SP v nogometu 2022

So Enriqueju šteti dnevi? Španski mediji že ponujajo morebitne naslednike

Madrid, 07. 12. 2022 21.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Le dan po nepričakovanem porazu v osmini finala svetovnega prvenstva proti reprezentanci Maroka so se v španskih medijih že začela ugibanja o morebitnih naslednikih dozdajšnjega selektorja Luisa Enriqueja. Ta sicer ne razmišlja o odstopu, a glede na trenutno klimo okoli španske izbrane vrste, je bolj verjetno, da se bo ta v nov cikel kvalifikacij za evropsko prvenstva 2024 podala z novim selektorjem.

V Španiji so izpad svoje nogometne reprezentance z 22. svetovnega prvenstva v Katarju pospremili z nejevero oziroma šokantnim spoznanjem, da v tem trenutku Busquets, Gavi, Pedri in druščina še niso zreli za največje stvari.

To je, nenazadnje, pokazala tudi tekma osmine finala proti letos odličnemu Maroku, ki je po izvajanju enajstmetrovk več kot zasluženo premagal nekdanjo svetovno prvakinjo. Dan po katastrofi, kot je večina španskih medijev označila poraz z omenjeno afriško reprezentanco, je že prinesel prva natolcevanja o morebitni zamenjavi dozdajšnjega selektorja "Furije" Luisa Enriqueja. "Zdaj ni pravi trenutek, da govorim o svoji prihodnost na klopi španske izbrane vrste. Najprej moram vse skupaj dobro prespati in v miru analizirati, kaj vse je šlo po zlu. Šele tedaj se bom lahko odločil za to, kar je najbolje v prvi vrsti za reprezentanco in posledično tudi zame," je Enrique dejal po nepričakovanem porazu z Marokom.

Luisu Enriqueju naj bi bili šteti dnevi na položaju selektorja španske nogometne izbrane vrste.
Luisu Enriqueju naj bi bili šteti dnevi na položaju selektorja španske nogometne izbrane vrste. FOTO: AP

Delnice De La Fuenteja in Martineza kotirajo (zelo) visoko
Ne glede na to, kakšno odločitev bodo sprejeli na Španski nogometni zvezi in navsezadnje tudi Luis Enrique, se po kuloarjih že omenjajo določena (znana) trenerska imena, ki bi lahko v kratkem špansko reprezentanco popeljala v nove kvalifikacijske boje. Tokrat za uvrstitev na Euro, ki bo čez dve leti potekalo v Nemčiji.

Zdajšnji selektor mlade španske izbrane vrste Luis de La Fuente je bojda zelo dobro zapisan pri glavnih odločevalcih na zvezi, saj je z zasedbama do 19. oziroma 21. leta starosti osvojil naslov evropskih prvakov, obenem pa je na olimpijskih igrah v Tokiu prišel do srebrnega odličja. Velika njegova prednost v primerjavi s preostalima protikandidatoma je tudi dejstvo, da kar 80 odstotkov trenutnega kadra članske vrste prihaja prav iz zgoraj omenjenih selekcij, ki ju je uspešno vodil v preteklosti.

Prav tako je ena od (realnih) možnosti Marcelino. Gre za nekdanjega trenerja Villareala, Seville in Valencie, ki je na zadnje vodil Athletic iz Bilbaa. Tretje, a nič manj zanimivo ime je Roberto Martinez, ki se je po štirih letih odločil za konec sodelovanja z belgijsko reprezentanco. Kakor koli že, pred španskim reprezentančnim nogometom so vse prej kot dolgočasni dnevi. Dnevi, ki bi lahko prinesli nov obraz na selektorskem položaju.     

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
08. 12. 2022 09.50
+1
Adijo enrique... kakšen amater... človek je v repki dal za nosilce igre igralce ki redno igrajo v ligi Evropa in sanjal o finalu svetovnega prvenstva...
dark horse
08. 12. 2022 12.47
+3
Piše amater ki pojma nima kaj je offside kajne kripsl krele 🤣😂
ledr
08. 12. 2022 12.52
+4
Koga bi pa ti dal igrat? A mogoče igralce Reala? Recimo Luko Modriča? Ali Benzemaja? Ali Tonija Krosa, Vinija Jr., Camavingo, Courtoisa, Militaoa, Alabo, Hazarda??? Ali pa imaš v mislih še koga drugega? Res se ti vidi, da si plitek v glavi ...
dark horse
08. 12. 2022 13.40
+2
Pa če pojma nima. Kot sm reku zdaj je barca kriva ker ima real same tujce
dark horse
08. 12. 2022 13.40
+1
Pa če pojma nima. Kot sm reku zdaj je barca kriva ker ima real same tujce
HALAcR7
08. 12. 2022 09.34
-1
Naj ga postavijo za trenerja katalonije to je tekmovanje za njega drugorazredno tam lahko pripelje svoje palčke po 45kg
ledr
08. 12. 2022 12.53
+3
Koga bi pa ti dal igrat? A mogoče igralce Reala? Recimo Luko Modriča? Ali Benzemaja? Ali Tonija Krosa, Vinija Jr., Camavingo, Courtoisa, Militaoa, Alabo, Hazarda??? Ali pa imaš v mislih še koga drugega? Res se ti vidi, da si tudi to plitek v glavi ... Kot cripstoned.
Rdeča kapica69
08. 12. 2022 08.55
+8
Upam da se mu. Tako dolgočasne in negledljive igre že dolgo ne. Če ima kaj ponosa naj sam odstopi,ker tisto zadnjič je bila huda sramota za Španski nogomet. Pa čim manj forsirat napihnjene zvezde Barcelone ker so žal preslabi.