Nogomet

Valverde kljub novemu razočaranju dobil zaupnico: Hvala za sožalje

Sevilla, 26. 05. 2019 10.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu je po sobotnem porazu v finalu španskega pokala proti Valencii (1 : 2) spet podprl trenerja članskega moštva Ernesta Valverdeja, ki je z varovanci utrpel nov boleč udarec v zaključku sezone, v kateri so bili Katalonci dolgo časa v igri za vse tri naslove. Po zaslugi Liverpoola in Valencie se morajo zadovoljiti "le" z državnim naslovom ...

Razočaranje na obrazih Gerarda Piqueja in Lionela Messija med tekmo v Sevilli.
Razočaranje na obrazih Gerarda Piqueja in Lionela Messija med tekmo v Sevilli. FOTO: AP

Novinarska konferenca Ernesta Valverdeja se je po porazu v Sevilli proti Valencii začela z vprašanjem o tem, če je z neuspehom v finalu španskega pokala po dveh zaporednih polomih v izločilnih bojih Lige prvakov porabil ves svoj kredit.

"Nič nimam za povedati. Hvala pa za sožalje," je bil kratek Valverde, ki mu je po obračunu nemudoma v bran (ne prvič v zadnjih tednih) stopil tudi predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu. Katalonci so aprila potrdili četrti državni naslov v zadnjih petih letih in drugega zaporednega pod taktirko Valverdeja, a so nato v manj kot treh tednih zapravili preostali lovoriki, ki sta se jim ponujali: po porazu v Liverpoolu na povratni tekmi polfinala Lige prvakov (0 : 4) je zdaj sledil še neuspeh proti Valencii.

TEKMA

Bartomeu: Ta poraz ni krivda trenerja
"Valverde ima pogodbo, on je trener. Ta poraz ni krivda trenerja. Imeli smo veliko priložnosti, a žoga ni šla notri. Včasih si ti tisti, ki ima vse strele, a šteje zabijanje golov," je za špansko državno televizijo TVE po obračunu na stadionu Benita Villamarina povedal Bartomeu.

"Že nekaj časa razmišljamo o naslednji sezoni, a zdaj ni trenutek za to. Vedno pride do novih nakupov, a zdaj ni trenutek za govorjenje o tem. Ne bi rekel, da je bila sezona enaka polomu, čeprav tudi ni bila odlična. Vsako leto želimo do konca sezone priti z najboljšimi možnostmi v lovu na vse trofeje, na koncu pa smo izgubili dve tekmi, na Anfieldu in tukaj, ostali pa smo brez dveh naslovov."

S strani navijačev Valencie večkrat kritizirani kapetan Dani Parejo je v zrak ponosno dvignil prvo lovoriko po letu 2008.
S strani navijačev Valencie večkrat kritizirani kapetan Dani Parejo je v zrak ponosno dvignil prvo lovoriko po letu 2008. FOTO: AP
Po poročanju dnevnika AS je na avtobusu na poti do letališča prišlo do "improviziranega sestanka" med kapetanom Messijem, enim izmed njegovih namestnikov Piquejem in poškodovanim Luisom Suarezom, ki je tekmo spremljal s tribun. Njihov pogovor na zadnjih sedežih naj bi se okoli 20 minut nadaljeval tudi po tem, ko so vsi soigralci že sestopili z avtobusa. Večina slačilnice z Messijem in Piquejem na čelu sicer podpira trenerja Valverdeja, v svojih zadnjih izjavah je to poleg predsednika Barce Bartomeuja storil tudi Pique. "Želimo, da ostane, a to ni odvisno od nas," je za TVE dejal Pique.

Barcelona je pokalno lovoriko do sobotne tekme osvojila štirikrat zapored, peti uspeh v nizu bi bil absolutni rekord, ko gre za najmočnejše evropske lige, Katalonci pa so že nekaj časa najuspešnejša ekipa španskega pokala s 30 naslovi. Toda v tej sezoni je bilo vse podrejeno Ligi prvakov, ki jo je novi kapetan Lionel Messi že poleti javno označil za največjo željo. Zato je polom na Anfieldu toliko bolj odmeval, v Sevilli pa gol Argentinca ni bil dovolj vsaj za podaljšek, ki so ga Katalonci lovili po zaostanku z 0 : 2 v prvem polčasu, v katerem sta zadela Kevin Gameiro in Rodrigo Moreno.

'Trenerji Barcelone se vedno zmotimo v nečem'
"Dobro se počutim. Ko zmagaš se, jasno, počutiš veliko bolje, veliko srečnejše. A to je drugačen občutek (kot proti Liverpoolu, op. a.), čeprav smo spet izgubili," je pred mediji v soboto še povedal Valverde.

"Ni nam uspelo izpolniti pričakovanj, ki smo jih ustvarili skozi sezono. Pred mesecem smo proslavljali naslov v La Ligi in mislili, da bi lahko proslavili tudi trojno krono, a nam je v ključnem trenutku spodletelo. Tu smo, da osvajamo trofeje, nič drugega. A dobro sem, dobro ... Ko trenerji izgubljajo, se želijo nato vedno odkupiti in obrniti tok dogodkov. O tem ni dvoma, vem, da je težko izgubljati in nekaj nam je manjkalo. Ta odgovornost, ki jo imam, je naporna, a to moraš sprejeti. Trenerji Barcelone se vedno zmotimo v nečem. Ne vemo točno, kaj to je, a vedno je nekaj," je še sarkastično sklenil.

Marcelino: Najsrečnejši človek na svetu
Veliko bolj prešerno je bilo razpoloženje med "netopirji" iz Valencie, ki so marca proslavili stoto obletnico kluba, zdaj pa ob častitljivem jubileju dobili še lepo nagrado. Marcelino Garcia Toral, nekdanji trener Seville, je na zelenici velikega tekmeca rdeče-belih Reala Betisa proslavil svojo prvo trofejo v trenerski karieri, potem ko je z varovanci letos boleče izpadel iz še enega polfinala – v Ligi Evropa je bil od Valencie prepričljivo boljši londonski Arsenal

"Če je to najboljši dan v moji karieri? Če bi rekel, da ni, bi lagal. To je moj prvi naslov in zelo sem srečen," je za TVE dejal Marcelino. "Prvi finale je vedno prvi, vedno je neka zmaga prva zmaga. Težko nam je bilo po sedmih polfinalih. Hvala igralcem in navijačem, družini ... Spremenili so me v najsrečnejšega človeka na svetu," je nadaljeval nekdanji trener kapetana slovenske reprezentance Bojana Jokića pri Villarrealu, ki se je dotaknil tudi težkih trenutkov sezone.

"Nogomet je tako spremenljiv, lansko leto je bilo izjemno, letos pa nismo začeli dobro, a današnje trpljenje nam je prineslo vse to. Hvala navijačem, klubu, ki me je podprl v težkih trenutkih. Hvaležnost je obojestranska," je še dodal in nato na novinarski konferenci pristavil: "Če v finalu pokala premagaš Barco, ima vse skupaj še dodatno vrednost. Prvaki so bili v petih od zadnjih šestih izvedb turnirja. Igralci so naslov osvojili zasluženo. Neopisljivo sem srečen in to bi posvetil številnim ljudem. Nemogoče pa je naslov proti Barci osvojiti brez trpljenja."

Marcelina je med nagovorom navijačem po zmagi z drsečim štartom 'pokosil' branilec Gabriel Paulista:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (102)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

laycan
27. 05. 2019 11.40
+8
Čestitke barci, za osvojeno najprestižnejšo lovoriko na svetu, la ligo. Hehe.
Kollerik
27. 05. 2019 12.55
-1
Čestitke tudi Realu za največjo možno osvojeno lovoriko na svetu, za nič od nič. Hahaha....
ehjaehja
27. 05. 2019 12.56
-1
e moj Messi kjessi?500.000 eur na teden da zgubi v polfinalu in finalu HAHAHAAH prevara stoletja
grozjak
27. 05. 2019 13.03
+0
v madridu sta finale in polfinale znanstvena fantastika......
laycan
27. 05. 2019 13.31
+2
Kollerik, si le prilezel iz luknje. Od polfinala lp, nisi nič kaj veliko smetil potem portalu. Kako to. Sem se že ustrašil da se ti je kaj zgodilo. Dobrodošel nazaj.
gamper
27. 05. 2019 09.07
-1
Zapirac in ostali. Stavna kvota na Valencio je bila skoraj 6. Gre za tekmo kjer so realne moznosti 50:50. Ve se kdo kroji rezultate tekem. MB-OLI ali pa teden kasneje OLI-DOM tudi oboje samo slucaj?
Chaparral M
27. 05. 2019 08.59
+8
Koliko bi bilo hvale in napihovanja, če bi "barca" zmagala, tako pa ostane samo še podeljevanje minusov na tem portalu. Bravo navijači, hehe
Kollerik
27. 05. 2019 12.56
-1
pritisnil sem ti plus, da ne boš tako zjamran ubožček....
Chaparral M
27. 05. 2019 14.44
+2
Hvala, če je seveda res. Po pravici povedano, se s plusi in minusi, ter sploh z rezultati ne obremenjujem. Tekme gledam predvsem zaradi same igre, vse ostalo komentiranje je odveč. Zagrizeno navijanje je že mimo. Nogometa sem se v življenju naigral dovolj.
apodgra
27. 05. 2019 08.17
+7
Posipat se s pepelom po porazu -debaklu in privzeti krivdo na sebe ni dovolj. Priznati mora ,da ni sposoben voditi takšne ekipe , kot je Barce in oditi. Če bo ostal, se bo samo nadaljevala stara praksa in karavana do nadaljevala svojo že shojeno pot.
mmickica
27. 05. 2019 13.31
+3
Jaz nimam občutka, da bi Valverde sploh prevzel kakšno krivdo nase, pa bi jo moral! Meni ta njegova izjava, še posebej zadnji stavek, deluje precej cinično, oziroma sarkastično, kot je že tudi novinar zapisal. V resnici je pa res, da mu sploh ni jasno, kaj je naredila narobe in nad tem bi se uprava morala zamisliti. Kako pričakovati, da bo naslednje leto bolje, če človek sploh ne ve, kaj je naredil narobe?!
MacekMuri75A
26. 05. 2019 20.18
-1
No lepo. Valverde je že postal grobar Barcelone. Upam, da čimdalje ostane v Barceloni in jo dokončno uniči. HALA MADRID
zk12
26. 05. 2019 19.32
+10
Če ima še kanček dostojanstva naj odstopi. Z njim grejo pa lahko vsi igralci, ki ga podpirajo tudi Messi če ne vidi kaj se dogaja. Dovolj je bilo nesposobnih trenerjev. Vsako leto je slabše.
Simoni?
26. 05. 2019 18.49
+17
Kakšna blamaža zvezdniškega kluba!500.000 evrov plače na mesec na igralca, za bahačasto sprehajanje po zelenici!? Le rezervna klop Barcelone je toliko vredna kot celotno moštvo Valencie, Mestalla in še 25 stanovanjskih blokov v njeni okolici. Pošlješ milijardo evrov na igrišče, domov pa se vrneš poklapan, kot bi te povozil vlak!To je poraz nesposobnega trenerja... Osramotili so sebe in svoje navijače!
Johnny_J
26. 05. 2019 18.31
+1
Po temeljitem razmisleku in po tem, ko sem prebral komentarje zapirala, macetice, kripsteljnja, nekih osmic itd., sem se odlocil, da letos v finalu lp in spanskega pokala navijam za real madrid. Od sedaj upam, da jim uspe osvojiti tudi prvenstvo 18/19. Stala madrid ol d vej do trojnega slavja letos...STALA MATRIT!
Machetekills007
26. 05. 2019 18.13
-4
to je karma ker ste katalonci goljufali.
Johnny_J
26. 05. 2019 18.25
+1
Slaba je ta tvoja karma, ker se vedno ima najvec zmag v lp klub, ki ima najvec masla na glavi.
laycan
27. 05. 2019 11.46
+2
Johan, si le prilezel iz luknje, od polfinala lp, te nisem zasledil, sem se že bal, za tebe. Dobrodošel nazaj. Očitno si že prebolel.
dadaljudi
26. 05. 2019 17.46
+6
Ne bo slo tko naprej barca ne igra obrambo ker je njena najvecja obramba napad. Tega valverde se ni skuzu in zato je teku ku je. Upam da gre pred novo sezono vn
apodgra
27. 05. 2019 08.20
+3
S kom naj igra v napadu , seveda razne Messija? Brez dobrega učinkovitega napade ni zmag. Tudi vezna vrsta je vse prej kot kvalitetna .
Kollerik
27. 05. 2019 12.58
-2
Stavilu so (smo) na Coutinha, pa nič od tega, razen da je "šlo v zrak" na desetine milijonov. Stavili smo (smo) na Dembeleja, pa spet nič od tega. Razen, da so šli težki milijoni v luft.
laycan
27. 05. 2019 13.33
+1
ehjaehja
26. 05. 2019 17.29
-7
Vse prihaja na svoje komaj čakam naslednjo sezono:D
fafajonka
26. 05. 2019 17.43
+0
grozjak
26. 05. 2019 18.11
+2
Kollerik
27. 05. 2019 12.59
-1
ehjaehja
26. 05. 2019 17.28
-9
Kaj zdej to jokcanje in zgovarjanje? nazaj v luknjo se pokrit vi in vaša superiorna barca z mesijem HAAHAHAHAH
grozjak
26. 05. 2019 18.11
+5
ehjaehja
26. 05. 2019 17.05
-12
Kot se je izkazalo je barca v večji krizi kot real Madrid, ne pozabite realu se je to zgodilo očitno ker jih je zapustil najboljši strelec kluba vseh časov, barca pa zgublja v ligi prvakov in v finalih z Messijem na čelu:) kaj bo še sledilo?
grozjak
26. 05. 2019 18.12
+2
Padec na nivo reala...brez lovorike.....;)
ehjaehja
26. 05. 2019 16.44
-11
HAHAAHAHAH karma je huda reč celo leto ste izzivali in žalili sveto ime:REAL MADRID no sedaj pa u enem mesecu izpadli še bolj boleče iz dveh tekmovanj in to v POLFINALU in zgubili v FINALU. Vse prihaja počasi na svoje:D
Johnny_J
26. 05. 2019 17.03
+5
88887
26. 05. 2019 15.52
-2
Letos Barci ne uide trojček 😂
ehjaehja
26. 05. 2019 17.07
-8
grozjak
26. 05. 2019 18.14
+4
Vidim, da vam je bolj zabaven mali spodrsljaj barce, kot vas skrbi velik reala...kaj še ne bom doživel ;)
88887
26. 05. 2019 20.39
-1
pako-san
26. 05. 2019 15.00
-13
Tako je to,barca bi se manj osvojila ce jim sodniki nebi dosojevali penale itn....
grozjak
26. 05. 2019 18.15
+3
MesOjediPinGvin
26. 05. 2019 18.31
+5
Real ne bi osvojil NIČ brez dveh generalov.
KavčStrokovnjak
28. 05. 2019 09.21
+1
Ramosa in Cassemira verjetno misliš. Drugih generalov v Realu NI. Tistega na katerega pingvinček apelira pa je žal bil navijač in sponzor Barce.
saturnsky23 saturnsky23
26. 05. 2019 14.31
+19
Saj ne da moraš, pa bilo kateri, ne velja to samo za Barco ali Real, dobiti vse možne naslove. Ti pa reče Bartomeu, ni kriv trener, ni kriv za neuspehe predsednik. Ja če je izbor igralcev slab, danisi v nekaj sezonah to saniral? Halo. Če na nekem trenerju ni videti energije in to prenaša na ekipo, je tudi ekipa brez energije, brez motiva.
grozjak
26. 05. 2019 13.51
+13
Dobro, da nam ni bilo treba gledati tega...drugače pa, fuzbal ko fuzbal, pol se pa pejd...
jodr
26. 05. 2019 13.34
+15
Kakšen butast članek, butasti izrazi; polom v finalu, polom v Evropi, neuspešna sezona, boleč udarec,..., kot ta bi bile vse lovorike že naprej rezervirane za Barco.
grozjak
26. 05. 2019 13.52
+9
JbmTiMt
26. 05. 2019 13.26
-1
Koga briga. Cez 1 tedn je finale