Nogomet

Nekaj se kuha: Solskjaerja 'ne skrbi', Pochettino pa že govori o povratku

Manchester, 03. 12. 2019 10.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer trdi, da ga za lastno prihodnost na klopi kluba z Old Trafforda "ne skrbi". A v mesto sredi tedna prihaja Tottenham z nekdanjim trenerjem Uniteda Josejem Mourinhom, nov neuspeh pa bi Norvežana po prepričanju otoških medijev lako stal službe. Pritisk nanj se nezadržno dviga tudi zaradi nekdanjega trenerja Spursov Mauricia Pochettina.

Se bo na vroči trenerski stolček Old Trafforda kmalu usedel nov trener?
Se bo na vroči trenerski stolček Old Trafforda kmalu usedel nov trener? FOTO: AP

Deveto mesto v Premier League in najslabši začetek ligaške sezone po letu 1988. Dovolj tehtna razloga, da je vedno večje število navijačev Manchester Uniteda nezadovoljnih s trenerjem Olejem Gunnarjem Solskjaerjem, ki so ga tako odprtih rok sprejeli decembra lani, ko je Norvežan zamenjal slovitega Joseja Mourinha. "Rdeči vragi" so v tej sezoni bližje boju za obstanek kot vodilni četverici, za nameček pa na Old Trafford prihaja Tottenham z motiviranim Mourinhom.

MUFC

"Ne skrbi me. Osredotočam se le na mojo službo in da dajem vse od sebe, veselim se naslednje tekme," je na torkovi novinarski konferenci dejal Solskjaer, čigar moštvo je osvojilo 26 točk na zadnjih 22 tekmah v prvenstvu, ki jih je vodil po tem, ko je marca iz začasnega napredoval v trenerja z dolgoročno pogodbo.

Emery je z več osvojenimi točkami že bivši
"Nogomet je posel, ki je odvisen od rezultatov. Nismo zadovoljni, vemo, da smo lahko boljši in trdo delamo," še pravi Solskjaer. Nedavno odpuščeni argentinski trener Tottenhama Mauricio Pochettino je službo izgubil po 25 osvojenih točkah z zadnjih 22 tekem, medtem ko je Španec Unai Emery s klopi Arsenala "odletel" z 28 osvojenimi točkami z 22 tekem, poroča ESPN.

Solskjaer proti Tottenhamu spet ne bo mogel računati na francoskega vezista Paula Pogbaja, medtem pa se je oglasil tudi Pochettino, ki ga mnogi vidijo kot naslednjega v vrsti za vroči Unitedov stolček. Dva tedna po tem, ko so ga po dobrih petih letih sodelovanja odpustili pri Tottenhamu, Južnoameričan že gleda proti novim izzivom.

MUFCTOT

Pochettino: Videli bomo, kaj se bo zgodilo
"Veliko je klubov in veliko privlačnih projektov se lahko lotim," je za Fox Sports Argentina povedal Pochettino. "Želim se vrniti in spet trenirati v Evropi. Težko si predstavljam projekt v Argentini, a tudi zaradi moje družine ne bi že vnaprej zavrnil dela tu. A zdaj moram nekaj dni ostati miren in videli bomo, kaj se bo zgodilo. Nisem imel veliko časa, da bi predelal vse to, kar se mi je pripetilo."

Pochettina omenjajo tudi kot novega trenerja Bayerna, ki ga zaenkrat vodi pomočnik odstavljenega Hrvata Nika Kovača, Nemec Hans-Dieter Flick. Rdeči so minuli konec tedna utrpeli boleč domači poraz v prvenstvu proti Bayerju iz Leverkusna (1:2). Pochettino je bil v zadnjih letih večkrat domnevno tudi v kombinacijah za klop Real Madrida.

"Zaenkrat je najpomembneje zame, da si zbistrim misli po neverjetnih petih sezonah in pol pri Tottenhamu. Moj cilj je, da bi se bil sposoben ponovno sestaviti in si povrniti motivacijo. Moja prva odločitev je bila povratek v Argentino, se vrniti v moj dom in obiskati družino in prijatelje. Moja najboljša odločitev je bila priti v Argentino in se za deset dni odklopiti. A pričakujem, da se bom vrnil v Evropo in sprejel odločitve glede lastne prihodnosti. Z mojo starostjo ne potrebuješ veliko časa, da si opomoreš. Odprt sem za projekte, ki mi jih bodo predstavili," je še povedal 47-letni nekdanji vezist argentinske reprezentance, Newell's Old Boysov, Espanyola, Paris Saint-Germaina in Bordeauxa.

TOTTENHAM

PARI

LESTVICA

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DR.Fejsbuk
03. 12. 2019 15.42
+3
Pri Totenhamu bodo Pochetina še prosili naj pride nazaj! Mourinju je treba dati samo malo časa, da spre vse med sabo! V tem je vrhunski!
DR.Fejsbuk
03. 12. 2019 13.52
+0
Nelogično je, da bi nekdo, ki ni dovolj dober za vodenje Totenhama, vodil ekipo kot npr. Bayern ali MU! Enostavno ni nobenega smisla v tem! Je pa odlična tema za prežvekovanje tistih, ki se na nogomet ne spoznajo ravno!
Sisli288
03. 12. 2019 15.02
+3
S to izjavo si pokazal da se ti ne spoznas na nogomet. Pocehetino je povprecen klub brez dragih nakupov pripeljal v vrh angleske lige in v finale lige prvakov. Vrjetno si lahko predstavljas kaj bi delal z klubom kjer bi imel mozno dragih okrepitev
Maximus
03. 12. 2019 15.33
+1
Pa sej že z nickom vse pove. Mladič, mami za mlek dolžan, Pochetino je nek klub visokega SREDNJEGA razreda popeljal do finala lige prvakov. In med prve tri v Premier league. Ni dovolj dober? hahaha ne le po petih letih se je pač izpela ljubezen, za kar pa je v ozadju kriv klub. Eriksena ki je bil dodana vrednost niso prodali ko je to želel in zdaj te dodane vrednosti ni več. Ko poči ena taka kardinalna struna, cela kitara začne fušati. Kriv pa je seveda trener. Najlaže se je pač losat trenerja, pa saj to je ja zgodba zadnjih 20 let pri večini klubov. Dokler nizajo zmage heroji, ko padejo trije porazi v vrsti, najprej leti trener. A v ozadju so vedno (razen v primeru Mourinja) tudi druge stvari. Takoj zamenja Oleja za Pochetinja.
DR.Fejsbuk
03. 12. 2019 15.34
-1
O svojem mnenju se ne nameravam prepirati z povprečneži! Kane, Delleali, eriksen, song, sami poceni igralci!
grozjak
03. 12. 2019 15.50
+0
Vsa čast maxi, da na osnovi nicka lahko izdelaš profil osebe....te je kar škoda za med nas......se strinjam z @messijem, če početino ni bil sposoben z kaneom, parkom delealijem in eriksenom nadaljevati kjer je lani obstal....žal, nima kaj iskati v naštetih destinacijah, ki jih ponuja 24ur.......
Maximus
03. 12. 2019 16.00
-2
Zakaj Barcelona z Messijem"bogom "nogometa nima več naslovov? Suarez, Neymar, Pique, ... sami pocen igralci.
Maximus
03. 12. 2019 16.06
+0
Z lahkoto. In nisem rekel, da kateregakoli, ampak iz njegovega opa prav gotovo. Sicer pa ti meni povej, kdo zabija gole? Kane? ali Pochetino? Koliko je bil Kane poškodovan lani in letos, pa Ali tudi. Ni nadgradil? Česa uvrstitve v finale lige prvakov? Pa jokal so lahko od sreče da so do tja sploh prišli. Ajax je igral lepši boljši nogomet in plačal ceno zaradi mladosti ekipe. Več sreče kot pameti, da so prišli do finala. Bi me res rad prepriščal, da je Tottenham pa čeprav s Kaneom, Alijem, Eriksenom ekipa ki jo vidiš kot prvaka Lige prvakov. Ok potem je jasno da prihajava iz različnih svetov. Moj se vsaj vsake toliko stika z realnostjo, tvoj pa je kot Kimovo mesto. Utopialand. Res me zanima, kaj si pojedel, da vidiš zelene dinozavre, palčke in Tottenham kot zmagovalca lige prvakov.
grozjak
03. 12. 2019 18.18
+0
No ja, tudi jaz bi iz tvojega vzdevka lahko sklepal da si prepotentno teslo, tako, da ti ni bilo ravno potrebno na dolgo in široko razlagati že ugotovljeno.....
DR.Fejsbuk
04. 12. 2019 08.14
-1
Maximus, se opravičujem, ker sem z enim komentarjem tako zelo razhudil tvoj neomejeni intelekt! Kot sem že dejal, se ne prepiram z povprečneži, zato ti v vsem dam popolnoma prav!