SP v nogometu 2022

Courtois: Zlata generacija? Daleč smo od česar koli zlatega

Doha, 05. 12. 2022 12.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
3

Belgijska nogometna izbrana vrsta je že vrsto let v samem vrhu lestvice najboljših reprezentanc na zemeljski obli. Ne čudi, da pred vsakim velikim tekmovanjem rdeče vrage uvrščajo med glavne favorite za naslov, a Belgijci vedno znova razočarajo. Tudi tokrat se niso izneverili tradiciji zadnjih velikih tekmovanj in SP v Katarju zapuščajo sklonjenih glav. Belgija ni uspela priti niti iz skupine. Vratar Belgijcev Thibaut Courtois je jezen in razočaran hkrati. "Prosim, da naši reprezentanci nehate napovedovati zlato. Zlata generacija? Daleč od tega smo," sporoča vratar madridskega Reala.

Thibaut Courtois
Thibaut Courtois FOTO: AP

Belgijci vse od remija proti Hrvaški, šlo je za (odločilno) tekmo zadnjega kroga skupinskega dela SP v Katarju, niso več v igri za vrhunski rezultat. Rdeči vragi so nasprotno od uradnih napovedi in tudi svojih visoko izraženih ambicij mundial zapustili že po skupinskem delu. Čuvaj mreže rdečih vragov Thibaut Courtois pa se za razliko od reprezentančnih soigralcev ni vrnil v domovino. Z družino je ostal v Dohi na krajšem dopustu. V večini primerov mu je uspelo ubežati od radovednih novinarjev, ko pa so ga obiskali predstavniki madridske Marce, se je uklonil in jim namenil nekaj besed. "Mi nismo zlata generacija, tako kot nas naslavljajo v zadnjih letih. Nič zlatega ni v nas. Pa saj ničesar nismo osvojili," se je pred novinarjem Marce spraševal Courtois, ki si je v Katarju ogledal tekmo med Španijo in ZDA. "Mi smo ekipa z veliko talenta in sijajnih posameznikov, ki igrajo po najboljših klubih v Evropi. A to je to," je bil brez dlake na jeziku belgijski čuvaj mreže in spomnil na Rusijo 2018. "Bili smo precej boljši v Rusiji pred štirimi leti. Takrat smo dokazali, da Belgija lahko igra dober ekipni nogomet. Toda na tem SP kot tudi na zadnjem EP nismo bili pravi. Naše predstave niso bile v rangu našega potenciala," se zaveda vratar madridskega Reala.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Neprijetno je, ko vsi pričakujejo velike stvari, mi pa vedno znova razočaramo." Courtois navkljub velikem razočaranju in tudi jezi, ki jo še vedno goji po bolečem izpadu na tem mundialu, še naprej obljublja, da bo ostal zvest reprezentanci. "Tu ni dileme. Vprašanje pa je, kdo bo še igral. Videli bomo, lepo bi bilo, če bi se čim prej prešteli. Kdo je zraven in koga ni več. Nobenih zamer ne sme biti. Vsak naj sam pri sebi sprejme odločitev in potem bomo videli, pri čem smo." Belgija je kovačnica velikih talentov, tako da tudi iz ozadja prihajajo številni mladi, ki že trkajo na vrata prve ekipe. "Še vedno imamo odlično jedro, zadaj pa prihajajo sveže moči. Mislim, da se za prihodnost belgijskega reprezentančnega nogometa ni bati," je za Marco še dejal Courtois in obljubil, da bo do konca SP palce stiskal za špansko reprezentanco. "Tam imam še največ prijateljev, tako da bom navijal za njih."

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
05. 12. 2022 14.55
+1
Belgijcev mi je bilo res žal v prejšnjem prvenstvu, sedaj pa....
Lucky
05. 12. 2022 15.45
-3
Tile iz Reala sranje delajo. Prav mu je, ka pa Hazarda kliče. Prštej še Lukakuja, pa tud de Bruyne ne more pokrit.
shift
05. 12. 2022 14.19
+0
tisti ki radi vsemu slabemu pripišete "tipično slovensko"..eto, tipično slovensko. skregali so se. Tipično slovensko - ko je treba jim ne gre.