SP v nogometu 2022

V nekdanji hiši Maradone velika zabava ob zmagi Argentine nad Poljsko

Ljubljana, 02. 12. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ko je Argentinska reprezentanca igrala zadnjo tekmo skupinskega dela na svetovnem prvenstvu, ki se odvija v Katarju, je v Južni Ameriki potekala prav posebna zabava. Ali bolje rečeno, tekmo so si nekateri srečneži lahko ogledali kar v starem domovanju nogometnega virtuoza in enega izmed največjih nogometašev vseh časov, Diega Armanda Maradone.

Reprezentanca Argentine
Reprezentanca Argentine FOTO: AP

Medtem ko je vsa Argentina navijala za Lionela Messija in druščino povsod, kjer je le bilo to mogoče, se je nekje odvijala še posebej zanimiva veselica. Lastniki stare družinske hiše Diega Maradone so namreč gostili množično zabavo v nekdaj luksuznem domovanju nogometne ikone. Pojavljajo se tudi govorice, da naj bi hišo kupili šele pred nekaj dnevi, kar jih ni odvrnilo od tega, da bi ljudem omogočili nepozabno dogodivščino. Slike in videoposnetki, ki so pricurljali v javnost, pričajo o zabavnih prizorih, ki so se vršili okoli velikega bazena. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ljudje so v majicah, ki ponosno predstavljajo, od kje prihajajo, zmagoslavno plesali in slavili svoje junake. Zadeva se je seveda razplamtela, nekaterim je bilo tako prevroče in so se fotografom nastavljali kar zgoraj brez. Ljudje vseh starosti so pod velikanskimi belimi šotori uživali in se prepuščali nacionalnemu ponosu, ki so ga pričarali njihovi nogometaši. Maradona, ki je leta 2020 umrl v starosti 60 let, je bil znan kot velik ljubitelj dobrih zabav.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zabava je bila kar hitro proglašena za eno izmed boljših, nekdo je na Twitterju celo zapisal: "To je tisto, kar bi si on (Maradona) želel. Tudi če se morda sliši kot kliše." Maradonin "tempelj", kot ga nekateri imenujejo, je bil v njegovi lasti vse od osemdesetih let prejšnjega stoletja, nato pa so ga prodali. Kot poroča Xtratime, so novi lastniki ohranili vse, da bi se poklonili legendarnemu nogometašu. Tistega dne so tako poleg ogromnega zaslona, kjer si je bilo moč ogledati tekmo, postregli tudi s hrano in pijačo. Hrana naj bi vključevala kar osemdeset kilogramov mesa ter ostalih okusnih dobrot z žara. Novinarji so prizor opisali kot: "Gre za velik dogodek, novi lastniki, ki so jo kupili šele šest dni nazaj, so se odločili, da jo odprejo za vse, ki bi si želeli ogledati nogometno tekmo in pri tem uživati. Nakupili so ogromne količine mesa ter pijače." 

Diego Maradona
Diego Maradona FOTO: Profimedia

Da so bili ljudje vsepovsod na posesti, novih lastnikov očitno ni zmotilo. Novinar je še dodal, da so novi lastniki veliki oboževalci nogometaša ter da so sprva želeli lokacijo spremeniti v hotel ali muzej ter se tako pokloniti Argentinski legendi. Kaj vse bo na tem svetem kraju nastalo, ni znano, znano pa je, da je bil Maradona eden glavnih junakov zadnje zmage Argentine na svetovnem prvenstvu leta 1986. In tudi v letošnjem letu Argentinci ohranjajo vse upe, da lahko ponovijo ta velikanski uspeh. V osmini finala se bodo pomerili z Avstralijo.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.