SP v nogometu 2022

Danska in Tunizija ponudili prvo tekmo brez zadetkov na prvenstvu

Doha, 22. 11. 2022 13.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Obračune v skupini D sta odprli reprezentanci Danske in Tunizije. Prvi so bili v vlogi favorita, a, kot je že pokazal predhodni dvoboj v skupini C med Argentino in Savdsko Arabijo, presenečenja na svetovnem prvenstvu nikoli niso izključena. Obe reprezentanci sta si v prvih 45 minutah pripravili po eno lepo priložnost, izid pa je ostal nespremenjen tudi do konca tekme (0:0).

Danci so bili najbližje zadetku v drugem polčasu. V 55. minuti je najprej sodnik zaradi prepovedanega položaja preklical zadetek Mikkela Damsgaarda. Dve minuti pozneje je proti vratom Tunizijcev ustrelil Kasper Dolberg, a njegov strel je uspešno ubranil Aymen Dahmen. V 69. minuti je Dahmen znova odlično posredoval po strelu Christiana Eriksena. Znova je nova priložnost Dancev sledila dve minuti pozneje, ko je Andreas Cornelius dobesedno bil najbližje zadetku, saj je z razdalje približno pol metra z glavo ustrelil v vratnico tunizijskega gola.

Cristian Eriksen je v dresu svoje reprezentance prvič po zastoju srca na Euro 2020 zaigral na velikem tekmovanju
Cristian Eriksen je v dresu svoje reprezentance prvič po zastoju srca na Euro 2020 zaigral na velikem tekmovanju FOTO: AP

A Tunizijci si še niso mogli zares oddahniti, do konca tekme je ostalo še 18 minut in kar osem minut podaljška. V četrti minuti podaljška so v ospredje stopili sodniki v VAR sobi, ki so glavnega sodnika tekme Cesarja Artura Ramosa opozorili na mogočo igro z roko v kazenskem prostoru Tunizije. Po ogledu posnetkov se je Mehičan odločil, da enajstmetrovke ne bo dosodil. Tunizijci so do konca tekme zadržali napade Dancev in ljubitelji nogometa v Katarju so si prvič na prvenstvu ogledali tekmo, ki se je zaključila brez doseženega zadetka.

Danska - Tunizija
Danska - Tunizija FOTO: Sofascore.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Svetovno prvenstvo, skupina D, 1. krog, izid:
Danska - Tunizija 0:0

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.