Nogomet

Španci po treh mesecih trenirajo s polno paro

Madrid, 01. 06. 2020 21.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Klubi v španskem nogometu so po skoraj treh mesecih začeli trenirati brez omejitev. Špansko prvenstvo se bo nadaljevalo 11. junija s seviljskim derbijem med Sevillo in Betisom. Prekinitev zaradi pandemije novega koronavirusa v Španiji traja že 82 dni, skoraj mesec dni pa je minil, odkar so lahko nogometaši začeli trenirati ob številnih omejitvah ter zaščitnih ukrepih.

Individualne vadbe so bile namreč omogočene 4. maja, 14 dni kasneje pa so bili dovoljeni še treningi v manjših skupinah do 10 nogometašev. Po novem bodo imeli Španci le 10 dni časa za treninge brez omejitev, preden se bo 11. junija nadaljevalo prvenstvo.

V njem vodi Barcelona, ki ima dve točki prednosti pred Realom iz Madrida. Tretja je Sevilla, ki pa zaostaja že 11 točk. Atletico Madrida slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka na šestem mestu zaostaja 13 točk.

Barcelona bo 13. junija v prvem krogu nadaljevanja prvenstva gostovala pri Mallorci. Real Madrid bo dan kasneje na svojem igrišču gostil moštvo Eibarja. Jan Oblak pa z Atleticom odhaja v goste k Athleticu iz Bilbaa.

Vodstvo italijanskega prvenstva objavilo spored in protokole za tekme

Italijanska nogometna zveza (FIGC) je objavila protokole za izvedbo nogometnih tekem prve lige ter začetni spored, so sporočili iz vodstva tekmovanja. Prvenstvo se bo, kot je bilo napovedano, nadaljevalo z zaostalimi tekmami 26. kroga 20. in 21. junija. Pred tem pa bodo odigrali preostale tekme italijanskega pokala. Finale tega tekmovanja bo 17. junija, v njem pa se bosta merila zmagovalca obračunov med Milanom in Juventusom ter Napolijem in Interjem, kjer igra čuvaj mreže Samir Handanović. Tekmi uradno še nimata datumov, predvidoma pa bosta po navedbah italijanskih medijev na sporedu 13. in 14. junija.

Josip Iličić
Josip Iličić FOTO: AP

V prvenstvu bodo najprej odigrali štiri zaostale obračune, 20. junija bosta tekmi med Torinom in Parmo, za katero igra Jasmin Kurtić, ter Verono in Cagliarijem, kjer si kruh služi nekdanji slovenski reprezentant Valter Birsa. Dan kasneje bo na delu Atalanta Josipa Iličića. Pomerili se bodo s Sassuolom. Inter Samirja Handanovića se bo v prvem krogu nadaljevanja prvenstva isti dan meril s Sampdorio. Dan kasneje bodo na sporedu že tri tekme 27. kroga. Med njimi se bo Žan Majer z Leccejem udaril z Milanom. Krog bo trajal vse do 24. junija, ko bo Atalanta gostila Lazio.

Vse tekme bodo potekale ob strogih zaščitnih ukrepih. Ekipi bosta uporabljali po dve garderobi, ločeno za igralce prve enajsterice in rezerviste. Prav tako bosta ekipi na stadion prispeli v najmanj dveh avtobusih. Na stadionih bo lahko največ 300 ljudi, tekme pa bodo potekale brez prisotnosti gledalcev. Običajnih stiskov rok, skupinskega fotografiranja in skupnega prihoda na igrišče ne bo, igralci pa bodo morali med dvobojem vzdrževati predpisano razdaljo 1,5 metra od sodnika.

V prvenstvu sicer po nepopolnih 26. krogih s 63 točkami vodi Juventus, točko za njim je Lazio. Devet točk zaostaja Inter, ki ima pred Atalanto, ki je s tekmo manj na zadnjem mestu, ki še vodi v elitno ligo prvakov, šest točk prednosti.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.