Nogomet

Solskjaer: Manchester United bo iz krize izšel še močnejši

Manchester, 09. 04. 2020 07.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Če je bil jesenski del sezone v angleški Premier league za nogometaše Manchester Uniteda bolj kot ne povprečen, je bilo nadaljevanje precej boljše. Toda ravno v času boljših predstav varovancev trenerja Oleja Gunnarja Solskjaerja, je nastopila svetovna zdravstvena kriza s pandemijo koronavirusa.

V daljšem pogovoru za britanski Sky Sports se je strateg 'rdečih vragov' Ole Gunnar Solskjaer dotaknil številnih zanimivih tem. Še posebej pa je izpostavil, da so v klubu pripravljeni na prihajajoči poletni prestopni rok, ko bi lahko Manchester United po daljšem obdobju na svetovni nogometni tržnici znova predstavljal pomemben faktor.

"Prepričan sem, da zdajšnja kriza ne bo bistveno vplivala na delovanje našega kluba. V nikakršnem smislu, saj so vodilni možje še pred izbruhom epidemije koronavirusa imeli razdelan finančni načrt za naslednjih pet let. Ko se vrnemo v ustaljene tirnice, bo Manchester United iz vsega skupaj izšel še močnejši," je prepričan norveški nogometni strokovnjak, ki verjame, da bo njegovo moštvo v novo sezono 2020/21 vstopilo še bolj motivirano in kadrovsko okrepljeno. "S sodelavci iz strokovnega vodstva se v zadnjih dneh in tednih veliko pogovarjamo o načrtih za prihodnost. ne le za novo sezono. Počakati moramo, kateri klubi bodo primorani v prodajo svojih najvidnejših posameznikov ali pa najbolj nadarjenih igralcev. Imamo zelo dobro uigrano skavtsko službo, za katero verjamem, da bo svoje delo v naslednjih nekaj tednih in mesecih opravila z odliko. Sploh ne dvomim v to," je jasen in hkrati samozavesten Solskjaer, ko beseda nanese na obdobje po pandemiji.

Ole Gunnar Solskjaer je prepričan, da bo Manchester United iz zdravstvene krize izšel še močnejši.
Ole Gunnar Solskjaer je prepričan, da bo Manchester United iz zdravstvene krize izšel še močnejši. FOTO: AP

Ko se vrneta Pogba in Rashford ...
"Kot sem dejal, mi bomo pripravljeni na vse. V obdobju brez tekem sem si ogledal vse naše obračune v dozdajšnjem delu sezone in prišel do zaključka, da ima obstoječi igralski kader še veliko rezerv. Predvsem v povratku Marcusa Rashforda in Paula Pogbaja, ki se vso sezono mučita s poškodbami. Ko bosta onadva nared za največje napore, bo tudi moštvo kot celota precej močnejše. Želimo biti najboljši v vsem, kar počnemo. V načrtovanju treningov, tekem in ne nazadnje tudi v načrtovanju morebitnih okrepitev, ki bi igre Manchester Uniteda v novem tekmovalnem obdobju dvignile na še višjo raven," poudarja nekdanji napadalec moštva z Old Trafforda.   

Solskjaer med drugim pravi, da kljub zdravstveni krizi, ki je ohromila praktično ves svet, ljudje lahko izvlečejo nekaj koristnih napotkov za življenje po pandemiji in predvsem zdaj, ko vse skupaj bolj kot ne miruje, več svojega časa namenijo svojim najbližjim. "Tudi sam sem praktično prvič v taki situaciji, da lahko več časa posvetim svoji družini. Že kot aktivni nogometaš sem bil ogromno časa zdoma, soproga pa je bila ta, ki je skrbela za vse ostalo. Zdaj ji lahko vsaj malce povrnem za ves njen trud in odrekanja v preteklih letih. Ko si trener, je še huje. Zdaj sem v položaju, ko moram voditi 25 posameznikov z različnimi značaji, kar je vse prej kot lahka naloga. A tudi privilegij, če si šef strokovnega vodstva tako velikega kluba, kot je Manchester United."

Manchester United zaseda trenutno 5. mesto na prvenstveni lestvici. Do konca sezone tako ostaja še devet ligaških krogov ter končnici v FA pokalu in ligi Evropa. "V vseh omenjenih tekmovanjih bomo iskali svoje možnosti za čim boljši dosežek. Osebno verjamem, da se bo aktualna sezona končala na igrišču in ne v pisarnah. V prvenstvu bomo storili vse, da se uvrstimo na mesta, ki neposredno vodijo v Ligo prvakov v naslednji sezoni, kar se FA pokala in lige Evropa tiče, pa gremo lahko povsem do konca," samozavestno zaključuje Ole Gunnar Solskjaer.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Roninax
09. 04. 2020 13.02
+0
man utd man utd man utd... woohooo
Boris JahBoris Hribljan
09. 04. 2020 12.56
+5
Manchester Utd. je bil, je in bo velik klub! Če jih ni uničila letalska nesreča pred leti, ko je življenje izgubilo kar nekaj članov ekipe oz.kluba jih ne bo nič! Pa kaj potem, če imajo nekaj slabe rezultate!? Tudi Liverpool je padel in se vrnil kot prvak! Pravi navijač bo navijač v dobrem in slabem! Lepo je navijati za klub ko zmaguje, ko pa izgublja pa pljuvanje! Potem je boljše, da ne navijaš za noben klub! MUFC 4EVER & EVER!!!
Artorian
09. 04. 2020 12.33
-1
sej slabs ne morjo
MaGumbeNaBundi
09. 04. 2020 11.27
-7
Jankobalanko123
09. 04. 2020 10.30
+10
Letos imamo ekipo predvsem za velike tekme ki pa so v Angliji sicer pogoste ampak ekipa mora najti načrt kako zmagovati manjše tekme sicer UCLja ne bomo videli spet
TvojPrijatelj
09. 04. 2020 10.24
-17
Solskjaer = sramota nogometa kar se pozicije trenerja tiče. Ni čudno da je MU iz prepada padel še globje.
MEDVED7
09. 04. 2020 11.53
+8
Nimaš pojma o Unitedu in njegovi zgodovini, sramota, da maš Unitedov logo...
Trend01
09. 04. 2020 09.38
-13
Imam občutek, da bo le ena dobra stvar iz tega nastala. Lastnik, torej družina Glazer, je letos izgubila 1 milijardo na borzi. Ker so Glazerji "alfa in omega" na "Old Traffordu" in, ker moštvo vodi nekarizmatični, in nič kaj posebnega dobri trener - Ole Gunnar Solskjær, kakšne super ekipe ne moremo pričakovati. Ker imajo tudi pogodbene obveznosti (rezultatsko) do dobaviteljev, in katere ne morejo izpolnjevati, po tej sezoni sledijo penali. Manjša nakazila. In kaj je tu torej dobrega? Glazerji bodo počasi morali prodati klub.
Stipe Mesi?
09. 04. 2020 09.22
-6
Ta fraza mi je že tako prežvečena in bedna kako bo nekdo iz krize prišel še močnejši! Iz krize pa res ne prideš nikoli močnejši, bedarija. Samo naučiš se lahko kaj novega.
majsta
09. 04. 2020 09.18
+8
Navijač Man. Uniteda sem že od otroštva , samo ko pa vidim kaj so vodilni iz kluba naredili po Sir A.F. pa ne morem verjet