SP v nogometu 2022

Mehika kljub zmagi nad Savdsko Arabijo ostala brez izločilnih bojev

Doha, 30. 11. 2022 20.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tako Savdska Arabija kot tudi Mehika sta upali, da bosta v medsebojnem dvoboju določili drugo potnico v osmino finala letošnjega mundiala. Mehika je bila vseskozi boljši nasprotnik, si ustvarjala priložnosti, na koncu pa slavila pirovo zmago z 2:1. Iz skupine C sta se v izločilne boje prebili izbrani vrsti Argentine in Poljske.

Podobno kot na vzporedni tekmi v isti predtekmovalni skupini, na kateri so bili Argentinci veliko boljši tekmec od Poljakov, so bili Mehičani precej boljši od tokrat neprepoznavne izbrane vrste Savdske Arabije, ki ji je očitno pritisk rezultata in pričakovanj domače javnosti prišel do živega.

Statistika tekme Mehika vs. Savdska Arabija (2:1)
Statistika tekme Mehika vs. Savdska Arabija (2:1) FOTO: Sofascore.com

Mehika je vseh 90 minut dvoboja nizala lepe priložnosti, v prvem polčasu se mreži sicer nista zatresli, je pa prvič na tekmi žogo iz svoje mreže moral pobrati Mohammed Al-Owais že v tretji minuti nadaljevanja, ko je Henry Martin izkoristil podajo Cesarja Montesa v osrčje kazenskega prostora za zasluženo vodstvo Mehike 1:0. Mehičani so vedeli, da morajo za napredovanje premagati nasprotnika z več kot dvema zadetkoma prednosti.

Upanje je prišlo zelo zgodaj, in sicer v 53. minuti, ko je Luis Chavez poskrbel za vrhunec večera z imenitno izvedenim prostim strelom, ki je končal v desnem zgornjem kotu savdskih vrat. Od tu naprej je igrala zgolj mehiška reprezentanca, ki je še dvakrat zatresla tekmečevo mrežo, a sta bila nesojena strelca obakrat v prepovedanem položaju. Ko je kazalo, da bi Mehičani v izdihljajih obračuna vendarle lahko strli odpor varovancev francoskega strokovnjaka Herveja Renarda za potrebnih 3:0, so hiter protinapad izvedli krvniki Argentine v uvodnem obračunu skupinskega dela in prek prvega zvezdnika Salema Al-Dawsarija zgolj znižali izid na 1:2. 

Mehičani so tako prvič po letu 1978 ostali brez uvrstitve v izločilne boje svetovnega prvenstva.

Svetovno prvenstvo, skupina C, 3. krog, izid:
Savdska Arabija - Mehika 1:2 (0:0)
Al-Dawsari 96.; Martin 48., Chavez 53.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HALAcR7
30. 11. 2022 21.03
-2
komedija ,sploh ni očitno da mu je naročeno da argentina zmaga
JOSEPH HAYDN
30. 11. 2022 20.44
+7
Upam, da tale sodnik na tekmi Poljska:Argentina sodi zadnjič na tem svetovnem, ker tale enajsmetrovka je čisti absurd
Matrax
30. 11. 2022 20.57
+3
Sem zdaj, ko je studio komaj videl, res komedija. Messi udari na gol, potem pa ga Ščesni poboža in penal🙈 gledam tekmo mehika:savdska arabija.... Dobra borba👍