SP v nogometu 2022

Epski govor Francoza: 'Messi? Kaj čakate, fotografirajte se z njim'

Doha, 26. 11. 2022 09.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometna izbrana vrsta Savdske Arabije je v dozdajšnjem delu 22. svetovnega prvenstva v Katarju pripravila največje presenečenje z zmago nad favorizirano Argentino (2:1). Še ob polčasu se je zdelo, da bodo Lionel Messi in druščina brez večjih težav opravili s Savdijci, nato pa je z odličnim motivacijskim govorom v ospredje stopil njihov selektor Herve Renard, ki je (nemudoma) postal spletna senzacija. "Se zavedate, kje se nahajate? Na svetovnem prvenstvu, zbudite se vendar, zaboga!"

Vse skupaj je s prevodi v arabščino odlično spremljal Renardov pomočnik, ki se je tudi čustveno povsem vživel v epski motivacijski govor Francoza. Ta je s tem očitno 'pognal kri po žilah' svojih varovancev, ki so v drugem polčasu zasenčili prepotentne argentinske zvezdnike.

Ko je približno 30-sekundni posnetek pristal na svetovnem medmrežju, je selektor Savdske Arabije Herve Renard postal prava spletna zvezda. "Kaj to počnemo? Je to za vas pressing, kar izvajate? Ko Messi prejme žogo, ga vi samo gledate. Zakaj stojite kot lipovi bogovi, odvzemite mu vendarle to žogo. Ali pa: raje vzemite svoje mobilne telefone v roke in se fotografirajte z njim!" je v garderobi med polčasoma rohnel odlični francoski strokovnjak.    

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Njegovi varovanci so v nadaljevanju očitno izpolnili vse zahteve, kar se je nenazadnje obrestovalo z zgodovinsko zmago z 2:1. "Ne verjamete, da se lahko vrnete v igro, da lahko spremenite potek dogodkov in zmagate? Sprostite se, zaboga, to je svetovno prvenstvo! Dajte vse od sebe in uživajte v igri," je med drugim še povedal Renard. 

Vezist Savdske Arabije Abdulallah Al-Malki je po velikem slavju priznal, da je s tem 'norcem pravi užitek delati'. "Naš selektor je velik strokovnjak. Nikoli ničesar ne prepusti naključju, natančno se ve, kaj kdo dela v vsakem trenutku. Obožujemo ga."  

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Urška iz Ugande
26. 11. 2022 18.30
+1
Evo tak zgleda trener, ne pa razni sekulici. Sekulic nas je povozil na evropskem prvenstvu.
brezcasni
26. 11. 2022 12.02
+1
edini pravi pristop...ce se profiji lahko kurcijo z bogatijo naj tudi igrajo tako ne glede na nasprotnika......to je motivacijski govor za trenerja ,vse ostalo je za mamice in ocete ......
Roko66
26. 11. 2022 10.46
+3
Ha ha dobra...škoda,ker ni več takih posnetkov,me zanima,kako je bilo v garberobi pri Argentincih in Nemcih po tekmi...
bohinj je zakon
26. 11. 2022 10.19
+3
Argetinci majo srečo, da ne igrajo proti srbom. Mesi bi po tekmi - bil invalid 1 stopnje.
Konan
26. 11. 2022 12.47
+4
poper00
26. 11. 2022 10.16
+8
Prevajalec zmaga pa tudi to s telefonom je super.