SP v nogometu 2022

Maročani kot prvi v skupini F odhajajo v izločilne boje

Katar, 01. 12. 2022 18.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V skupini F je četrtkov dan odločal, kateri dve reprezentanci bosta napredovali v izločilne boje svetovnega prvenstva, ki poteka v Katarju. Medtem ko je Kanada že pred tem z nič osvojenimi točkami izgubila upanje za napredovanje, pa je bilo pri Maročanih še vse odprto. S štirimi osvojenimi točkami so bili na drugem mestu, prvega so se držali Hrvati. Toda po odigranih obeh tekmah je postalo jasno, da so Maročani tisti, ki so v izločilne boje napredovali kot prvi. Belgijcem ni uspelo streti odpora Hrvatov in so tako prvenstvo že zaključili.

Hakim Ziyech proslavlja zadetek proti Kanadi.
Hakim Ziyech proslavlja zadetek proti Kanadi. FOTO: AP

Kanada in Maroko sta se merila na stadionu Al Thumama v vročem Katarju, kjer so Maročani prišli do vodstva že v četrti minuti srečanja. Po veliki napaki Milana Borjana, ki je žogo dobesedno podal nasprotnemu igralcu, je mrežo zatresel Hakim Ziyech. Kanada je tako sedaj dala (Alphonso Davies je proti Hrvatom zadetek dosegel v drugi minuti srečanja) in tudi prejela najhitrejši zadetek. Maročani so točno na polovici prvega polčasa (23. minuta) mrežo zatresli še drugič. Po fantastičnem in predvsem hitrem protinapadu je tokrat v polno meril Youssef En-Nesyri

Nogometaš Seville je v svojem 53. nastopu za reprezentanco tako dosegel že 16. zadetek. V izdihljajih prvega polčasa so Kanadčani zmanjšali rezultatski zaostanek na 1:2. Žoga se je v 40. minuti v mrežo odbila po dotiku Maročana Nayefa Aguerda. Gre za prvi avtogol, ki se je pripetil na tem svetovnem prvenstvu. Če so pred tem, tako na igrišču kot tudi na tribunah, prevladovali Maročani, so Kanadčani najverjetneje dobili nov zagon. Toda ni se izkazalo tako. V podaljšku prvega polčasa (45+3) je ponovno udaril En-Nesyri, ki pa je bil v prepovedanem položaju. Ko je sodnik odpiskal konec prvega polčasa, je bil tako rezultat 1:2.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V začetku drugega polčasa na igrišču nismo videli preveč dogajanja. Kanadčani so si v 56. minuti priigrali prosti strel, toda predložek v kazenski prostor se na koncu ni obrestoval. Kanada je v 70. minuti tekme skoraj izenačila, toda žoga ni prešla v celotnem obsegu golove črte. Le nekaj centimetrov je tako preprečilo še zanimivejše nadaljevanje srečanja. Bolj ko se je tekma bližala zaključku, bolj se je večal tudi tempo igre. V 80. minuti so imeli Maročani obetaven napad, ki pa ga niso unovčili. Do konca tekme nismo videli nikakršnih presenečenj. Rezultat je ostal takšen, kot je bil ob koncu prvega polčasa, torej 1:2. Maročani so se v nadaljevanje uvrstili kot prvi v skupini.

Najkoristnejši igralec tekme je postal Hakim Ziyech.
Najkoristnejši igralec tekme je postal Hakim Ziyech. FOTO: Sofascore.com
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bruzor
01. 12. 2022 19.25
+2
Bravo Hrvati!