SP v nogometu 2022

Leckie junak avstralskega napredovanja v osmino finala

Doha, 30. 11. 2022 15.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V neposrednem dvoboju za napredovanje iz skupine D svetovnega prvenstva v nogometu sta se pomerili izbrani vrsti Avstralije in Danske. Čeprav so imeli Danci precej več od igre, so imeli Avstralci na drugi strani v svojih vrstah junaka Matthewa Leckieja, ki je z golom v 60. minuti postavil končni izid obračuna (1:0) in s tem svoji reprezentanci priigral vozovnico za izločilne boje.

Čeprav so Danci bolj potrebovali zmago za morebitno napredovanje iz skupinskega dela tekmovanja, so do prve priložnosti na tekmi prišli Avstralci. McGee je skušal presenetiti danskega čuvaja mreže Schmeichela, a se je v zadnjem trenutku dobro odzvala danska obramba.

Statistika tekme Avstralija vs. Danska (1:0)
Statistika tekme Avstralija vs. Danska (1:0) FOTO: Sofascore.com

Veliko lepšo priložnost so imeli severnjaki v 11. minuti, ko je močan strel z roba kazenskega prostora sprožil Jensen, toda avstralski vratar Ryan je z izjemnim posredovanjem odbil žogo v kot. Danci so imeli v uvodnih četrt ure več od igre, v 19. minuti je dobro razpoloženi bočni branilec Maehle prodrl po levi strani in poslal oster predložek po tleh v kazenski prostor tekmeca, toda Ryan je znova spretno posredoval in preprečil nadaljnji potek danske akcije. Do konca prvega polčasa so varovanci selektorja Kasperja Hjulmanda narekovali ritem igre in kontinuirano pritiskali proti avstralskim vratom, a ostalo je pri začetnem izidu 0:0.

Tudi v nadaljevanju se razmerje moči na zelenici ni spremenilo. Danska je poizkušala na vse pretege doseči vodilni zadetek, ki bi ji zagotovo olajšal delo na poti do potrebne zmage, toda Avstralci so imeli v svojih vrstah spretnega Matthewa Leckieja, ki je v 60. minuti po izjemni posamični akciji preigral najprej Maehleja in nato še Schmeichela, na koncu pa z natančnim strelom v malo mrežico, kot se je izkazalo po zadnjem sodnikovem žvižgu, postavil končni izid, ki je deželi tam spodaj prinesel napredovanje v osmino finala.

Svetovno prvenstvo, skupina D, 3. krog, izid:
Avstralija - Danska 1:0 (0:0)
Leckie 60.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

romantika umira
30. 11. 2022 19.02
+1
Še Poljaki da grejo naprej in bo top😀😃😁