Nogomet

Athletic Barci pred nosom speljal superpokalno lovoriko, Messi izključen po 'nokavtu'

Sevilla, 17. 01. 2021 17.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Athletic Bilbao je v finalu španskega superpokala s 3:2 po podaljšku ugnal Barcelono. Zmagovalca je v 93. minuti s pravo mojstrovino odločil Inaki Williams. Tik pred koncem srečanja, v 120. minuti, pa je živce povsem izgubil Lionel Messi, ki je z desnico udaril enega od nasprotnikov, za kar je bil po posredovanju VAR-a upravičeno izključen.

Dolgo se je ugibalo, ali bo Lionel Messi pripravljen za finalni obračun, potem ko je izpustil polfinalno srečanje. Ronald Koeman je v soboto dejal, da se bo Argentinec odločil sam, Messi pa je na koncu presodil, da je dovolj pripravljen za mesto v prvi enajsterici. V napadu je začel skupaj z Antoinom Griezmannom in Ousmanejem Dembelejem. Na drug strani je Marcelino začel s preverjeno postavo 4-4-2, v konici napada pa sta začela Inaki Williams in Raul Garcia

Srečanje na stadionu La Cartuja v Sevilli se je sicer začelo zelo zadržano. Šele v 25. minuti je za Athletic kot prvi streljal Ander Capa, a je njegov strel Marc-Andre ter Stegen brez težav ubranil. Na drugi strani je za Barco Messi v 37. minuti močno sprožil z velike razdalja, a je šel njegov strel za malenkost preko vrat. Le dve minuti kasneje pa je Barcelona iz praktično prve resne akcije prišla do vodstva. Messi je s fantastično podajo težišče igre z desne strani prenesel na levo, kjer je bil vtekajoči Jordi Alba, ki je s povratno podajo iskal prav argentinskega zvezdnika, a je žoga po veliki meri sreče prišla do Griezmanna, ta pa je z neposredne bližine zabil za 1:0. A veselje Blaugrane ni trajalo dolgo. Baski so takoj v naslednji akciji izvedli podajo z bele točke na sredini igrišča, dolgo razvijali svoj napad na levi strani igrišča, nato pa je Williams s izjemno podajo zaposlil Oscarja de Marcosa, na katerega je obramba Barce povsem pozabila in izid je bil znova poravnan. 1:1 pa je bil tudi izid polčasa. 

Statistika tekme Barcelona – Athletic Bilbao
Statistika tekme Barcelona – Athletic Bilbao FOTO: Sofascore.com

Athletic je v drugi polčas krenil, tako kot je zaključil prvega. V 56. minuti je Garcia, ki je z dvema zadetkoma pokopal Real v polfinalu, po podaji s prostega strela zabil v svojem slogu, z glavo. Stranski sodnik najprej ni dvignil zastavice, a je nato posredoval sistem VAR in glavni sodnik srečanja Jesus Gil Manzano je pravilno presodil, da je šlo za prepovedan položaj, tako da je ostalo pri 1:1. V 77. minuti pa je še drugič na tekmi udaril Griezmann. Blaugrana je znova lepo kombinirala po levi strani napada, Alba si je z Dembelejem izmenjal hitro dvojno podajo, po kateri je prišel do ugodnega položaja za predložek, na katerega je pred vrati Baskov čakal povsem osamljeni francoski napadalec, ki mu še drugič na tekmi ni bilo težko premagati nemočnega Unaia Simona. Dolgo je kazalo, da bodo Katalonci na ta račun le prišli do zmage in prve letošnje lovorike, a je Bilbau v 90. minuti le uspelo izsiliti podaljšek. Z desne strani je prostil strel izvedel Iker Muniain, ostro podajo pa je na prvi vratnici za hrbet Ter Stegna pospravil Asier Villalibre

Odločitev o končnem zmagovalcu je naposled padla v tretji minuti podaljška. Athletic je dolgo pletel mrežo okrog vrat Blaugrane. Asistent pri izenačujočem zadetku za 2:2 Muniain je v kazenskem prostoru lepo našel Williamsa, ta si je žogo premestil na desnico in jo z roba kazenskega prostora neubranljivo poslal v zgornji levi kot Ter Stegnovih vrat. Nemški vratar je bil pri strelu, ki je od vratnice končal za njegovim hrbtom, brez moči. Koeman je kmalu odreagiral z zamenjavama. Na igrišče je namestio Sergia Busquetsa poslal polfinalnega junaka Ricarda Puiqa, na začetku drugega podaljška pa je Clementa Lengleta zamenjal Francisco Trincao. A ne Puiq ne Trincao do konca nista spremenila poteka tekme, zadnji žebelj v krsto Barce pa je zabil kar njen kapetan in najboljši nogometaš Messi, ki je v 120. minuti povsem izgubil živce in z desnico zahrbtno udaril Villalibreja. Zopet je posredoval VAR, po ogledu počasnega posnetka pa je bilo hitro jasno, da Messi tekme ne bo končal na igrišču.  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Barcelona se je v finale prebila po zmagi nad Real Sociedadom. Baski so imeli v rednem delu in nato v podaljških kar nekaj priložnosti, da bi si priigrali finalno vozovnico, a je blestel izjemni Ter Stegen. Na koncu so odločale enajstmetrovke, zadnji zadetek pa je za Blaugrano dosegel Riqui Puig. Na drugi strani je Athletic Bilbao v 90 minutah igre opravil s favoriziranim Realom iz Madrida (2:1). Junak srečanja je bila Raul Garcia, ki je oba zadetka dosegel že v prvem polčasu. 

Španski superpokal, finale, izid: 

Barcelona – Athletic Bilbao 2:2* (1:1)
Griezmann 39., 77.; Garcia 41., Villalibre 90., Williams 93.
RK: Lionel Messi 120. 
* – zmaga po podaljšku

Polfinalni tekmi, izida:

Real Madrid – Athletic Bilbao 1:2 (0:2) 
Benzema 73.; Garcia 17., 37. (11-m.)

Real Sociedad  ‒ *Barcelona 1:1 (0:1) (enajstmetrovke)
Oyarzabal 51./11-m; De Jong 39.
* – napredoval v finale

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (85)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mother Russia
18. 01. 2021 21.59
+1
So kar konkretno popušili!
Iniesta
18. 01. 2021 21.58
+1
Baski so igrali zelo srcno in zasluzeno osvojili lovoriko ...
realmadrid the best
18. 01. 2021 21.12
-1
Sej sem se zajebaval Messi je v zadnjem desetletju med najboljšimi
Mother Russia
18. 01. 2021 18.24
-8
Pokvarjen štart imetnika šestih zlatih žog. Uporabnik otroške konfekcije je na skrajno potuhnjen način, od zadaj vsekal nasprotnika po obrazu. Nič kaj moško, pa še precej manj športno. To je prekršek za deset let mladoletniškega zapora.
Pessi1
18. 01. 2021 20.09
-10
Kaj pa ti govoris vidis kok minusov si dobil to niti prekrsek ni bil za navijace uefalone
Roglič šampion
18. 01. 2021 21.35
+4
Pessi...ze po nicku se vidi, da nisi nic drugega kot pljuvac in hejter. Be dak
-MARIBOR-
18. 01. 2021 21.53
-1
Ja pri tem bradonji pa res nikoli ne veš kje ima obraz. Odzadaj vsekal v obraz... Jao jao
alien8potnik
18. 01. 2021 17.49
+2
athletic je upravičeno zmagal. v koš je dal tako rm kot barso. lahko jim samo čestitam za željo in srčnost. vse te preplačane primadonce reala in barse pa naj se počasi zamislijo.
Kollerik
18. 01. 2021 19.21
+2
Kako lahko splih daješ Barco v isti koš z Realom? Real so athleti dali ,, v koš,, že v prvem polčasu. Blaugrana pa je vodila skoraj cel regularni del tekme. Pocarji athleticovi, ki jim je beli sodnik dal zeleno luč za proste prekrške!
Pessi1
18. 01. 2021 20.12
-2
Hahahah kake komentarje imajo za vse so krivi sodniki in nasprotnik ki zmaga oni so pocarja in ne vem se kaj vse hahahahha kaki ste vi pacienti
apodgra
18. 01. 2021 16.32
+4
Taktika popolnoma zgrešena .Igra na ravni treninga. Skorja celo igro so se igrali "Pepčka " na svojem terenu. Žoga naprej in nazaj na levo in desno na svoji polovici igrišča in vse začne iz nova . Baca igra trenutno najpočasnejšo igro v Evropi. Obramba popolnoma in vezna vrsta razbiti. Napad ne uigran in strelsko izven vsake forme S takšno igro in taktiko in trenerjem ,ki ne ve kaj dela , se bo Barca letos poslovila od vseh lovorik.
Kollerik
18. 01. 2021 19.28
-1
Apogra, nikar tako! Koeman je podedoval ekipo v razsulu! Barca je v danem trenutku ne glede na slabo obrambo boljša recimo od Reala. In mlado ogrodje ekipe je že tu.
Konan
18. 01. 2021 15.12
+5
Nehajmo iskat barcelonaji mehkih hrušk, pogrnili smo včeraj spet, to ni ekipa za lovorike, athletic je bil boljši in bolj srcen, obramba je u ku.., sredina tud, napad pa tak tak, kaj boš drugega pričakoval, nehajmo izgovore iskat
Kollerik
18. 01. 2021 19.24
-1
Bil boljši samo v prekrških, ostalo je bila velika sreča.... In popust belega sodnika pri prekrških nad barcinimi.
Mother Russia
18. 01. 2021 14.52
-2
Lahko napišem le: hahaha!
-MARIBOR-
18. 01. 2021 13.41
+9
Nokautiran je bil de Yong, plus tega večkrat zelo grobo ustavljen (Muniain pa brez kazni). Nad Messijem je pa bil najprej storjen prekršek saj mu je "bradonja" namerno zaprl pot in on ga je posledično Messi (nokautiral) odstranil z poti. Še Ibra ni zmožen tako položit, nokautirat nasprotnika.
apodgra
18. 01. 2021 16.36
+4
Res je , kar si napisal. Tudi Messija so večkrat ustavljali na rokoborske načine , pa nihče ni dobil rumenega kartona .
resnicaosvobaja
18. 01. 2021 12.27
+5
Evergreeni...nepotreben prekršek za priložnost iz prekinitve, nepotrebni menjavi in enostavno so vsi statisti. Dajmo ločiti tika tika igro , ki so jo igrali 10 let nazaj zato, da so dosegli gol in današnjo verzijo pepčka, kjer mučiš žogo tako dolgo , da te stisnejo v lasten kazenski prostor in se rešiš z avtom. Prvo in edino vtekanje Barcelone in takoj gol pri igri z dvemi krili Messija in Dembeleja. Bosquets groza od prve minute in to postaja stalnica...Ko so vsi statisti, so pri bunkerju "vizionarji" Lenglet, Alba, Dest in Araujo, in ko že potisnejo žogo skozi nasprotno napadalno vrsto naprej, jo Griezmann pošlje še dlje nazaj, tudi takrat, ko nima nikogar okoli sebe. Da so igrali slabo ? Saj sploh niso igrali...Dokler si z vsakim napadom ne bodo želeli gola tako dolgo bo stvar enaka...poraz je sestavni del športa in za katerega ti nimajo kaj očitati ...seveda, če daš vse od sebe...
Lucky
18. 01. 2021 14.22
+6
Super si tole napisal. Ta vtekanja se zgodijo tu pa tam in vedno je nevarno. Očitno je De Jong eden redkih, ki to razume. Moreče je gledati, ko na eni strani se mogoče dva gibata, ostalih 8 pa špancira. Busquets ima žogo v napadu, na desni, on jo nonšalantno poda nasprotniku in malo kasneje dobiš gol. Po tolikšnem zapravljanju smo odvisni od tega, a bosta imela Alba in Busquets svoj dan. Povrhu, toliko nekaznovanih rokoborskih prijemov kot včeraj težko vidiš na eni tekmi. Še nas čaka matranja žoge. Bilbao? Če daš na dveh tekmah Realu in Barci 5 golov si naslov zaslužiš.
Mother Russia
18. 01. 2021 14.56
-4
Še NK Britof bi namahal to razštelano dr.hal, ki je na nogometni tržnici "vredna" kar dve milijardi evrov. Disaster!
Kollerik
18. 01. 2021 19.36
+0
Res niso igrali? Dva zadetka Bolbau je torej zabil sam božiček, ali pač duh nevidni. Boh, nekateri bolj pljuvate po Barci, kot belci sami!
Kollerik
18. 01. 2021 19.37
-2
CURVANORD Zanetti
18. 01. 2021 10.09
+10
Ramos je poslal Messiju sms” Bravo stari”😂
AtleticoSLO
18. 01. 2021 10.16
+8
apodgra
18. 01. 2021 16.39
+2
Če bi to storil Ramos , sem trdno prepričan , da sodnik ne pregledal situaciji po Var-u.
Rdeča kapica69
18. 01. 2021 10.07
+0
Hahaha pa toliko govora je bilo v smislu:Upajmo da bo Messi igral. Izkazalo se je da bi bilo boljše če ne bi. Sramotno početje upam da bo dobil vsaj 4 tekme prepovedi. Eden najslabših mož na igrišču. Bi bilo več koristi če ne bi igral. Barca kot kaže drugo leto zapored brez samcate lovorike. No če mislite da je konec slabih rezultatov naj vas spomnim da pride še PSG na vrsto. Hahahaha
Konan
18. 01. 2021 09.18
+8
Sem gledal tekmo, ja res je, vsak predložek je bil skoraj gol za Bilbao, griezmanu pa de jongu vse pohvale, alba katastrofa glede obrambe, lenglet je pa spet speljal zmago barci, zaradi njega so seveda fasali gol za izenačenje po neumnem prekrsku, gledat ga več ne morem ko igra,zaslužena zmaga, ni sredine, ni obrambe, poden od ekipe
Kollerik
18. 01. 2021 09.25
-6
Poden od ekipe, ki vodi vse do 94. minute? Z Realom so obračunali že v prvem polčasu.
AtleticoSLO
18. 01. 2021 09.43
+10
BTW...jasna 94 minuta..gol v 89. Minuti potem pa podaljšek...če bi ga pa Barca zabila...pa vsi vemo kako bi bilo...sprejmi poraz
Kollerik
18. 01. 2021 09.48
-5
Daj no še poišči kakšno dlako v jajcu. Morda pa ne čisto v 89. minuti...kakšna sekunda manj? Ni kaj za sprejet. Barca je kot boljša vodila, ostalo so naredili predvsem številni prekrški in bunker Bilbaa.
AtleticoSLO
18. 01. 2021 09.50
+9
Ja tak je fuzbal...če si boljši se ne pomeni da boš zmagal...sprejmi poraz in pika...vem da boli..a Bilbbao je več pokazal...konec koncev pa je Barca imela še 16minut za 3-3 pa ni bilo kaj resnega
Kollerik
18. 01. 2021 09.57
-5
Ja6 minut z invalidnima Trincaom in ,,danskim biserom,,. Naslednjič bo bolje, ko se obeh dveh znebijo, upam da čim prej.
AtleticoSLO
18. 01. 2021 10.03
+3
To je pač Ronald ...mislim da ne bo podaljska
Konan
18. 01. 2021 10.17
+4
Hočem povedati da so slabo igrali kljub vodstvu
apodgra
18. 01. 2021 16.42
+2
Konan Alba ni samo slab v obrambi ,tudi njegovi predložki pred nasprotna vrata ,končajo običajno v zadetku obrambnega igralca . Busqet počasen , netočen v podajah in dela veliko prekrškov pred svojim vrati .
Pessi1
18. 01. 2021 20.22
+0
Hahaha barca je izgubila vendar je bila boljsa kako klisejsko hahahahha
Kollerik
18. 01. 2021 09.18
-5
Grobijani iz Bilbaa so samo lazili za Barco vse do konca tekme, spodbijali, serijsko delali prekrške, se valjali po tleh in igrali bunker. Nezaslužena zmaga. Kar se tiče Koemana, koga pa naj pošlje drugega noter na koncu za spremembo rezultata kot "tandem snova" Trincao-Braihwithe, saj drugih ni imel na voljo. Dve osnovni nalogi Barce v prihodnje: pripeljati čim prej stoperja Garcijo v svoje vrste in okrepiti obrambo, ter znebiti se neučinkovitega balasta ala Trincao-Braithwaite.
Lektor Jure T.
18. 01. 2021 09.35
+6
Konan
18. 01. 2021 14.04
+1
AtleticoSLO
18. 01. 2021 09.09
+10
Čestitke Atheltic Club-u za predstavo, pokazali si da se bori do konca..in mislim da zasluženo zmagali... Iñaki Williams?? Stroj moštva....Srce premagalo denar...Bravo Athletic za prvo lovoriko po letu 2015
vectra c
18. 01. 2021 09.06
+2
Ni obrambe ni napada ni nič Živci pa v luftu
D0c
18. 01. 2021 08.57
+12
Obramba je adijo....vsak predlozek pred gol je praktično že pol zadetka... spredaj pa je neka rahla svetloba na koncu tunela,ceprav se vedno prepocasna igra...
apodgra
18. 01. 2021 16.45
+2
Doc Obramba ima zelo nizke igralce in še povrhu vsega, nihče ne zna skočiti v zrak več kot 10 cm.. Pozna se odsotnost Piqueta .
BellaCiao
18. 01. 2021 08.54
+12
Barca Barca...glede nato, da si opustila OSNOVNO FILOZOFIJO in želela iskati bližnjice s tem, da si pokupila vse kar je bilo možno...si tam kamor spadaš!
User416781
18. 01. 2021 08.43
+7
Če bi Barca včeraj po drugem zadetku tako odigrala zadnje minute, kot Atletic, bi tekmo zmagali. Zadnjih 5 min je namreč na strani Altecica ves čas vsaj en ležal. Sicer pa je Atletic zasluženo zmagal. Barca spet meglena.
Brcavrit
18. 01. 2021 08.41
-3
Žalostno slovo legende nogometa.