Nogomet

Solskjaer: Proti Liverpoolu nas čaka izpit zrelosti in kakovosti

Manchester, 13. 01. 2021 09.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer ni skrival velikega zadovoljstva po zadnji prvenstveni zmagi svojih varovancev na gostovanju pri Burnleyju, s katero so se povzpeli na sam vrh ligaške razpredelnice v Premier League. To je sploh prvič po septembru 2017, da so rdeči vragi prevzeli vodstvo, a jih že ob koncu tedna čaka pravi izpit zrelosti v derbiju 18. kroga proti aktualnemu prvaku iz mesta Beatlov.

Lep zadetek prebujajočega se Paula Pogbaja v drugem polčasu tekme proti Burnleyju je pomenil tudi nove tri točke na računu Manchester Uniteda, ki po 17 odigranih krogih angleške Premier League nekoliko presenetljivo zaseda vrh ligaške razpredelnice. 

S tremi točkami prednosti pred dovčerajšnjim 'liderjem' prvenstva Liverpoolom se bodo varovanci norveškega strokovnjaka Oleja Gunnarja Solskjaerja podali v nedeljski derbi 18. kroga na Anfield Roadu, kjer Pogbaja, Edinsona Cavanija in druščino čaka trenutek resnice. "To je najboljši mogoč trenutek za igranje tako zahtevne tekme proti tako kakovostnemu nasprotniku, kot je Liverpool. Jasno, zavedamo se, da gremo v goste k moštvu, ki ima za seboj neverjetno obdobje uspehov. A tudi mi imamo svoje želje in načrte," je pred nedeljskim gostovanjem optimističen trener trenutno vodilnega moštva angleškega državnega prvenstva, ki prihajajoči dvoboj z redsi označuje za pravi izpit zrelosti in kakovosti.

Nogometaši Manchester Uniteda so po zadnji prvenstveni zmagi nad Burnleyjem prevzeli vodstvo na ligaški razpredelnici v Premier League.
Nogometaši Manchester Uniteda so po zadnji prvenstveni zmagi nad Burnleyjem prevzeli vodstvo na ligaški razpredelnici v Premier League. FOTO: AP

Trenutni položaj godi, a ...
"Vsi se že veselimo tega obračuna. Igralci so lačni zmag, novih dokazovanj in potrditve lastne kakovosti. Prepričan sem, da smo pripravljeni na velik izziv, ki nam lahko ob ugodnem epilogu ogromno prinese. Še pred dobrim mesecem nas nihče ni videl niti blizu vrha, zdaj pa smo kar naenkrat na vodilnem položaju, od koder je pogled na preostanek lestvice fantastičen. Naj le traja še naprej," v smehu pravi Solskjaer, ki kljub izjemnemu nizu neporaženosti pritrjuje ocenam analitikov in strokovnjakov, da je morda še prezgodaj govoriti o tem, da je Manchester United že v tej sezoni zrel za največje stvari.

"Iz mojih ust ne boste slišali ničesar, kar je povezano z naslovom državnega prvaka. Res je, da kot nekdanji nogometaš tega kluba vem, kaj se od nas pričakuje. To je konstanten boj za lovorike, a treba je biti tudi realen v ocenah. Do konca prvenstva je ostalo še veliko preizkušenj, konkurenca pa je tako močna in izenačena, da bi bilo od mene precej neresno, če bi že zdaj napovedal karkoli konkretnejšega. Naš cilj je povsem jasen: iti iz tekme v tekmo, se dokazovati in skušati premagati naslednjega nasprotnika. To je edino, kar nas zanima. Če pa bomo tudi maja v podobnem položaju, bo to nekaj povsem drugega," je še dodal vidno zadovoljni norveški strateg na klopi Uniteda.   

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vladimir.Krutov
13. 01. 2021 20.27
Pozna se da ni več murinja....skregal je vse med sabo sedaj se pa počasi sestavljajo....
TEDO84bv0MEDO
13. 01. 2021 18.05
+1
Po mojem bo Liverpool spet brez zmage, ker igra predvidljivo. Dober napad je samo na desni strani, kjer je Salah. Firmino ni omembe vreden.
AS1983
13. 01. 2021 17.10
+1
upam, da se Liverpool sestavi za nedeljski derbi proti večnemu rivalu, kultni Anfield je pekel za gostujoča moštva
Levica boli
13. 01. 2021 14.45
-1
Po 3 letih nazaj kamor spadajo , na prvo mesto!
mferk1
13. 01. 2021 15.07
treh letih? Nazadnje so bili tu leta 2013 ko so nazadnje osvojili naslov
TEDO84bv0MEDO
13. 01. 2021 18.06
Jankobalanko123
13. 01. 2021 14.34
+1
Zdaj ali nikoli GGMU👹💪
encylolek10
13. 01. 2021 13.42
+6
Vsec mi je united v Angliji samo če bolje pogledate ima city 2tekmi manj in ce te zaostali tekmi zmaga potem je samo 1 tocko za vodilnim. Ne vem letos bo v premier league se zelo pestro
slo_veter
13. 01. 2021 12.44
+5
LIV je precej razštelan zadnje časa.. kot da z idejo niso več pri stvari. Po tistem intervjuju Mo komaj še zadane žogo, Maneja pa precej dobro pokrivajo. Firmino je vedno bolj medel, prav tako TAA, zadaj pa krpajo na vse možne načine. Tako če bo ManU držal obrambo, bodo zmagali preko konter.
mferk1
13. 01. 2021 13.29
+2
točno to. Precej so izgubili s poškodbo Matipa/Gomeza in Van Dijka. Trent ne more naprej tako kot je včasih, v obrambi pa ni tako dober kot npr. Robertson in United lahko to krepko izkoristi. Tudi v napadu so izgubili odličnega Joto. Hvalabogu, da je Thiago prišel nazaj v sredino. Sem navijač Liverpoola ampak obeta se jim zelo težka tekma. Kdo bo zmagal je pa nemogoče predvideti.
Biker78
13. 01. 2021 12.43
-1
Tako kot je rekel, izpit zrelosti in kakovosti. GGMU 💪