Nogomet

Solskjaer: Boj za naslov v naslednjem letu bo že čudežna sezona

Manchester, 11. 05. 2019 08.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer je navijače "rdečih vragov" spet opozoril, da klub z njim na čelu čaka dolga pot do povratka v boj za najvišja mesta v otoški Premier League in evropski Ligi prvakov. Za nameček je vezist Ander Herrera v soboto potrdil, da res zapušča klub brez odškodnine.

Trener "rdečih vragov" Ole Gunnar Solskjaer med zadnjim mestnim derbijem z Man. Cityjem.
Trener "rdečih vragov" Ole Gunnar Solskjaer med zadnjim mestnim derbijem z Man. Cityjem. FOTO: AP
"V mojem srcu je rdeča, to sem vedel od prvič, ko sem tu igral in od trenutka, ko sem jo začel nositi," se je od navijačev prek družbenih omrežij v soboto poslovil Ander Herrera, ki naj bi v kratkem podpisal pogodbo s Paris Saint-Germainom, pogodba z Unitedom pa se mu izteče s koncem naslednjega meseca. "Zapomnil si bom vsako od skoraj 200 tekem, ki sem jih odigral s tem dresom. Ker je bilo igranje za največji klub v Angliji resnična čast. Hvala za teh pet izjemnih let," je dodal nekdanji vezist bilbajskega Athletica, od koder je prišel leta 2014 in na 189 tekmah za United osvojil en pokal FA, en ligaški pokal in en naslov v Ligi Evropa.

Pred zadnjim krogom Premier League ima Manchester United kar 29 točk zaostanka za vodilnim mestnim tekmecem Manchester Cityjem in točko manj za večnim tekmecem Liverpoolom. Zaostanka za najboljšima moštvoma v državi po mnenju Oleja Gunnarja Solskjaerja njegovemu Unitedu ne bo uspelo nadoknaditi v enem prestopnem roku.

"Mislim, da sem bil precej iskren glede tega, da bi bilo potegovanje za naslov v naslednjem letu čudežna sezona, ker v tem trenutku tako zaostajamo v smislu točk," je na petkovi novinarski konferenci dejal Solskjaer. "Tako da naslednjo sezono, da, moramo zmanjšati ta zaostanek. Če nam uspe do februarja, marca ostati blizu, bo to fantastično, sicer pa bo to poletje v znamenju igralcev, ki lahko tu ostanejo več let."

Priložnost za Chonga in Greenwooda
Norveški trener je namignil, da bi v zaključku prvenstva priložnost proti novopečenemu drugoligašu Cardiff Cityju na Old Traffordu lahko dobila tudi 19-letni Tahith Chong in še dve leti mlajši Mason Greenwood, ki še nikoli nista začela članske tekme v prvenstvu, sta pa navdušila na gostovanju v Parizu na odmevni povratni tekmi osmine finala Lige prvakov proti Paris Saint-Germainu. S prvo ekipo so v zadnjih dneh trenirali tudi Angel GomesJames Garner, Dylan Levitt in Arnau Puigmal, po desetih letih zvestobe klubu pa naj bi zadnje minute v rdečem dresu odigral kapetan Antonio Valencia.

Veliko govoric je tudi okoli prihodnosti španskega vezista Anderja Herrere, ki naj bi se v kratkem preselil k Paris Saint-Germainu, a Solskjaer še ni želel povsem prečrtati Baska, ki pa je nato v soboto dopoldne le potrdil, da se res poslavlja od rdeče polovice Manchestra.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

'Valencia je fantastično služil klubu. Herrera? Nikoli ne veš ...'
"Antonio ni bil nared v petih ali šestih mesecih, v katerih sem bil tukaj. Žal je imel res težave. A čuti, da bi lahko sodeloval, upam pa, da mu bo uspelo opraviti trening in da se bomo lahko od njega lepo poslovili. Fantastično je služil klubu, bil je igralec leta, bil je kapetan kluba in mislim, da je to pošteno. Igral bi lahko tudi Ander," je še izjavil Solskjaer.

"Ne vem še, ekipe še nisem izbral in najbrž bo kasneje oznanil, kje bo nadaljeval z igranjem nogometa. V nogometu nikoli ne veš. Morda bi to lahko bila njegova zadnja tekma, a morda bo to tudi začetek nekaterih karier."

Nikoli ni lahko iskati igralcev
Vprašljive so prihodnosti Juana MateMattea DarmianaMarcosa RojaErica BaillyjaAlexisa Sancheza in Romeluja Lukakuja, medtem ko je Paul Pogba tako ali drugače že več mesecev v "izložbi". Iskanje novincev je za najtrofejnejši angleški klub pred naslednjo sezono toliko težje, ker zaradi slabe uvrstitve v prvenstvu ne bo nastopal v Ligi prvakov.

"Veliko poletje se obeta," je pred prvo polno sezono na klopi Uniteda še povedal Solskjaer. "So igralci, ki jim je potekla pogodba, nekateri igralci bodo gotovo prišli, nekaj mladih igralcev prihaja, delal sem s klubom pri novačenju igralcev, z oddelkom za analize, podčrtali smo nekatere igralce, za katere mislimo, da bi se skladali z Unitedovo ekipo in upajmo, da nam jih bo nekaj uspelo pripeljati. Ni lahko, nikoli ni lahko. Četudi igralci pridejo, so trenutno v klubih. Ne bomo govorili o imenih, ni kot da bi šel v trgovino in izbral, ker so tu tudi klubi."

MUNCAR

LESTVICA

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
11. 05. 2019 14.39
+3
Izkazalo se je, da je Muri iztisnil maksimum iz te Junajtedove ekipe ...
KavčStrokovnjak
12. 05. 2019 10.42