SP v nogometu 2022

Sterling zaradi oboroženega vloma zapustil Doho

Doha, 05. 12. 2022 08.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Napadalec angleške nogometne reprezentance Raheem Sterling je po oboroženem vlomu v njegov dom v Angliji sinoči zapustil svetovno prvenstvo v Katarju in odpotoval v domovino. Anglija je tudi brez njegove pomoči napredovala v četrtfinale in s 3:0 premagala Senegal. Ali se bo Sterling vrnil v Katar za obračun s Francozi, za zdaj še ni znano.

Raheema Sterlinga ni bilo v postavi za tekmo osmine finala proti Senegalu, kar je mnoge zelo presenetilo. Angleška nogometna zveza (FA) je sicer sporočila, da je vzrok v družinskih zadevah, vendar ni pojasnila, za kaj gre. Britanski mediji pa so danes objavili, da je Sterling nujno odpotoval domov zaradi oboroženega vloma v njegov dom. Kot poroča Guardian, so oboroženi roparji vdrli v Sterlingovo hišo v Londonu, medtem ko je bila tam njegova družina. Odnesli so nakit in različne dragocenosti. Sterling naj bi bil po vlomu pretresen in zaskrbljen zaradi dobrobiti svojih otrok, poroča Sky Sports. Podpora angleškemu reprezentantu je preplavila družbena omrežja, nekdanji reprezentant in televizijski voditelj Gary Lineker pa je na Twitter poslal sporočilo 27-letniku: "Naše misli so z njim in njegovo družino po njihovi grozljivi in mučni preizkušnji."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Angleški selektor Gareth Southgate je po tekmi proti Senegalu dejal, da moramo počakati in videti, ali se bo nogometaš vrnil v Doho. "Moramo mu dati čas, da poskusi to rešiti, da je s svojo družino. To je v tem trenutku najbolj pomembno, zato mu bomo dali ta prostor," je dejal angleški strateg in dodal: "Seveda ni idealno za reprezentanco, a posameznik je v takšnih trenutkih pomembnejši od skupine." Angleški kapetan Harry Kane je na novinarski konferenci po zmagi nad Senegalom poslal sporočilo podpore Sterlingu. "Naše misli so z njim in njegovo družino. Ni lahko videti, da se morajo vaši soigralci in prijatelji soočati s čim takim," je dejal napadalec Tottenhama.

Sterling je na mundialu odigral dve tekmi in dosegel en gol ter podal za en gol.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

športnik66
06. 12. 2022 08.47
+4
Brez veze. Domačih itak ni bilo doma. Bi bilo bolje, da najame varnostno službo, kot pa da je zapustil SP. Kaj pa bo sedaj v Londonu - iskal po temačnih ulicah in jih pretepel al' kaj? So pa nogometaši v Angliji, na Nizozemskem, Južni Amariki vsakodnevne tarče kriminalcev. Groza. Me čudi, da klubi ne poskrbijo za njihovo varnost.
Wolfman
05. 12. 2022 12.03
+5
Že vlamljajo na polno v Angliji odkar so dvignili cene osnovnih življenjskih potrebščin-Brexit.
OvcjiPastir
05. 12. 2022 10.02
-2
Nogomet prihaja domov.
M_teoretik
05. 12. 2022 09.52
-4
Z dosojeno roko bi lahko šla cela ekipa, z sodnikom vred!?
mackon08
05. 12. 2022 10.01
+6
Daj no kakšna roka po tvoje bi jo moral imeti prilimano na telo.
Magic-G-spot
05. 12. 2022 10.21
-2
Angleži so jih včeraj taktično po šolsko premagali. Če bi sodnik dosodil roko za Senegalce, bi jim Angleži nasuli 5 komadov in še marsikateri Senegalec je bil zrel za kakšen karton več, zaradi grobe igre. Tudi rdeče barve karton.
Šumsko voče
05. 12. 2022 09.47
-12
Zdaj ko je doma pa naj se njega ukradejo pa poslejo tja od koder je priso
Korintos11
05. 12. 2022 09.22
+11
V Angliji imajo tudi lopove? Pa tako pobožna država., vse v imenu Boga in kralja.