Nogomet

Španski mediji svarijo Real pred Šeškom in Opendo

Madrid , 07. 02. 2024 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Še manj kot teden dni nas loči do začetka izločilnih bojev Lige prvakov. Že prvi dan, v torek, 13. februarja, bomo na Kanalu A in VOYO prenašali pravo poslastico med RB Leipzigom in madridskim Realom. Španski mediji se dvoboju bikov in galaktikov vse podrobneje posvečajo, obrambo Reala pa svarijo pred dvema posameznikoma: Benjaminom Šeškom in Loïsom Opendo.

Biki so niz treh zaporednih prvenstvenih porazov konec tedna prekinili proti Union Berlinu. Za zmago z 2:0 sta zadela prav že omenjena nogometaša, ki ju v napovedi obračuna osmine finala Lige prvakov izpostavljajo pri španskem športnem dnevniku Marci

Poudarili so, da sta napadalca v tej sezoni dosegla skoraj polovico vseh golov Leipziga in poskrbela, da so se v klubu pozimi odrekli Timu Wernerju. Antonio Rüdiger, Nacho Fernandez in druščina bodo imeli zaradi njiju dodatno delo, še opozarja Marca.

Poln hvale na račun 20-letnega Slovenca in tri leta starejšega Belgijca je bil po zmagi nad Unionom tudi trener bikov Marco Rose: "Zadevata in sta v dobri formi. Oba sta zelo hitra, Šeško izstopa v skok igri, Openda pa je zaradi njegove hitrosti zelo neugodno pokrivati." 

Šeško je za bike zadel devetkrat v tej sezoni, Opendov izkupiček pa je še dvakrat boljši. "Toliko različnih opcij nam ponuja. Neugodno ga je braniti, ker je vselej v gibanju in ima zelo nizko težišče," je Rose še pohvalil 177 centimetrov visokega napadalca. 

Benjamin Šeško in Loïs Openda
Benjamin Šeško in Loïs Openda FOTO: Sofascore.com

Openda in Šeško se odlično dopolnjujeta tudi zato, ker gre za dva zelo različna tipa napadalcev. Če je Openda nižji, bolj gibljiv in bliskovito hiter, za Šeška velja, da je ob svoji hitrosti odličen v skoku in pri zadrževanju žoge. Kljub 195 centimetrom pa je tudi odlično tehnično podkovan, je izpostavil tehnični direktor Leipziga Christopher Vivell: "Je hiter, odličen v igri z glavo in ima nos za gol. Povrh tega pa je zelo mobilen in tehnično vrhunski." 

Bo napadalni opus Šeška in Opende dovolj, da bo pred biki pokleknil najtrofejnejši klub v zgodovini Lige prvakov? Prvi del odgovora bomo dobili že prihodnji torek, vabljeni v našo družbo! 

Benjamin Šeško je v tej sezoni Lige prvakov dosegel dva gola, oba proti švicarskemu klubu Young Boys.
Benjamin Šeško je v tej sezoni Lige prvakov dosegel dva gola, oba proti švicarskemu klubu Young Boys. FOTO: AP
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vvvilice
07. 02. 2024 08.21
+2
Ne svarijo pa pred kmečkimi upori, kot da jih ni. Tukaj je pa muca jeziček popapala.
RTVjeZAKON
07. 02. 2024 09.15
+3
V športnem prispevku trener Real Madrida ne bo svaril pred kmečkimi upori.