne ve: v dveh ali treh mesecih se ti vrne želja po treniranju in potem bi zanikal svoje lastne besede," je vrata morebitnemu hitrejšemu povratku na klopi vseeno pustil priprta nekdanji trener Siene in Juventusa.

Tujine 'ne izljučuje'
"Kje se vidim? V tem trenutku doma (smeh). Študiram, gledam več tekem in spremljam delo kolegov. Da bi se vrnil v Italijo? Nikoli ne veš. Sem Italijan, tu mi je dobro in ne izključujem, da bi lahko nadaljeval delo v tujini," je nadaljeval Conte.

REAL

Solarija (na fotografiji) vedno pogosteje omenjajo kot trenerja, ki bo Real vodil (vsaj) do poletja.
Solarija (na fotografiji) vedno pogosteje omenjajo kot trenerja, ki bo Real vodil (vsaj) do poletja. FOTO: AP

Ob krizi, ki jo je preživljal zdaj že nekdanji trener Reala Julen Lopetegui, so španski mediji Conteja že imenovali za njegovega naslednika, nato pa naj bi Italijan zavrnil ponudbo predsednika Florentina Pereza, tudi zaradi besed kapetana Sergia Ramosa, ki je na direktno vprašanje o Conteju oziroma trenerjih s trdo roko dejal, da si morajo spoštovanje najprej zaslužiti, ne pa ga vsiliti.

Solari podrl rekord, ki je star toliko kot Real
"Trenerji morajo vedno biti dovolj uglajeni in spoštljivi, ko pridejo v novo slačilnico. To je temeljnega pomena, kajti če tega ni, se začnejo težave," je še povedal Conte.

Po zadnjih rezultatih bivšega začasnega trenerja članske ekipe Reala Santiaga Solarija (s ponedeljkom te funkcije ni smel več opravljati, Real Madrid pa ga je pri Španski nogometni zvezi imenoval za stalnega trenerja), se vseeno zdi, da bo moral Italijan v vsakem primeru počakati najmanj do januarja, če ne celo do junija, kot je tudi sam napovedal. Zmaga kraljevega kluba na nedeljski ligaški tekmi s Celto je s Solarijem na klopi podrla 116-let star rekord.

'A priori imamo prost dan'
Še noben trener namreč v zgodovini kluba od njegove ustanovitve 6. marca 1902 svoje nove službe pri belemu baletu ni začel s štirim zmagami in takšno razliko v zadetkih, ki trenutno znaša 15:2. Iz kluba je v ponedeljek popoldne nato le prišla potrditev, da bo Solari vodil člane tudi po reprezentančnem premoru. Vprašanjem se je sicer ves čas spretno izmikal tudi eden od medijsko najbolj izpostavljenih direktorjev, legendarni Emilio Butragueno, tudi Solari pa je bil po zmagi v Galiciji skrivnosten.

"Pomembno je, da naredimo kar je potrebno v dobrobit Real Madrida. O vsem ostalem pa bomo videli. Jutri (v ponedeljek, op. a.)? A priori imamo prost dan ..." je povedal argentinski trener.

CELTAREAL

POSTAVI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

idiu3krasne
13. 11. 2018 18.24
+1
A bo to Lovorika...iz starega hrastovega lesa...
ehjaehja
12. 11. 2018 21.28
-3
počasi se dvigujemo iz blata želimo si pokala ter zlata. HALA MADRID!!!
fihner
13. 11. 2018 13.12
+0
Ko bi ti vedel, kaj si večina tu želi....
le?o
12. 11. 2018 21.01
+1
Pametna poteza pereza. Real je po dolgem casu zgledal lacen zmage in to dve tekmi zapored. Trenutne poskodbe niso nakljucje ampak nasledstvo bivsega trenerja. Po dolgem casu je benz odigral dve tekmi za cisto desetko. Modric vceraj najslabsi in skrajni cajt naj mu da mesec dni klopce da se vrne v lansko formo enako lucas. Zal mi je kejlorja ker bo pri solariju igral samo v pokalu. Se je pa solariju poklopila poskodba varana, ce se ne bi poskodoval bi verjetno igral a v taki formi kot je, to ne bi bilo dobro za real.
cripstoned
12. 11. 2018 17.58
+9
pocakajmo se nekaj casa...da je solari pravi za real se bo vedelo v 2.delu sezone....je pa lepo gledati te mladenice na igriscu pod palico solarija....smola je trenutno samo ta da ima real 8 poskodovanih...vsi so pa kljucni za prvo ekipo reala....ampak tudi to nas ne ustavi....dokazali smo ze vse v preteklosti zdaj je cas za prihodnost....in tu ima real prednost pred vsemi....kot vedno.....
fihner
12. 11. 2018 18.29
-11
Izgovori, za v naprej. Zbrcali ga bodo, kot so prejšnjega. KO vas berem, kekce, imate dve ekipi na voljo. Vsaj dve, torej se poškodbe ne bi smele poznati na rezultatu. Spet bodo izgovori, ki jih že vsak pozna...
cripstoned
12. 11. 2018 18.48
+0
ko enkrat osvojis 3x zapored evropo izgovorov ni....real je in bo ostal stevilka 1 v svetu nogometa tudi ce naslednjih 5 sezon ne osvoji nicesar (ceprav je to malo verjetno).....hitro prihaja nov stadion, nova era brez ronalda.....vceraj si lahko gledal novo generacijo mladih igralcev ki jih ima po kvaliteti gledano samo real....vsi ostali klubi pa porabljajo milijarde zato da gledajo kako real osvoji evropo.....zdaj pa napisi 5:1 rezultate itd ampak to so samo rezultati.....vazne so lovorike in kar se lalige ter lige prvakov tice je real sam na vrhu....bil in bo....
fihner
12. 11. 2018 19.07
-1
Kako je dobro imeti izgovore pripravljene v naprej, a ne? In to ponavljati že zdaj, kaj še bo....Ko berem komentarje opažam, da vas je vedno manj. Čudno? Zame ne. Včasih sem simpatiziral Real, pa že nekaj časa ne več. Podobno bo s tabo,crypsy.
Kollerik
12. 11. 2018 19.17
+0
lej no, zapirać se je spet transformiral v odpiraća....toda budalaštine vedno ostanejo iste...
dark horse
12. 11. 2018 19.24
+8
Ko človek misli da je kripsl zmožen enega normalnega komentarja kmalu sledi dodatek kjer bo v starih tirnicah s svojimi številkami. Pa ti dvorni pajac si zapomni da ti nisi nič osvojil ker si nihče v klubu.
User416781
12. 11. 2018 17.56
+5
Kakšen rekord pa? Končno nekajkrat zmaga in je takoj govora o nekakšnih rekordih...
šumar
12. 11. 2018 17.21
-3
haha itak da bo on ce pa druzga nemorjo dobit noben noče v ta pokvarjen klub
Robert Flisar
12. 11. 2018 20.59
+4
Seveda,da nočejo,ker Real je Real,in vzamimo Tottenhamovega Pochettina,ki naj bi zavrnil Real,ker pogosto menjajo trenerje.Seveda,da bo Real menjal trenerja če ni lovorik,kot je to pri Tottenhamu,kjer Tottenham angleško prvenstvo ni osvojil 100 let,in ga še 100 let ne bodo.Isto kot Arsenal,več kot 20 let so imeli Wengerja,a z njim niso osvojili,nič omembe vrednega,tako kot Tottenham..Vsi klubi,ki hočejo osvojiti,vse tiste najvišjew lovorike menjajo trenerje,tako je z PSG,Barca,City,United,Bayern,podobni Tottenhamu,pa bodo imeli 20 let enega istega trenerja,in vedno nekje v njihovem prvenstvu okoli 4 mesta...
Robert Flisar
12. 11. 2018 21.01
+4
in še Tottenham izpade po skupinskem delu lige prvakov..in še vedno bodo imeli Pochettina.Pri Realu bi že zdavnaj letel.Eni se zadovoljijo z podpoprečjem,eni pa strmijo k najvišjim oviram...Razumeš.
Matjž Matjan
13. 11. 2018 14.57
+2
Do neke mere se strinjam. Je pa treba v obzir vzet tud drugačne prakse, katere so lahko enako uspešne?? Ko že omenjaš United je mel SAF vseskozi podporo tudi na začetku, ko ni šlo, zaključek zgodbe poznamo. Je pa tudi težko od Tottenhama pričakovat lovorike glede na vložek. Če bi bla krivda na trenerju ga nebi Real vabu??
Houdor
12. 11. 2018 16.54
-11
kaj je to zaeni rekort
aist
12. 11. 2018 17.34
+11
fihner
12. 11. 2018 19.07
+7