Nogomet

Na Otoku besni na Solskjaerja: 'Unitedu naj odvzamejo šest točk'

Manchester, 12. 05. 2021 20.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po torkovem prvenstvenem porazu Manchester Uniteda na Old Traffordu proti Leicester Cityju (1:2) si je Unitedov mestni tekmec Manchester City tudi matematično tri kroge pred koncem zagotovil nov naslov angleškega državnega prvaka. Kmalu po zaključku omenjenega obračuna v 'Gledališču sanj' so se oglasili številni nekdanji člani angleških prvoligašev, ki so močno kritizirali potezo trenerja 'rdečih vragov' Oleja Gunnarja Solskjaerja, zaradi katere bi lahko kratko potegnili klubi, ki se krčevito borijo za evropske vozovnice.

V primerjavi z nedeljskim dvobojem proti Aston Villi, ki ga je Manchester United na Villa Parku dobil z 1:3, se je trener trenutno drugouvrščenega moštva elitne Premier League Ole Gunnar Solskjaer odločil za kar 10 sprememb v začetni enajsterici, kar je precej zmotilo nekdanjega člana Manchester Cityja, West Ham Uniteda in angleške izbrane vrste Trevorja Sinclairja.

"Z vsem spoštovanjem do vseh teh nogometašev, ki so tokrat dobili priložnost za dokazovanje, moram oddati veliko kritiko na račun trenerja Uniteda Solskjaerja, ki je s to potezo izkazal nespoštovanje do lige in boja za prva štiri mesta, ki v naslednji sezoni neposredno vodijo v skupinski del Lige prvakov. Ne le, da je Manchester United s porazom na nek način "pomagal" Leicester Cityju, da se tri kroge pred koncem utrdi na tretjem mestu prvenstvene lestvice, temveč je na drugi strani v zelo neugoden položaj spravil Chelsea, Liverpool, West Ham United in Tottenham," je v pogovoru za talkSport uvodoma dejal Sinclair in dodal: "Menim, da bi zaradi te poteze Oleja Gunnarja Solskjaerja vodstvo tekmovanja moralo Manchester Unitedu odvzeti šest točk. Kajti odvzem treh točk ne bi zadostoval, saj ne bi ničesar spremenil na lestvici. Pa, da vidimo potem, kako bi se počutili na Old Traffordu." 

Trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer je prepričan, da je v ritmu tekem četrtek-nedelja-torek-četrtek nemogoče zdržati zgolj z minimalnimi spremembami v začetni enajsterici.
Trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer je prepričan, da je v ritmu tekem četrtek-nedelja-torek-četrtek nemogoče zdržati zgolj z minimalnimi spremembami v začetni enajsterici. FOTO: AP

V nasprotju s Sinclairjem pa je Solskjaer na vprašanje novinarja o skorajda povsem prevetreni začetni enajsterici svojega moštva v derbiju kroga proti 'lisicam' iz Leicestra v mirnem tonu odgovoril: "To se lahko zgodi že na naslednji tekmi, saj je nemogoče zdržati v tem peklenskem ritmu tekem. Zato sem se odločil priložnost za igro ponuditi tudi drugim nogometašem, ki morda med sezono niso bili v prvem planu. Morate razumeti namreč, da je spored četrtek-nedelja-torek-četrtek preprosto nehuman. To je vse, kar bom rekel na to temo."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Matrax
13. 05. 2021 17.06
V določeni meri se strinjam z Sinclarom in OGS. Nima pa prav v celoti noben. Ole je spočil ekipo, ki igra v norem ritmu in nogometaši so tud samo ljudje. Kritika Sinclaira pa ja. Lahko bi se z njo strinjal po drugi strani pa on izkazuje nespoštljiv odnos do teh mladeničev, ki so prejeli priložnost in do ekipe Leicestra. Kje pa piše, da Leicester ne bi premagal vragov tud, če bi ti igrali s prvo ekipo? V zadnjih nekaj letih je Leicester zelo neugoden za United in ja za najmočnejšo postavo Uniteda. Mladci so za moje pojme odigrali super.