Liga prvakov

Solskjaer v boj s PSG-jem s sladkimi skrbmi: Imamo veliko dobrih nogometašev

Manchester, 19. 10. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.G., J.K.
Komentarji
0

Nogometna Liga prvakov je tako rekoč pred durmi. V torek se ples nogometnih žog najelitnejšega klubskega tekmovanja na svetu prične. Kakor ste zdaj zagotovo že vajeni tudi s prenosi na Kanalu A in VOYO. Prva tekma bo na pariškem Parku princev med PSG-jem in Manchester Unitedom.

Prenos torkove tekme med PSG-jem in Manchester Unitedom se na Kanalu A in VOYO prične ob 20.40, v živo pa jo bomo za vas pospremili s komentarjem v živo na naši spletni strani. 

S posebnimi občutki se bo v Pariz podal strateg Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer. Ta ima (zdi se, da prvič po dolgem času) zelo širok kader, kar pomeni, da lahko rotira igralce in daje priložnosti večjemu številu nogometašev, da se dokažejo. Rdeči vragi se po neravno prepričljivem začetku angleške Premier League v francosko prestolnico podajajo z boljšimi občutki, saj so na zadnji tekmi v soboto visoko slavili na gostovanju pri Newcastlu (4:1).

Ole Gunnar Solskjaer
Ole Gunnar Solskjaer FOTO: AP

"Seveda dobivam vprašanja o tem, kdaj kateri igralci igrajo in zakaj nekateri ne," je rotacijo igralcev hitel pojasnjevati trener rdečih vragov. Tako je, denimo, glavni zvezdnik ekipe Paul Pogba zadnjo tekmo začel na klopi, tudi poletna okrepitev iz Ajaxa Donny van de Beek je vstopil s klopi za rezerviste. "Imamo veliko dobrih nogometašev in vse temelji na tem, da izkoristiš svoje priložnosti, ko jih dobiš. Juan (Mata, op. p.) je zagotovo to storil," je dobro igro Španca na sobotni tekmi opisal Solskjaer. "Juan igra fantastično. Je velik profesionalec in vsi v ekipi poznajo njegove kvalitete. Tako zelo potrpežljiv je, čaka na svojo priložnost," je vezista po zmagi nad Newcastlom hvalil Norvežan na klopi Uniteda.

Ekipi sta se na uradnih tekmah do sedaj srečali dvakrat, in sicer je šlo za izločilne boje Lige prvakov sezone 2018/2019. Tedaj so se napredovanja zavoljo pravila gola v gosteh veselili rdeči vragi. Doma so sicer najprej izgubili z 0:2, nato pa pripravili izjemen preobrat na Parku princev, kjer so slavili s 3:1. Tedaj je zablestel Romelu Lukaku z dvema zadetkoma (Belgijec sicer ni več del ekipe vragov), odločilni zadetek pa je iz enajstmetrovke globoko v sodnikovem dodatku dosegel Marcus Rashford. Enajstmetrovko je takrat dosodil slovenski sodnik Damir Skomina. Tokratni delivec pravice bo Španec Antonio Mateu Lahoz

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.