Nogomet

Španska nogometna liga se bo nadaljevala 11. junija

Madrid, London, Ženeva, 29. 05. 2020 15.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko je dobilo vladno dovoljenje za nadaljevanje, se je vodstvo elitne španske lige odločilo, da se bodo nogometaši na zelenice vrnili 11. junija. "Nadaljevali bomo 11. junija, določili pa smo tudi datum začetka naslednjega prvenstva, to bo 12. september," je dnevnik MARCA citiral predsednika organizacije LaLiga Javierja Tebasa.

Barcelona bo domače tekme igrala na izpraznjenem stadionu Camp Nou, medtem ko bodo večni rivali iz vrst madridskega Reala dvoboje gostili v svojem klubskem centru poleg madridskega letališča Barajas.
Barcelona bo domače tekme igrala na izpraznjenem stadionu Camp Nou, medtem ko bodo večni rivali iz vrst madridskega Reala dvoboje gostili v svojem klubskem centru poleg madridskega letališča Barajas. FOTO: AP

Prvenstvo bo potekalo brez gledalcev, nadaljevanje pa bosta, kot je bilo predvideno, odprla mestna tekmeca Real Betis in Sevilla.

"Pripravljeni smo, upam, da bomo ligo tudi končali, takrat bo za nas pomemben dan," je zatrdil Javier Tebas. Dotaknil se je tudi televizijskih prenosov, gledalci pred TV-ekrani si bodo tekme lahko ogledali na dva načina, ali brez glasu ali pa s simulacijo hrupa, ki se sicer sliši na stadionih.

Nogometaši, ki so morali prvenstvo zaradi epidemije novega koronavirusa prekiniti 12. marca, so prejšnji teden začeli trenirati, a le v skupinah po deset. Tebas prave treninge napoveduje čez nekaj dni. Pred prekinitvijo je vodila Barcelona, ki ima dve točki prednosti pred večnim tekmecem Real Madridom.

Finale angleškega pokala bo 1. avgusta
Finale angleškega nogometnega pokala bo na sporedu 1. avgusta, potem ko je vodstvo Premier League razkrilo načrte, da naj bi sezono angleškega prvenstva po koronavirusnem premoru nadaljevali 17. junija. Angleški pokal se je zaradi pandemije zaustavil v četrtfinalu, a organizatorji upajo, da ga bodo ob angleškem prvenstvu vseeno lahko izpeljali. Štiri tekme zadnje osmerice bodo na sporedu preko vikenda 27. in 28. junija, vendar za zdaj še ni znano, ali bodo potekale po principu tekem doma in v gosteh ali na nevtralnih prizoriščih.

Pari so Leicester City Chelsea, Newcastle United Manchester City, Sheffield United Arsenal in Norwich City Manchester United. Polfinale bo 11. in 12. julija, finale pa na Wembleyju 1. avgusta. Vse tekme pokala, kjer naslov brani Manchester City, bodo za zaprtimi vrati.

Švicarji nadaljujejo 20. junija
Združenje švicarskih nogometnih prvoligašev se je na petkovi skupščini v Bernu odločilo, da se bo prvenstvo nadaljevalo 20. junija. Vse nadaljnje tekme bodo minile brez gledalcev, na tekmah bodo veljali posebni varnostni in zdravniški ukrepi. V deželi sira in čokolade je bilo nogometno prvenstvo po pandemiji novega koronavirusa prekinjeno konec februarja.

Po 23 odigranih tekmah sta v najboljšem položaju St. Gallen in Young Boys, ki sta zbrala po 45 točk, tretjeuvrščeni Basel zaostaja pet točk. Sicer pa za petouvrščeni Zürich igra Blaž Kramer, član sedmouvrščenega Lugana je uradno še Domen Črnigoj, član zadnjeuvrščenega Thuna pa Kenan Fatkić. Švicarski državni svet je pred dvema dnevoma sprejel odločitev, da lahko od 6. junija naprej v državi organizirajo javne prireditve z vključno 300 gledalci, športna tekmovanja pa so - ob upoštevanju higienskih predpisov - dovoljena od 6. junija.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

265004
30. 05. 2020 17.06
+1
Lepo je Joan Gaspart rekel da če bi bil slučajno Real na prvem mestu pred izbruhom corone bi bila la liga že končana....
cripstoned
30. 05. 2020 11.18
+0
z varom v korist barce ali brez...to je zdaj vprasanje..
samomojemnenje
30. 05. 2020 12.30
-1
Cripsi, za tebe itak vemo, da imaš namesto VAR-a rajši sodnike, ki hodijo iz Realove slačilnice z vrečkami in kuvertami. Tega ne bi več. Gotof si, hejter.
cripstoned
30. 05. 2020 14.23
spet same lazi klasicnega hejtera... ne grizi roke ki te hrani in ne omenjaj vara oz varcelone..
265004
30. 05. 2020 17.07
Vsekakor z Varom v korist Barce,ker če ne bi bilo Vara bi Real še vedno goljufivo z 90% sodniki osvajal lovorike....
samomojemnenje
30. 05. 2020 18.15
Cripsi, ti si bliže Realu in boš zagotovo vedel, kaj je bilo v tistih vrečkah poleg kuvert?
Kairos22
29. 05. 2020 16.44
+6