Nogomet

Špansko državljanstvo 'odskočna deska' za povratek v Madrid?

München/Madrid, 09. 04. 2019 09.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Eden tistih nogometašev, ki mu kljub nesporni nadarjenosti še ni uspelo razviti celotnega svojega potenciala, je nedvomno James Rodriguez. Trenutno še član münchenskega Bayerna se namreč spogleduje z vnovično vrnitvijo k madridskemu Realu, s katerim ima sklenjeno pogodbo do poletja 2021. Poraja pa se vprašanje, ali novi stari trener 'galaktikov' Zinedine Zidane sploh še računa na usluge Kolumbijca.

Danes 27-letni kolumbijski reprezentant zadnji dve sezoni kot posojeni nogometaš Reala brani barve bavarskega velikana Bayerna, katerega vodstvo se še ni opredelilo, ali bo ob koncu letošnje sezone sprožilo odkupno pravico oziroma plačalo Madridčanom dobrih 40 milijonov evrov odškodnine z namenom, da bi James Rodriguez postal polnopravni član Münchenčanov.

Po drugi strani se po poročanju slovite španske Marce napadalno usmerjeni vezist nadeja vnovičnega sestanka s predsednikom 'galaktikov' Florentinom Perezom in novim starim strategom Zinedinom Zidanom v želji, da 'potipa', ali sploh obstajajo kakršnekoli realne možnosti za povratek Kolumbijca na Santiago Bernabeu. Rodriguezu gre na roko tudi dejstvo, da je pred kratkim prejel špansko državljanstvo; kajti moštva, ki tekmujejo v španski La ligi, lahko za vsako sezono prijavijo le tri nogometaše, ki ne posedujejo državljanstva ene od držav, ki ni članica Evropske unije, Zidane pa naj bi se že odločil, da bo v naslednji sezoni od tujcev računal na Viniciusa Jr-ja, Rodryga Goesa in Ederja Militaa.

James Rodriguez bo najverjetneje po koncu sezone zapustil bavarsko prestolnico in se napotil bodisi nazaj k madridskemu Realu bodisi k enemu od dveh italijanskih velikanov.
James Rodriguez bo najverjetneje po koncu sezone zapustil bavarsko prestolnico in se napotil bodisi nazaj k madridskemu Realu bodisi k enemu od dveh italijanskih velikanov. FOTO: AP
Glede na dejstvo, da Rodriguez v prvem (uspešnem) Francozovem mandatu na trenerski klopi Reala ni dobil veliko priložnosti ter da je bil poleti 2017 celo posojen Bayernu, je malo verjetno, da bo znova pristal v 'galaktični' slačilnici. Bolj verjetno je, da bo sprejel ponudbo enega od dveh italijanskih velikanov - Juventusa ali Napolija - še poročajo pri Marci.   

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mariomandzukic
10. 04. 2019 09.29
+5
Mogoče v Atletico.. Ral ga ne potrebuje.. V top klubih ni vec prostora za te staromoden 10ke ala ozil, james, isco.,. Al si golgejter in igraš v napadalni trojki al si pa vezist ki igra v obe smeri.. Za veziste ki so slabi v obrambi in bi igrali sam naprej žal ni več prostora, saj je nogomet postal prehiter in predinamicen da bi trpel takšne nogometase
Definbahija
09. 04. 2019 20.11
+1
Lih zdej sem prebral. Hones ga noče, Rumeninge ga hoče, medtem ko v Real noče it zaradi ZZja. Verjamem da mu ni lahko, samo v FCB družini bo na varnem
uporabnica1
09. 04. 2019 18.12
+1
James ne paše v Bayern, tudi noben presežek ni. Še 80 milijonov ni vreden, enkrat je zabil tistih 6 golov na SP, to je pa že vse kar je naredil v svoji karieri. Naj gre nazaj v Madrid ali pa kam drugam, kjer bo lahko imel več priložnosti
janezpodre
09. 04. 2019 13.35
-1
A res, samo tri izven EU - kaj pravte na tole zadnjo linijo Atletica -Juanfran, Savič, Godin, Felipe Luis /ostalih 10 se mi pa ne ljubi pisat/.
janezpodre
09. 04. 2019 13.43
-10
za Juanfrana sem resda kiksnu, ampak Atletico ima registriranih 10 državljanov držav, ki niso v EU. Za Real mi pa dol visi, situacija je pa verjetno podobna kot v A.
Sisli288
09. 04. 2019 14.45
+6
Poduci se o pravilih prvo. Atletico ima registrirane samo 4 ki niso iz EU. Odtega je 1 mladinec ki ne igra za prvo ekipo
Barni3
10. 04. 2019 09.41
+1
Vecina nogometasev ma dvojna drzavljanstva...lih zarad tega pravila...