Nogomet

Solskjaer razočaran po remiju na Anfieldu: Nismo si zaslužili zmage

Manchester, 18. 01. 2021 10.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Strateg trenutno vodilnega moštva v angleški Premier League Ole Gunnar Solskjaer je po remiju brez zadetkov na Anfieldu poudaril, da si 'njegov' Manchester United ni zaslužil zmage proti zdesetkanemu aktualnemu državnemu prvaku Liverpoolu. Ta še vedno pogreša predvsem branilce, ki so zaradi poškodb že dalj časa odsotni.

Čeprav so si "rdeči vragi" v drugem polčasu derbija 19. kroga angleškega nogometnega državnega prvenstva na gostovanju v Liverpoolu priigrali dve imenitni priložnosti za dosego (zmagovitega) zadetka, je Ole Gunnar Solskjaer po tekmi izpostavil, da bi njegovo moštvo preprosto moralo bolje izkoristiti odsotnost številnih odličnih branilcev tekmeca.

"Ko veš, da si prišel v goste k ranljivemu rivalu zaradi poškodb, je tvoja največja želja izkoristiti ta trenutek. Mi ga, žal, nismo, zato si zmage nismo zaslužili," je v mikrofon Sky Sportsa uvodoma povedal strateg Manchester Uniteda, ki po osvojeni točki na Anfieldu (0:0) še vedno vodi na ligaški razpredelnici. "Svetla točka je, da smo še vedno vodilni. Torej, nismo zapravili položaja, za katerega garamo na vsakem treningu in tekmi. Igralcem sem po tekmi dejal, da moramo biti boljši v posesti žoge, pri kreiranju priložnosti in precej bolj zbrani v zaključkih akcij. Ko to popravimo, bomo zmagovali tudi na največjih derbijih. Večkrat smo bili primorani v branjenje, kar mi ni niti najmanj všeč. Kajti premoremo dovolj talenta v moštvu, da imamo mi pobudo na igrišču," je poudaril nekdanji odlični napadalec nepozabne Unitedove generacije iz časov legendarnega Sira Alexa Fergusona

Pozdrav obeh trenerjev, Oleja Gunnarja Solskjaerja (levo) in Jürgena Kloppa (desno), po remiju brez zadetkov na Anfieldu.
Pozdrav obeh trenerjev, Oleja Gunnarja Solskjaerja (levo) in Jürgena Kloppa (desno), po remiju brez zadetkov na Anfieldu. FOTO: AP

"Brez dvoma smo lahko precej boljši. Ko bomo kompaktnejši na sredini igrišča, bo tudi napadalcem lažje, obenem pa tudi naši obrambi, da ne bo pod tako hudim pritiskom, kot je nekajkrat bila. Moram biti iskren in priznati, da sem trenutno bolj razočaran kot zadovoljen z remijem na Anfieldu. Po drugi strani pa sem vesel, da proti tako kakovostnemu tekmecu na njegovem igrišču nismo prejeli zadetka," je še pristavil Solskjaer.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sortegilio
18. 01. 2021 15.29
+1
Se zmeraj Ole boljši od meglenega Lamparda. Ta ne zna prilagoditi igre in Chelsea bo letos imel eno slabših sezon v zadnjem desetletj.
mferk1
18. 01. 2021 12.57
+2
Zelo dolgočasna tekma. Remi je najbolj pošten izid. Zaskrbljuječe pa je, da Liverpool že tri tekme ni dal gola. United koliko sem včeraj videl, ne bo prvak. Prvak mislim da bo City.