Nogomet

Solskjaer po rekordni zmagi: Čakali smo na to čarovnijo

Manchester, 03. 02. 2021 08.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer je po neverjetni ligaški zmagi (9:0) nad Southamptonom dejal, da je njegova ekipa končno pokazala vso "čarobnost", ki jo premore.

Solskjaer (na fotografiji) med nedavnim gostovanjem v Londonu pri Arsenalu, kjer je United uspel zgolj remizirati brez golov.
Solskjaer (na fotografiji) med nedavnim gostovanjem v Londonu pri Arsenalu, kjer je United uspel zgolj remizirati brez golov. FOTO: AP

Anthony Martial je zadel dvakrat, med strelce pa se je na nepozabnem obračunu na domačem Old Traffordu vpisalo še šest soigralcev: Aaron Wan-Bissaka, Marcus Rashford, Edinson Cavani, Scott McTominay, Bruno Fernandes in Daniel James. Alexandre Jankewitz je bil izključen že po dveh minutah in Southampton je do konca tekme povsem razpadel ter utrpel poraz, s katerim je izenačil negativni rekord Premier League. United je imel dvojni razlog za slavje, saj se je na vrhu lestvice po točkah izenačil z mestnim tekmecem Manchester Cityjem, od katerega pa ima kljub osupljivi zmagi še vedno slabšo razliko v zadetkih, ki v primeru izenačenosti na koncu sezone seveda odloča o razvrstitvi.

Tudi lastnik prejšnjega rekordnega poraza je Southampton, ki je pred slabim letom in pol tako visoko na svoji zelenici izgubil z Leicester Cityjem (0:9). A ekipa avstrijskega trenerja Ralpha Hasenhüttla je od tedaj močno napredovala, kljub igralcu manj pa je takšen polom "svetnikov" precejšnje presenečenje. Z 9:0 je sicer Man. United leta 1995 premagal tudi Ipswich Town (9:0).

Statistika tekme Manchester United - Southampton.
Statistika tekme Manchester United - Southampton. FOTO: Sofascore.com

Solskjaer: Nismo velikokrat preprosto uživali
"Razdelili smo si zadetke med igralci. Ko se tekma začne tako, kot se je, se vse vedno vrti okoli tega, če ti uspe doseči prvi gol. Videli smo namreč toliko primerov, ko se ekipa z desetimi možmi zapre in pride do remija," je za BT Sport po tekmi dejal trener Uniteda Ole Gunnar Solskjaer.

"Čakali smo nanje, da pokažejo čarovnijo, to pa je bil večer, v katerem so lahko šli uživat. Nismo velikokrat preprosto uživali v drugem polčasu. Iz takšne predstave lahko črpaš veliko samozavesti, doseganje golov je za ekipo vedno dobro," je nadaljeval trener, nekoč v vrstah Uniteda tudi sam izjemno učinkovit strelec.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vesel, da ima McTominay zgolj nekaj modric
Jankewitz je bil že po dobri minuti izključen zaradi udarca s podplatom v stegno Unitedovega vezista McTominaya, s katerim se je v skoku spopadel za žogo, Jan Bednarek, ki je dosegel tudi avtogol v prvem polčasu, pa je bil izključen po tem, ko je v kazenskem prostoru spotaknil Martiala.

"Takšnih startov ne vidiš več. Vesel sem, da je Scott dobro in da jo je odnesel z le nekaj modricami," je o uvodni izključitvi še dodal Solskjaer, ki je lahko za zgodovinski dosežek čestital tudi napadalcu Rashfordu. Ta je na večni lestvici strelcev že prehitel legendarnega Erica Cantonaja, to pa mu je uspelo z golom za 2:0. 

Po izračunih algoritmov Sofascore je bil najboljši posameznik tekme sicer spet Unitedov napadalni vezist Bruno Fernandes.

Rashford želi še več
"Vedno je dobro doseči veliko golov in veseli smo, to so tri točke, ki smo jih potrebovali, nekaj smo jih izgubili na zadnjih nekaj obračunih in morali smo se vrniti v zmagovite tirnice, kar nam je uspelo," je dejal Rashford.

"Morali smo igrati zgolj čim bolj preprosto, se vedno premikati, biti pozitivni. Lahko je spustiti nogo s plina, a tega nismo želeli storiti. V drugi polčas smo krenili enako kot v prvega. Prvi polčas je dal ton naši igri, a vse se je vrtelo okoli ohranjanja pozitivnega odnosa in tega, da smo nadaljevali z doseganjem golov. Cantona? Bil je vrhunski igralec, ki je naredil tako veliko za ta klub. Zato sem zadovoljen, a jaz si želim zgolj zabiti še več golov in pomagati ekipi," je še dodal še vedno zgolj 23-letni angleški reprezentant.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

drimtim
03. 02. 2021 13.24
+1
Prejšnje kolo je tudi čarovnija kriva za poraz proti zadnjemu.
adr33
03. 02. 2021 11.25
+1
Ne morem verjet koliko ljudi si vzame čas, da tule benti čez UTD. A so frustracije res tako globoke?
Armando
03. 02. 2021 11.21
-1
Marjan Krajnc
03. 02. 2021 11.02
-1
Pa še stalno za sitiyem.
jankoslo
03. 02. 2021 10.18
+6
Haha čarovnija. Od 2. minute z igralcem več, od 6:0 z dvema več. Lahko se je znest nad nemočnim, proti Evertonu bodo pa spet zgubili točke 😂
MEDVED7
03. 02. 2021 10.41
-1
9:0 je bilo. Imajo najboljši napad lige in so trenutno 2. Everton bo tudi padel in tvoj Lpool tudi, zavistnež.
Andrej Belšek
03. 02. 2021 10.46
+0
Haha še dobr da je najbolši napad še kr v LP.