SP v nogometu 2022

Gianni Infantino sodil na tekmi zvezdnikov in delavcev

Doha, 12. 12. 2022 20.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, Ž.K.
Komentarji
9

Predsednik Mednarodne nogometne zveze Gianni Infantino se je dan pred torkovo prvo polfinalno tekmo na svetovnem prvenstvu v Katarju med Argentino in Hrvaško prelevil v sodnika. Prvi mož Fife je sodil del prijateljske tekme med nekdanjimi nogometnimi zvezdniki in delavci v Katarju, ki je potekala pod sloganom, je zapisala nemška tiskovna agencija dpa.

"Upam na nov imeniten nogometni večer, kot smo jih deležni v času svetovnega prvenstva," je pred današnjo 60-minutno ekshibicijsko tekmo na stadionu Al-Tumama dejal Gianni Infantino, ki si je tokrat namesto obleke nadel sodniško opremo.

Gianni Infantino
Gianni Infantino FOTO: AP

Na njej so se nekdanji velikani nogometa, kot so Brazilca Cafu in Roberto Carlos, Argentinec Javier Zanetti, Portugalec Deco, Avstralec Tim Cahill, Španec Michel Salgado, Anglež John Terry, Nizozemec Clarence Seedorf in Italijan Alessandro Del Piero, pomerili z delavci, navijači in prostovoljci na letošnjem mundialu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Nogomet združuje svet," je na tem dogodku še dodal Infantino, ki je v dobrih desetih minutah, ko je imel piščalko v ustih, pokazal tudi dva rumena kartona.

Ob tem kaže omeniti, da mednarodna javnost že dolgo časa kritizira Katar zaradi svojega nehumanega odnosa do tujih delavcev. Številni mediji so poročali o njihovih nečloveških razmerah za delo ter številnih smrtnih nesrečah pri izgradnji športne infrastrukture za letošnje svetovno prvenstvo v nogometu.

Prireditelji letošnjega mundiala so vsa tovrstna medijska poročila odločno zanikali, po njihovih uradnih podatkih so le tri osebe umrle na gradbiščih osmih nogometnih stadionov v Katarju.

Prijateljska tekma med nekdanjimi nogometnimi zvezdniki in delavci v Katarju.
Prijateljska tekma med nekdanjimi nogometnimi zvezdniki in delavci v Katarju. FOTO: AP
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mptour
13. 12. 2022 14.18
+2
Delanje norcev iz celega sveta.
bbreg
13. 12. 2022 10.18
+3
Delegatka tekme je baje bila Eva Kaili.
borjac
12. 12. 2022 21.28
+4
Ali je Infantino tudi sodil tako kot vodi Fifo, pristransko, hinavsko in skorumpirano, namesto da bi prisilil Katarce, da bi vsaj sorodnikom umrlih izplačali dostojne odškodnine in jim omogočili dostojen pokop svojih, le kaj naj bi pomenilo za Katarce kakšnih 200 milijonov več v proračunu, nič, namesto tega so si izmislili neko burlesko , tekmo med zvezdniki in delavci (ki so po vsej verjetnosti morali igrati), tisti zvezdniki z Infantinom na čelu so v bistvu prali kri umrlih delavcev iz sten stadionov, groteskno so plesali na grobovih revežev, ti zvezdniki pa niso pokazali kakšne posebne inteligence, IQ izpod 75.
Mirko41
12. 12. 2022 21.04
+7
Noben umrli delavec ni zaradi te tekme vstal od mrtvih. Kaj so s takšno bizarno tekmo sploh želeli doseči!?
dark horse
12. 12. 2022 20.43
+4
Da bi jim pa pošteno plačali za vso delo, o to pa ne 😠
Wookie55
12. 12. 2022 20.58
+2
Ce jim nebi posteno placali bi ostali v Indiji. Lahko pa jih ti placas bolse pa bojo k tebi prisli
borjac
16. 12. 2022 10.29
+2
Prebivalec Zemlje
12. 12. 2022 20.36
+6
Ha ha ha. Lepo jim v rit leze. Ko bo konec pa marš na delo Sramota da se moramo sploh o tem pogovarjat in sramota od predcednika fife da se dela norca iz vse teh Delavcev in jim meče drobtinice. Čez dva tedna bo vse pozabljeno in prepuščeni bojo sami sebi in nihče jih tudi omenjal ne bo. Še enkrat sramota tako daleč je prišel ta svet samo še za umret.
Dinho8O
12. 12. 2022 20.20
+10
Vsi mastno placani, da kazejo nasmejane frise.