Nogomet

Solskjaer se brani: Pri Haalandu smo uporabili zdravo pamet

Manchester, 22. 01. 2020 15.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer je zatrdil, da je skupaj z vodstvom kluba ravnal prav, ko ni ugodil zahtevam kontroverznega agenta napadalca Erlinga Haalanda. Norvežan je po koketiranju z Unitedom in Juventusom iz vrst Salzburga nato presenetljivo prestopil v Borussio Dortmund, Solskjaer pa je zaradi slabih rezultatov in poškodbe prvega strelca Marcusa Rashforda na dodatnem udaru kritik.

Haaland (na fotografiji) proslavlja po zadnjem od kar treh golov v Augsburgu, kjer je izjemno debitiral v dresu Borussie Dortmund.
Haaland (na fotografiji) proslavlja po zadnjem od kar treh golov v Augsburgu, kjer je izjemno debitiral v dresu Borussie Dortmund. FOTO: AP

Manchester United se je pozimi znašel v krizi rezultatov, sredi katere "rdečim vragom" prav nič ne pomagajo številne poškodbe. Hiter povratek prvega strelca Marcusa Rashforda se je izkazal za veliko napako trenerja Oleja Gunnarja Solskjaerja, ki je še ne povsem zdravega Angleža poslal v ogenj na pokalni tekmi z Wolverhampton Wanderersi (1:0), Rashford pa je utrpel težjo poškodbo hrbta.

RASHFORD

Po zadnjih informacijah bi lahko produkt klubske šole celo končal sezono ali pa se vrnil šele enkrat maja, ko bodo na sporedu zadnje tekme pred začetkom evropskega prvenstva v nogometu. Solskjaer s sodelavci na tržišču pospešeno išče zamenjavo za Otočana, ob tem pa se ubada tudi s kritikami, ki so se po porazu na derbiju v Liverpoolu (2:0) še okrepile.

HAALAND

'Ne smeš prepustiti nadzora agentom'
United je namreč decembra lovil norveškega čudežnega dečka Erlinga Haalanda, ki pa je po tem, ko Angleži niso pristali na zahteve njegovega agenta Mina Raiole, vsaj malce presenetljivo iz Salzburga prestopil v Borussio Dortmund. Številni mediji so poročali, da sta Raiola in napadalčev oče, nekdanji branilec Unitedovega mestnega tekmeca Manchester Cityja Alf-Inge Haaland, "navijala" za odkupno klavzulo v pogodbi 19-letnika, na kar so pri Dortmundu očitno pristali. Haaland je nato zablestel že na prvi tekmi v Nemčiji in po vstopu v igro v 59. minuti s hat-trickom pomagal Dortmundčanom do neverjetne zmage nad Augsburgom (3:5). 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Pomembno je, da uporabimo zdravo pamet," je pred domačo tekmo z Burnleyjem na novinarski konferenci povedal Solskjaer. "So tudi druge reči, ko podpisuješ z igralci, ki jih moraš nadzirati. Z odkupnimi klavzulami in temi rečmi ne smeš prepustiti nadzora agentom. O tem se je govorilo naokoli in po mojem mnenju moramo biti mi tisti, ki imamo nadzor."

Solskjaer (na fotografiji) je z Unitedom že več tednov izločen iz boja za državni naslov.
Solskjaer (na fotografiji) je z Unitedom že več tednov izločen iz boja za državni naslov. FOTO: AP

Odsotnost Rashforda bo terjala svoj davek
Raiola v Manchestru sive lase že nekaj časa povzroča zaradi svojih izjav glede enega največjih zvezdnikov kluba Paula Pogbaja, Francoza je enkrat famozno seveda že odpeljal z Old Trafforda, ko je Pogba prestopil k Juventusu, a se je nato leta 2016 vrnil v staro jato.

Kar se tiče iskanja zamenjave za poškodovanega Rashforda, ki je v tej sezoni dosegel že kar 19 golov, otoški mediji omenjajo Urugvajca Edinsona Cavanija, ki pa naj bi se že pred časom odločil, da bo ob slovesu od Paris Saint-Germaina okrepil Atletico Madrid. Tu naj bi bili še Španec Francisco Alcacer (Borussia Dortmund) ‒ ta si bo moral ravno zaradi prihoda Haalanda najverjetneje poiskati novega delodajalca ‒, Poljak Krzysztof Piatek (AC Milan) in Belgijec Dries Mertens (Napoli), medtem ko že lep čas potekajo pogajanja z vezistom lizbonskega Sportinga Portugalcem  Brunom Fernandesem.

"Preverjamo različne scenarije. Če bomo lahko speljali kakšen posel, vas bomo o tem obvestili. Vemo, da Marcusa nekaj mesecev ne bo. To bo terjalo svoj davek na ekipi, ker smo že tako 'tanki'," je sklenil Solskjaer.

MANUTD

PARI

LESTVICA

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resnicaosvobaja
22. 01. 2020 17.54
-6
Mislim, da ni ManU nič zamudil
ehjaehja
22. 01. 2020 18.26
+6
je in to se vidi.Človek je zabijal že v Salzburgu ekipam kot so Napoli ter Liverpool.Sedaj je začel eksplozivno še v dortmundu.Pa tudi barca si ga je želela...
bizgecc
22. 01. 2020 17.40
-7
Haland je kr neki!
ehjaehja
22. 01. 2020 18.28
+5
to govoriš samo zato ker si ga je tudi barca želela pa ga ni dobila.
TvojPrijatelj
22. 01. 2020 17.37
+6
A Solskjaer ima pamet? Res? Od kdaj?