Nogomet

Španci prepričani: Rakitić se vrača v Sevillo

Barcelona, 19. 03. 2020 11.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hrvaški vezist Ivan Rakitić je že kar nekaj časa na izhodnih vratih katalonskega nogometnega ponosa. Mediji iz vseh koncev in krajev ga že kar nekaj sezon vztrajno "selijo" v druge klube, a je 31-letni hrvaški reprezentant še vedno član aktualnih španskih prvakov in tudi vodilnih na lestvici Primere Division. Novinarji s Pirenejskega polotoka so spet "našpičili" pisala in so tokrat zares prepričani, da Rakitić poleti odhaja.

Hrvaški vezist je v Španiji vse od leta 2011. Svojo špansko pot je začel v Andaluziji. Na sliki v dvoboju s prijateljem Luko Modrićem.
Hrvaški vezist je v Španiji vse od leta 2011. Svojo špansko pot je začel v Andaluziji. Na sliki v dvoboju s prijateljem Luko Modrićem. FOTO: AP
Kam? Nikamor drugam kot v Sevillo, kjer je pred leti Ivan Rakitić tlakoval pot na Pirenejskem potoku in si tudi priigral povabilo v Barcelono. A kot kaže so Rakitiću, sploh po prihodu novega strokovnega štaba katalonskega ponosa, dnevi šteti in poleti bo hočeš-nočeš moral zapustiti blaugrano. Najprej je kazalo, da je zanj najbolj zagrizel madridski Atletico, ki je lani v Barcelono prodal Antoineja Griezmanna in je nakazal, da ga zanimajo usluge izkušenega hrvaškega vezista, sedaj pa je bolj jasno, da Atleti ne bodo želeli plačati visoke odškodnine zanj. "Barcelona je lansko poletje v svoje vrste zvabila zvezdnika madridskega Atletica Antoineja Griezmanna. Kazalo je, da bo poleti stvar obrnjena, da se bo posel sklenil z Rakitićem, a se zdi da Hrvatu odhod v Madrid ne diši," piše katalonski Sport, ki še enkrat poudarja, da se je sprva za letošnje poletje pripravljal nov prestop na relaciji obeh klubov. "Rakitić je bil eden od glavnih ciljev Atletov za poletni prestopni rok, a je Hrvat prižgal rdečo luč. Niti slišati noče za prestop v Madrid. Sedaj je predvsem aktualna njegova vrnitev v Sevillo, kjer je imel nekaj zares blestečih sezon," trdi Sport.

Ivan Rakitić in Cristiano Ronaldo
Ivan Rakitić in Cristiano Ronaldo FOTO: AP

Po pisanju madridske Marce je bil Ivan Rakitić eden glavnih ciljev Atletica v prihajajočem prestopnem roku. Hrvaški nogometaš je že imel sestanek s predstavniki madridskega kluba februarja letos, po tekmi z Liverpoolom, takrat naj bi že sklenili dogovor o dolžini pogodbe in zaslužkih. "Stvar se spreminja, Sevilla je sedaj najbolj vroča opcija. Vrnitev v Andaluzijo se po vseh parametrih zdi najbolj verjetna. Sploh, ker v tem primeru ne bo težav z odškodnino, oziroma z dogovorom med kluboma, kot bi to gotovo bilo, če bi jo Rakitić želel mahniti v Madrid." 

Hrvat, tako katalonski Sport, skorajda zagotovo ne bo več v načrtih Barcelone za naslednjo sezono, izkušeni nogometaš pa želi kariero nadaljevati v Španiji, tudi zaradi družine. Rakitić, ki je že dolgo na Pirenejskem polotoku (od leta 2011), ima sicer še pogodbo z Barcelono do leta 2021. In v katalonsko prestolnico se je pred leti preselil prav iz Seville. "Njegov povratek v Andaluzijo se zdi še najbolj verjeten," zaključuje katalonski športni časnik.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BuenosAires
19. 03. 2020 16.39
+5
Zaradi mene lahko igra tudi za Aluminij
09ZarMan10
19. 03. 2020 15.40
+20
super zanj in za Sevillo, velika izguba za Barcelono!
hektorxxl
19. 03. 2020 15.12
+8
Izjemno pomembna novica.
orthodox rs
19. 03. 2020 15.09
+30
Raketa, velicina od cloveka in full respect, vse dobro in vso sreco...
toldo1989
19. 03. 2020 14.55
+25
Tocno to! Zena ga usmerja kam naj gre igrat,,no roko na srce v juvetu bi se moral dobro borit za prvih 11, v sevilli pa mislim da bi bil kr lider ekipe
mmickica
19. 03. 2020 17.27
+11
Zena je iz Sevile in tam je ze igral. Kaj je tu cudnega, ce se mu na "stara leta" pac ne ljubi vec tako zelo garat, kot bi to moral v kaksnem najelitnejsem klubu. Ze veckrat je izjavil, da zeli ostati v Barceloni, dokler bo to mogoce, potem pa nazaj v Sevilo.
Malo_sutra
19. 03. 2020 14.50
+4
Haha kako uboga ženo, zaključil bi v Barci pa se lagano vrnil v Švico uživat.