Nogomet

Solari v bran Modriću: 'Oprostite mu, ker je uporabil to besedo'

Madrid, 08. 01. 2019 15.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po zaslugi zadnjih rezultatov pokalna tekma z mestnim tekmecem Leganesom za madridski Real še zdaleč ne bo rutinska. Glavni trener Santiago Solari se je znašel pod najhujšim pritiskom, odkar sedi na klopi kraljevega kluba, kjer je konec oktobra zamenjal Julena Lopeteguija.

Santiago Solari
Santiago Solari FOTO: AP

Pred spopadom Real Madrida z Leganesom na prvi tekmi osmine finala španskega prvenstva so vse oči uprte v Santiaga Solarija. "Medenih tednov" je za glavnega trenerja članskega moštva tudi uradno konec, potem ko je Argentinec v prvih tednih po zamenjavi Julena Lopeteguija užival v podpori navijačev in medijev, so mu zdaj po nekaj porazih nekateri že začeli šteti dneve do "odstrela". Pika na i je bilo slavje Real Sociedada na nedeljski prvenstveni tekmi na Bernabeuu (0:2), ko so imeli realovci skupaj s sebi naklonjenimi mediji veliko pripomb nad delom sodnikov.

"VAR? Pravila morajo biti bolj jasna. Če jih bodo uporabljali v podobnih akcijah ali ne, bo razlika velika," se je bolečega večera na torkovi novinarski konferenci spominjal Solari. "Včasih kot gledalec ne razumem, kako vse skupaj deluje. A vse skupaj bodo izpilili. Naše besede oni dan pa niso bile pritožbe, zgolj branili smo se, to je naša pravica." 

'Luka je zelo eleganten igralec'
Real je tekmo izgubil po tem, ko je že v eni prvih akcij gostujoči Real Sociedad zadel z bele pike, v drugem polčasu pa postavil končni izid. Kraljevi klub je tekmo sklenil brez izključenega Lucasa Vazqueza, v večkrat omenjeni in komentirani akciji Viniciusa jr. pa je Brazilca brez prekrška ustavil gostujoči vratar Geronimo Rulli. Realovci so od sodnika zahtevali pregled posnetka s pomočjo sistema VAR, a se to ni zgodilo, uradno najboljši nogometaš minulega leta Luka Modrić pa je po obračunu presenetil s precej ostrimi izjavami in namesto sodniških napak opomnil na napake nogometašev v belih dresih.

MODRIĆ

Nogometaši Reala preživljajo rezultatsko krizo, spopadajo pa se tudi s poškodbami nosilcev igralcev. Kot zadnji se je na tekmi proti Real Sociedadu poškodoval nemški reprezentant Toni Kroos, ki bo zaradi natrgane mišice moral mirovati, iz kadra bo odsoten najmanj tri tedne. Od leta 2014 in prihoda v Madrid je Kroos že imel poškodbo kolena, zlomljeno kost, zaradi poškodbe mišice pa še ni zamujal tekem. Na seznamu poškodovanih igralcev so se pred Kroosom že znašli Marco Asensio, Gareth Bale in Marcos Llorente, vsi imajo težave z mišicami. Kroos bo v naslednjih tednih najbrž izpustil tudi derbi s Sevillo in obračun z Espanyolom.

"Če se strinjam z Modrićem? Luka je zelo eleganten igralec, tako na kot izven igrišč, zato tudi ima zlato žogo," je še povedal Solari. "Vsi smo Madrid in delamo skupaj, skupaj prevzemamo tudi odgovornost. Oprostite mu, da je uporabil besedo 'posrali'. Gre za elegantnega igralca. Tu se vse zgladi s skupnimi močmi. Res je, da moramo biti učinkovitejši pred golom, zbrani pa moramo biti do zadnjih minut tekem," dodaja nekdanji vezist Reala.

"Pokalnemu tekmovanju pripisujemo enako pomembnost kot vsem ostalim. Gremo na zmago od prve minute, morali bomo odigrati podoben par tekem kot proti Melilli. Pokal je zelo lepo tekmovanje, nameniti mu moraš pozornost, ki si jo zasluži, in to že od prvih minut tekme. Smo samokritični in moramo biti bolj odločni v zadnji tretjini igrišča."

Pri Realu so 'vrtnarji' enako predani kot igralci
Nemudoma po nedeljskem porazu na Bernabeuu je bilo v svečani loži največjega madridskega stadiona spet pestro, saj je Real predstavil novega člana, napadalnega vezista Manchester Cityja Brahima Diaza. Solari je še dejal, da se vidi, da je "srečen, ker je podpisal za Real", v smehu pa je pohvalil tudi njegov izbor številke dresa (21), ki jo je nekoč nosil tudi on.

"Če bo igral ali ne, je odvisno od administrativnih zadev," je še dejal 42-letnik iz Rosaria. "Prekrasno je delati v Realu, kjerkoli že. Vidim enako predanost pri vseh. Poglejte samo ljudi, ki skrbijo za zelenice, vidim, kakšne so, vidim tudi grmičevje in navdušujoče je, saj so enako predani kot igralci."

TEKMA

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
09. 01. 2019 07.53
+4
Zelo je inteligenten , zato je tudi dobil "Zlato "žogo. Nisem vedel ,da moraš imeti visoki IQ , da sploh lahko nominiraš za to razvrednoteno nagrado. Kaj je že pozabil ,kam je ta "inteligentni Hrvat poslal našega sodnika Skomino.. Sam,se bi lahko kritiziral in jasno in glasno povedal, da se je preprosto usral. Soditi druge nima nobene pravice , še posebno zato, ker je bil sam eden slabših igralcev.
KavčStrokovnjak
09. 01. 2019 08.24
+2
Oprosti mu ker je tako samokritičen. Včasih tudi sam do sebe...
krneki_123
08. 01. 2019 18.40
+11
Zlata žoga z napako, bi moral v prvi vrsti s prstom pokazati nase. Tako, kot je naš Luka zabrusil sodniku, ball don't lie :)
Umberto
08. 01. 2019 18.20
+5
Vrtnarji z Bernabeua 😂🤣
Umberto
08. 01. 2019 18.10
+6
Kako mi je znano: "odpustite jim, saj ne vedo kaj delajo"
resnicaosvobaja
08. 01. 2019 18.09
+21
Človek je z Balkana z njegovega najbolj pokvarjenega dela ... in ko on preklinja v kamero na slovenske delivce pravice je to le del njihove kulture in folklore, ki se jim zdi samoumevna pa ne le pri športu ampak v vseh sferah...potem mu enostavno ne moreš zameriti...v končni fazi ni sam kriv...
Fuzbaler
08. 01. 2019 17.24
+14
Kaksne clanke pisejo te pa to je neverjetno. "Realovci so zahtevali ogled VARa a se sodnik za to ni odlocil..." Od kdaj pa lahlo mostvo rece sodniku naj si ogleda posnetek?? Pa saj to ni tenis.
resnicaosvobaja
08. 01. 2019 16.41
+19
Bolje bi bilo, če bi dali stadion v najem kakšnemu okoliškemu kmetu za 10 let
Trend01
08. 01. 2019 17.10
-17
Pa ga najemi. Sicer nisi kmet, si pa "kmet".
resnicaosvobaja
08. 01. 2019 17.54
+19
To je moje mnenje in s tem nisem žalil nikogar.Tvoje neumnosti in poniževanja pa nimajo konca.Za Zapirača je tako vseeno, on vsaj ne pridiga drugim ... Daj napiši raje zopet kakšno računsko poročilo za katerega od nogometašev, da spet malo težiš na forumu ...pa ko prepisuješ podatke , prepiši pravilno, da se ti ne bo treba vedno znova in znova opravičevati...
rovte
08. 01. 2019 19.38
-2
resnicaosvobaja
08. 01. 2019 19.56
+7
To z najemom stadiona v kmetijske namene nisem mislil dobesedno , ampak sem imel v mislih bolj kolobar vsako tretje leto
apodgra
09. 01. 2019 07.55
+4
apodgra
09. 01. 2019 08.09
+5
Resnicaosvobaja Moraš vedeti ,da je spremljanje vseh teh rumenih športnih medijev zahtevna naloga. Potem je treba še vso to množico podatkov in informacij iz tujega jeziku preko prevajalnika pretvoriti v slovenski jezik . Znaj je pomembna samo statistika , ker jo lahko dosledno spremlja in dopolnjuje in v javnosti iz teoretika poceni spremeni v pravega , edinega nogometnega strokovnjaka .To početje mu je uspelo .Problem pa je v tem ,da ga nihče ne jemlje resno. Koga sploh zanima njegova statistika Kdor dela tudi greši , zato mu iz tega vidika lahko oprostimo , če dela napake.