Nogomet

Solskjaer prepričan: 'Mourinho? Z lahkoto bo našel novo službo'

Manchester, 19. 01. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Portugalski strateg po slovesu od klopi Uniteda cilja le najvišje. Prepričan je, da ne sodi nikamor drugam kot le v sam nogometni vrh, s tem pa se strinja tudi Ole Gunnar Solskjaer, ki verjame, da Portugalec ne bo imel težav pri iskanju novih delodajalcev.

Čeprav na Old Traffordu ni pustil najboljšega vtisa, Jose Mourinho o nekdanjem klubu govori z izbranimi besedami, medtem ko njegovi nekdanji varovanci brez zadržkov povedo tudi kakšno krepko na Portugalčev račun.

Pred časom je sicer Mourinho podpisal pogodbo s televizijo beIN SPORTS, pri kateri bo strokovni komentator, komentiral bo predvsem tekme elitne angleške lige.
Pred časom je sicer Mourinho podpisal pogodbo s televizijo beIN SPORTS, pri kateri bo strokovni komentator, komentiral bo predvsem tekme elitne angleške lige. FOTO: AP

A Mourinho ima trdo kožo, kar je dokazal tudi v prvem delu sezone, čeprav se je njegova avtoriteta v slačilnici rdečih vragov sesula kot hiša iz kart. Po 17 krogih tekmovanja so vragi iztržili zgolj 26 točk, kar je najslabši začetek sezone po letu 1990/91. A stanje se je po prihodu Oleja Gunnarja Solskjaerja pošteno spremenilo. Norvežan je uspel vknjižiti zmago na vseh šestih tekmah, tudi v velikem derbiju kroga proti Tottenhamu na Wembleyju (0 : 1).

Kljub slabim rezultatom pod vodstvom Mourinha pa je norveški nogometni strokovnjak prepričan, da Portugalec ne bo imel težav z iskanjem novega delodajalca. Na vprašanje novinarjev o Mourinhovem povratku v trenerske vode je namreč odgovoril. "Seveda, zakaj pa se ne bi smel vrniti," in ob tem spoštljivo dodal: "Je fantastičen trener in z rezultati, ki jih je dosegel, mislim, da bo z lahkoto našel novo službo."

Solskjaer je poskrbel za preporod Uniteda.
Solskjaer je poskrbel za preporod Uniteda. FOTO: AP

Mourinho je namreč dejal, da se še ne namerava posloviti od nogometa, saj verjame, da še vedno sodi v sam vrh. Ob impresivnih dosežkih, ki jih je vknjižil v trenerskem poklicu, Portugalec se lahko pohvali tudi z dvema naslovoma Lige prvakov, naj bi bilo zanimanje zanj veliko. Veliko zanimanje za ’The Special One’ naj bi vladalo v madridskem Realu, zanj naj bi se zanimala tudi Benfica in Inter.

 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anticripstoned
19. 01. 2019 12.27
+2
Murinjo al pa Benitez...To je rešitev za Real....ne pa neki Hazardi Icardiji Mbapeji...Jože po popeljal Real tam kamor sodi...na 14 mesto La Lige
sportko47
19. 01. 2019 12.03
+0
Sej jo že ima , sej ste objavl ... komentator ! Pa bo lohk lapal dve uri neprekinjeno in se hvalu kva je vse osvoju ... služba pisana na kožo ... lapanje in najladanje k to je poleg bunkerja z “ mesarji “ vse kar zna !
idiu3krasne
19. 01. 2019 10.51
+3
Za Real bo dober ...a ne Crisp.
musicus
19. 01. 2019 09.41
+5
Mandarič ga vzame takoj za dva meseca....
andrejak3
19. 01. 2019 08.55
+4
Ja take trenerje iščejo nevem kam gre ta nogomet sami idiotizem v tem nogometu
šumar
19. 01. 2019 08.52
+2
k realu noce nobeden trener pa naj gre on sej je glih za tja večni bunkeraš haha