Nogomet

Solskjaer na strani igralcev: Če ne pridejo, jim ne bi zamerili

Manchester, 09. 05. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer je dejal, da ne bo silil svojih varovancev v prihod na treninge oziroma tekme, če bodo sredi še vedno trajajoče pandemije novega koronavirusa ocenili, da ni dovolj dobro poskrbljeno za varnost.

Solskjaer (na fotografjii) z Marcusom Rashfordom, ki bi lahko predstavljal močno orožje za United v nadaljevanju sezone.
Solskjaer (na fotografjii) z Marcusom Rashfordom, ki bi lahko predstavljal močno orožje za United v nadaljevanju sezone. FOTO: AP

Vodstvo Premier League želi prekinjeno sezono 2019/20 nadaljevati v mesecu juniju, nekateri nogometaši pa so že povzdignili glas glede načrtov odgovornih. Dvome je v javnosti najodmevneje izrazil napadalec Manchester Cityja Sergio Agüero, po poročanju ESPN pa je takšnih nogometašev v elitnem otoškem prvenstvu še kar nekaj. Trener Cityjevega mestnega tekmeca Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer se je v zadnjem pogovoru za Sky Sports strinjal, da zdaj že famozni projekt z delovnim naslovom "Ponovni zagon" nogometašev ne more prisiliti v igranje.

"Prav nič jim ne bi zamerili," je za Sky Sports povedal Solskjaer. "Moraš izvedeti vse, tudi to, če je igralec psihično pripravljen za igranje. Ne verjamem, da bi lahko koga prisilili. Niso izpostavili pretirano veliko zadržkov in zaupamo strokovnjakom, ki vedo, kdaj in če bo varno nadaljevati."

Luč na koncu tunela za Pogbaja in Rashforda
United je bil pred ustavitvijo vseh tekmovanj sredi niza enajstih tekem brez poraza, poleg zmage nad Chelseajem sta bili za privržence "rdečih vragov" še posebej sladki tisti nad mestnim tekmecem Cityjem. A kljub temu, da je premor prišel v malce nepravem trenutku, sta po drugi strani poškodovana zvezdnika Paul Pogba in Marcus Rashford dobila nekaj več časa za okrevanje in bi lahko soigralcem priskočila na pomoč v lovu za vozovnicami naslednje sezone Lige prvakov.

"Dobila sta priložnost, da začneta na enaki ali celo višji ravni kot ostali igralci. Bila sta osredotočena, zato jima je psihično morda celo lažje, da zdaj bolj trdo trenirata, ker lahko vidita luč na koncu tunela," je še dejal Solskjaer. "Vznemirljivo je. Imamo vznemirljivo moštvo. Prihod Bruna (Fernandesa) je imel močan vpliv, to pa je izvrstno za vse, to je bil dodaten zagon za klub. Fantastično pa bo spet računati na Pogbaja in Marcusa."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jodr
09. 05. 2020 09.47
+3
Dajmo MU. Liga prvakov je dosegljiva.
Malo_sutra
09. 05. 2020 08.51
+3
Kaj imate sploh za prihajat? Denarja je k solaze ze...
Roninax
09. 05. 2020 08.22
+7
prevec je on cloveski oziroma nevtralen da ne recem medleni
Debely
09. 05. 2020 08.20
-4
Le zakaj bi pri Manure nadaljevali bedno sezono? Njim bi najbolj pasalo, da se sezono kar izniči. Podobno je pri Shittyju.