Nogomet

Solskjaer izboljšal rezultate, bo uspel 'prebuditi' še Sancheza?

Manchester, 01. 01. 2019 10.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Zaenkrat še vedno zgolj začasni trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer je prepričan, da lahko izvleče najboljše predstave iz Alexisa Sancheza. Čilenec se vse od prestopa iz Arsenala ni uspel preveč izkazati in je dosegel vsega štiri gole v prvem letu igranja za rdeče vrage.

Sanchez (desno) poskuša zadeti ob Wojciechu Szczesnyju na tekmi Lige prvakov v Torinu.
Sanchez (desno) poskuša zadeti ob Wojciechu Szczesnyju na tekmi Lige prvakov v Torinu. FOTO: AP

Prebujenje Alexisa Sancheza bi še kako pomagalo Oleju Gunnarju Solskjaerju in Manchester Unitedu v boju za mesta, ki vodijo v Ligo prvakov. Solskjaer je sicer odlično začel na novem delovnem mestu in se podpisal pod tri visoke zmage v Premier League, medtem ko bo v Ligi prvakov na svoj debitantski nastop v vlogi trenerja moral počakati do februarja, ko rdeče vrage čakata odmevni srečanji s Paris Saint-Germainom.

SANCHEZ

30-letni Sanchez se je lani januarja preselil na Old Trafford iz Arsenala v zameno za 34 milijonov evrov, toda odškodnine z vsega štirimi goli zaenkrat nikakor ni upravičil. Solskjaer je pred naslednjo ligaško preizkušnjo dejal, da verjame, da bo napadalnejša igra pod njegovim vodstvom bolj ustrezala nekdanjemu članu Cobreloe, Cola Cole, River Plata, Udineseja in Barcelone.

Za njim je nekaj izvrstnih treningov
"Mislim, da je igralec, ki bi lahko nekaj pridobil iz menjav položajev, rotacije, gibanja," je izjavil Solskjaer. "Več priložnosti, kot si jih ustvariš, večkrat dobiš žogo v zadnji tretjini igrišča, zato bo dragocen za nas. Mislim, da se vsega skupaj veseli. Zabil je kar nekaj lepih golov (na sobotnem treningu, op. a.), zato je bilo tudi to spodbudno. V zadnjih nekaj dneh je opravil nekaj izvrstnih treningov, želel je igrati (proti Bournemouthu, op. a.), a moramo paziti nanj. Manjkal je en mesec."

Liverpool (na fotografiji med poletno tekmo z Unitedom v pokalu ICC) je na vrhu lestvice že močno ušel Sanchezu (v temnem dresu) in soigralcem.
Liverpool (na fotografiji med poletno tekmo z Unitedom v pokalu ICC) je na vrhu lestvice že močno ušel Sanchezu (v temnem dresu) in soigralcem. FOTO: AP
Po novembrskih grožnjah, da si želi oditi v Real Madrid, naj bi bil Marcus Rashford po poročanju madridskega dnevnika AS zdaj veliko bolj zadovoljen na Old Traffordu. Zdaj že bivši trener Jose Mourinho ga je med drugim tudi obtožil, da "nima dovolj karakterja", a je mladi Anglež pod taktirko Solskjaerja spet zasijal. Real naj bi zanj še nedavno sicer ponujal 56 milijonov evrov.

Sanchez je sicer izpustil že zadnjih devet tekem zaradi težav s stegensko mišico, gola pa se je v vrstah Uniteda nazadnje razveselil pred skoraj tremi meseci. Sledi gostovanje na mitskem St. James' Parku pri Newcastle Unitedu, kjer naj bi Solskjaer Čilenca spet uvrstil najmanj na klop za rezervne nogometaše. Nared naj bi bil kljub težavam proti Bournemouthu tudi Marcus Rashford, medtem ko mora branilec Eric Bailly izpustiti prvo od treh tekem zaradi rdečega kartona.

Na obisku tudi Sir Alex
Solskjaer je dejal še, da mu je pred tekmo z Bournemouthom na pomoč priskočil tudi legendarni Sir Alex Ferguson. Njegov trenerski mentor, ki ga je na Old Traffordu dolga leta vodil v članskem moštvu, si je ogledal enega od treningov v Carringtonu, čeprav je uradno že več kot pet let v pokoju in je imel nedavno nekaj težav z zdravjem, a Solskjaer pravi, da si želi biti 77-letni Škot še vedno obveščen o vseh dogodkih.

"Z njim sem bil 15 let. Jasno je, da je imel v teh 15 letih name večji vpliv kot v tem zadnjem tednu, a še naprej ga obveščam," je dodal Solskjaer. "Obiskal nas je. Užival je v času na treningu, imeli smo nekaj lepih pogovorov s strokovnim štabom in opogumil nas je. Ve, da ima štab, ki ga imam tu pri Man. Unitedu, klub v žilah. Ve, da bomo storili vse, kar lahko, vse do zadnje sekunde, ki jo bomo preživeli tukaj, da bo Man. United naredil največ, kar lahko."

Lingard: To je Pogba, ki ga poznamo
Napadalni vezist vragov Jesse Lingard medtem pravi, da Paul Pogba v zadnjem času spominja na svoje najboljše dni. Francoz je zabil že štiri gole na zadnjih dveh tekmah pod Solskaerjevim vodstvom, potem ko se s Josejem Mourinhom ni najbolj ujel.

"Uživa v svojem nogometu. Igra vlogo, ki jo rad igra notri na levi. Ima svobodo, da naredi reči. Vedno je šel naprej na tem položaju in dosegal gole," je najdražjega nogometaša v zgodovini Uniteda pohvalil Lingard. "Ole mu je stoodstotno pomagal. Dal mu je samozavest in dovoljenje, da je svoboden in da igra svojo igro ter naredi tisto, kar vemo, da zna narediti. Definitivno lahko vidim Paula, ki sem ga nekoč poznal. Videl sem ga igrati skozi mladinske selekcije in vrnil se je na raven tistega igralca, igralca, ki ga poznamo."

TEKMA

LESTVICA

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.