SP v nogometu 2022

Generalka za SP: Srbi visoko ugnali Bahrajn

Ljubljana, 18. 11. 2022 18.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
1

Nekatere nogometne reprezentance, ki bodo v naslednjih dneh začele nastope na svetovnem prvenstvu v Katarju, so odigrale še zadnje pripravljalne tekme. Do zmage so prišli Srbi, ki so bili s 5:1 boljši od Bahrajna. Belgijci so z 1:2 izgubili proti Egiptu, Kamerunci pa so se s Panamo razšli brez zmagovalca (1:1).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Presenetljiv je bil predvsem poraz Belgijcev, ki so v širšem krogu favoritov za slavje na SP, ki se bo začelo v nedeljo. Za Egipčane, ki se niso uvrstili na mundial, sta v 33. in 46. minuti zadela Mostafa Mohamed in Trezeguet, za Belgijce pa je gol dosegel Lois Openda v 76. minuti. Belgija bo na SP igrala v skupini F, prva tekma pa jo čaka v sredo proti Kanadi. V tej skupini bo prav tako v sredo še tekma Maroko – Hrvaška. Dan kasneje se bodo v Katarju predstavili Srbi, ki so zadnjo pripravljalno tekmo proti Bahrajnu dobili s 5:1. Z dvema zadetkoma se je izkazal Dušan Tadić (8., 50.), isti igralec je podal še za zadetek Dušana Vlahovića v 51. minuti. Ob koncu dvoboja sta zadela še Filip Đuričić (87.) in Luka Jović (90.). V 15. minuti so Bahrajnčani zadeli z bele točke, natančen je bil Jusuf Hilal.

V skupini G bo Srbija najprej nastopila proti Braziliji, in sicer v četrtek, ko bo še tekma Švica – Kamerun. Afriški predstavnik je danes prav tako odigral zadnjo pripravljalno tekmo pred začetkom dogajanja v Katarju. Tekma se je končala z 1:1, potem ko so Kamerunci povedli prek Erica Maxima Choupo-Motinga v 48. minuti. Sedem minut kasneje je Panama izenačila prek Michaela Murilla.

Skupine in izločilni boji SP v nogometu
Skupine in izločilni boji SP v nogometu FOTO: Sofascore.com

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SlepiSlovenc
18. 11. 2022 19.22
-16
Niso dobri. Jaz sem za Hrvate. Pa Kosova.