SP v nogometu 2022

Van Gaal znova zvezda tiskovne konference: Z Depayem se poljubljava na usta

Doha, 08. 12. 2022 14.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred petkovim spopadom Argentine in Nizozemske v četrtfinalu svetovnega prvenstva je veliko prahu dvignila izjava Angela Di Marie, ki je Louisa van Gaala označil za najslabšega trenerja v svoji karieri. 71-letni Nizozemec je na tiskovni konferenci odgovoril v svojem slogu in zopet nasmejal zbrane novinarje.

Louis van Gaal je v Katarju zvezda novinarskih konferenc.
Louis van Gaal je v Katarju zvezda novinarskih konferenc. FOTO: AP

Angel Di Maria in Louis van Gaal sta sodelovala pri Manchester Unitedu v sezoni 2014/2015, edini, ki jo je argentinski zvezdnik preživel na Old Traffordu. V 32 nastopih je za klub zbral štiri gole in 12 asistenc, a si svojega časa v Manchestru ni zapomnil v najlepšem spominu. 

"Najino razmerje je bilo neobstoječe. Bolj kot karkoli drugega sem si želel oditi. Uprava kluba je vedela, da imam težavo z Van Gaalom. Spomnim se, da smo nekoč zmagali s 3:0, dosegel sem gol in asistenco, on pa me je poklical v svojo pisarno in mi začel kazati posnetke vseh podaj, ki sem jih zgrešil. Bil je najslabši trener v moji karieri," je pred časom razkril Di Maria. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na novinarski konferenci pred petkovim ponovnim snidenjem z Di Mario so novinarji vprašali Van Gaala, kako komentira kritike svojega nekdanjega varovanca. "Je eden redkih nogometašev s takšnim mnenjem. Žal mi je, da je to rekel," je najprej povedal najstarejši selektor na letošnjem svetovnem prvenstvu, nato pa spretno izkoristil dejstvo, da je ob njem sedel tudi Memphis Depay, ki je bil član rdečih vragov med letoma 2015 in 2017. 

"Tudi Memphis se je moral ukvarjati z menoj, pa se sedaj poljubljava na usta," so bile Van Gaalove besede, ki so zopet poskrbele za salve smeha v sobi za novinarske konference. Tudi reakcija Depaya, ki se je samo prijel za glavo, pa je bila zelo zgovorna. Van Gaal in ostali Nizozemci bodo imeli v petek zvečer sijajno priložnost, da se "maščujejo" za Di Mariove besede. Ne glede na rezultat pa si bomo 71-letnika na tem svetovnem prvenstvu zapomnili kot kralja novinarskih konferenc. 

Med skupinskim delom je denimo navdušil, ko je na pohvalo enega od novinarjev odgovoril, da mu bo po novinarski konferenci namenil objem, česar se je kasneje tudi dejansko držal.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kaveljc
09. 12. 2022 13.47
-1
Upam, da jih Argentins zmelje. Nizozemska igra pod vsn Gaalom je antipropaganda nogometja. Sem gledal Nizozemsko od 1974 leta naprej, bolj negljedivega nogometa nikoli niso igrali.
Matrax
09. 12. 2022 11.16
+0
Gremo tulipani💪
SlepiSlovenc
08. 12. 2022 17.02
+0
Če je sam na usta je OK. 🫶
devlon
08. 12. 2022 16.44
V vsaki šali nekaj resnice.
graf
08. 12. 2022 16.20
-3
Louis je prekaljen trener in on dobro ve da se vedno oglašajo tisti ki ni nikoli nič od njih , zdaj vsaj vem za koga bom navijal ...
Kitamita
08. 12. 2022 16.14
-3
Saj ma prav De Maria je brezglava kura