Nogomet

Solskjaer priznal: City je trenutno morda najboljši v Angliji

Manchester, 07. 01. 2021 16.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
J.K., STA
Komentarji
0

Manchester City se je z zmago nad mestnim tekmecem Manchester Unitedom še četrtič zaporedoma uvrstil v finale ligaškega pokala. Varovanci Josepa Guardiole so na Old Traffordu slavili z 2:0, kljub prevladi na zelenici pa so sinje modri zadetka dosegli po prostem strelu oziroma podaji iz kota, kar je še posebej ujezilo domačega trenerja Oleja Gunnarja Solskjaerja.

Razočarani Solskjaer (na fotografiji) zapušča zelenico Old Trafforda po polfinalni tekmi ligaškega pokala.
Razočarani Solskjaer (na fotografiji) zapušča zelenico Old Trafforda po polfinalni tekmi ligaškega pokala. FOTO: AP
Tekmica Uniteda in Cityja v Premier League, birminghamska Aston Villa, je bila zaradi "izdatnega števila" okužb z novim koronavirusom prisiljena zapreti klubski center. "Izdatno število igralcev in uslužbencev prve ekipe je po rutinskih testiranjih v ponedeljek vrnilo pozitivne teste in odšlo v osamitev. Takoj smo izvedli drugi krog testiranj, ki je prinesel bolj spodbudne rezultate, čeprav je trening odpadel," je v sporočilu za javnost zapisal klub in dodal, da je petkov obračun ligaškega pokala proti Liverpoolu pod velikim vprašajem. "Pogovori med zdravniki kluba, nogometno zvezo in Premier League potekajo, odločitev bodo sprejeli oni," so še zapisali pri Villi. To je že četrti otoški klub, pri katerem je v zadnjih dveh mesecih izbruhnil covid-19. Vse večja je bojazen, da sezone ne bodo mogli izpeljati po predvidenem razporedu. Prejšnji teden so morali zaradi okužb pri Manchester Cityju in Fulhamu preložiti tri prvoligaške tekme. V četrtek so preložili tudi dvoboj pokala FA med Southamptonom in Shrewsburyjem, krivi za to so bili pozitivni testi nogometašev tretjeligaša.

V tokratni "bitki za Manchester" je odločal drugi polčas, v katerem sta John Stones in Fernandinho prinesla zmago Manchester Cityju za četrto zaporedno uvrstitev v finale ligaškega pokala.  Tam City po zmagi nad mestnim tekmecem Manchester Unitedom čaka spopad s Tottenhamom, ki ga vodi stari rival Josepa Guardiole, Portugalec Jose Mourinho. Spurse lahko Mourinho popelje do šele prvega kosa srebrnine po kar 13 letih, medtem ko je Guardiola na sinje modri strani Manchestra v dobrih petih sezonah že zbral osem lovorik, od tega je tri osvojil ravno v ligaškem pokalu.

Obračun se je začel izjemno dinamično in obema ekipama so zaradi prepovedanih položajev sodniki razveljavili zadetka: za United ga je v lastno mrežo dosegel kar Stones, Ilkay Gündogan pa je na drugi strani izkoristil podajo Phila Fodna, a ga je za razliko od Stonesa precej bolj užalostila dvignjena zastavica stranskega sodnika. Kevin De Bruyne je z roba kazenskega prostora s silovitim strelom zatresel tudi okvir gola Deana Hendersona, sodniki pa so zaradi prepovedanega položaja razveljavili še en zadetek Fodnu.

V ponovitvi lanskega polfinalnega obračuna v istem tekmovanju je imel City več od igre, United pa je prežal na protinapade in se organizirano branil, vseeno pa moral priznati premoč v začetku drugega polčasa, ko je po prostem strelu Fodna žogo prek črte Unitedovih vrat s stegnom uspel spraviti Stones. Henderson je z izvrstno obrambo nato uspel ustaviti poskus Riyada Mahreza, ki bi s samostojnim prodorom s polovice igrišča kmalu dosegel enega izmed zadetkov sezone. Tekma je bila odločena sedem minut pred iztekom rednega dela, ko je po podaji iz kota in izbijanju Aaron Wan-Bissake z volejem ob vratnico neubranljivo zadel Fernandinho. United je zdaj na polfinalni stopnički v domačih pokalih izpadel že četrtič v nizu, tako da Solskjaer še naprej ostaja brez priložnosti za osvojitev prve trofeje po povratku v klub.

Vrhunci tekme Manchester United ‒ Manchester City:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Solskjaer: Veliko boljša izvedba Uniteda kot pred letom dni
"Bližamo se. To je veliko boljša izvedba Uniteda kot pred letom dni v tistem polfinalu," je ostal pozitiven Norvežan, sicer nekdanji napadalec Uniteda. (Težava, op. a.) Ni psihološkega izvora, včasih se v polfinalu srečaš z dobrimi ekipami. City je verjetno najboljša ekipa v Angliji v tem trenutku," je pošteno dodal Solskjaer.

Sinje modri so zmago posvetili nekdanjemu članu Colinu Bellu, ki je umrl v torek, na zelenico so Guardiolovi varovanci tudi prišli s posebnimi dresi s številko osem, ki jo je kot član Cityja nekoč nosil angleški reprezentančni vezist.

To ni Liga prvakov, toda ...
"To je za Colina Bella in njegovo družino. Pomagal je zgraditi nekaj posebnega za ta klub. To je neverjetna zmaga za nas, ko premagamo United v gosteh, bila pa je zanj, absolutno," je o članu Cityjeve šampionske ekipe, ki je leta 1968 osvojila drugi naslov v zgodovini kluba, povedal Guardiola.

"Ekipa je pripravljena in to je bila izjemna predstava. Malce smo padli v drugem polčasu, bili smo utrujeni ... A potem, ko ima ekipa to miselnost, lahko naredijo nekaj neverjetnega. To ni Liga prvakov, a uvrstiti se štirikrat zapored v finale ... Tako zelo sem navdušen," je dodal katalonski strateg.

'Nekateri fantje si po covidu-19 dobro opomorejo, nekateri pa res, res slabo'
Ta je spregovoril tudi o stanju povratnikov Kyla Walkerja in Gabriela Jesusa, ki po okužbi z novim koronavirusom in obvezni samoosamitvi še nista dobila priložnosti za igro, sta pa na Old Traffordu tekmo spremljala s klopi.

"To je misterij, nihče ne ve, kaj se bo zgodilo, ko si na testiranju pozitiven na covid-19. Nekateri fantje si dobro opomorejo, nekateri pa res, res slabo. Nihče ne ve. Zato mislim, da bo pomembno videti, kako bo na treningih, kako se bosta odzvala. Kar vem po tem, ko sem z njima govoril danes, je, da čutita utrujenost. Sta pa tudi deset dni brez treningov," je dodal Guardiola.

Koronavirus pasica november
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.