Nogomet

Solskjaer: Potrebovali smo čas, zdaj je to povsem drugo moštvo

Manchester, 21. 10. 2020 08.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer ni skrival zadovoljstva po zmagi svojega moštva na uvodnem gostovanju v elitni Ligi prvakov. V Parizu so rdeči vragi s preudarno in taktično zrelo igro zadali neugoden poraz aktualnim evropskim podprvakom, ki po izgubljenem finalu v Lizboni proti münchenskemu Bayernu še iščejo pot do želene forme.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Prva tekma Lige prvakov
    02:11
    Iz 24UR: Prva tekma Lige prvakov
  • Vrhunci prvega kroga skupinskega dela Lige prvakov (2. del)
    15:19
    Vrhunci prvega kroga skupinskega dela Lige prvakov (2. del)
  • Vrhunci prvega kroga skupinskega dela Lige prvakov (1. del)
    12:01
    Vrhunci prvega kroga skupinskega dela Lige prvakov (1. del)

Še posebno je norveški strokovnjak izpostavil odlično igro mladega branilca Axela Tuanzebeja, ki je po težavah s poškodbami Harryja Maguireja in Erica Baillyja vskočil v začetno enajsterico Manchester Uniteda.

"Axel je v prvi vrsti izjemen nogometaš in pogumen mož. Način, kako se je lotil pokrivanja Neymarja na eni in Kyliana Mbappeja na drugi strani, dovolj zgovorno priča o njegovi samozavesti in kakovosti. Že dalj časa spremljamo Axelov razvoj, tako da me njegova izvrstna predstava v Parizu ni preveč presenetila. Pred časom sem že dejal, da smo v Tuanzebeju dobili izjemnega branilca za naslednjih deset let," Ole Gunnar Solskjaer ni skoparil s pohvalami na račun mladega branilca, v isti sapi pa je poudaril, da je pomembne tri točke v francoski prestolnici izbojevalo moštvo in ne posameznik(i).

"Fantje so vnovič dokazali, da znajo igrati dober in taktično zrel nogomet. Po vrnitvi z reprezentančnih obveznosti se je pripravljenost moštva močno dvignila. Igramo precej bolje, agresivneje in pametneje. Po uvodnih dveh prvenstvenih porazih smo strnili svoje vrste, odigrali odlično tekmo proti Newcastlu (4:1), s katero smo napovedali, da prihajamo v želeno formo. Zdaj smo tukaj, kjer želimo biti. Mirni in polni samozavesti pričakujemo nove ligaške in evropske preizkušnje," je še dodal šef stroke pri rdečih vragih, ki jih konec tedna v okviru domače Premier league čaka derbi kroga proti londonskemu Chelseaju.

Nogometaši Manchester Uniteda so že v uvodnem obračunu nove sezone v elitni Ligi prvakov dosegli odmevno zmago.
Nogometaši Manchester Uniteda so že v uvodnem obračunu nove sezone v elitni Ligi prvakov dosegli odmevno zmago. FOTO: AP
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SAF1
21. 10. 2020 16.11
Nekaj mi govori da MUFC se bo še pošteno namučil v PL za točke, enostavno nekaj ne klika, mogoče se pa motim.
babylon5
21. 10. 2020 15.19
-1
Joj kok je to stalnica naslednjo tekmo bojo pa zgubl in smo spet tm ole at the well
NightKing
21. 10. 2020 13.51
+1
Od prihoda Bruna igra United na povsem višjem nivoju, kot se tudi spodobi in ima v Brunu končno pravega kapetana in vodjo, ki ga več let niso imeli. Obramba je bila presenetljivo dobra, Neymar in Mbappe nista nikakor zmogla prebiti AWB in Tuanzebeja, De Gea je pa spet imel svojo noč.
Artorian
21. 10. 2020 11.07
+1
Ole at the wheel! xD ne bi govoril prehitro zaradi dveh zmag...
hrvat_Ante
21. 10. 2020 10.28
+2
Ne bi govoril prehitro, bomo vidli ta vikend proti chelsea.
glavni Baja
21. 10. 2020 10.50
-1
Rossoner88
21. 10. 2020 10.28
+3
Nisem najvecji fan Uniteda, sem bil pa vseeno vesel zmage vceraj, bravo!