Nogomet

Šporar v dresu Sportinga debitiral z zmago: To je bil poseben večer

Lizbona, 28. 01. 2020 08.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski reprezentančni napadalec Andraž Šporar, ki je pred dnevi prestopil iz slovaškega Slovana iz Bratislave k portugalskemu Sportingu iz Lizbone, je za svoj novi klub tudi uradno debitiral. Ljubljančan je proti Maritimu (1:0) pozdravil zmago zeleno-belih z 1:0. Sporting v prvenstvu Portugalske zaseda tretje mesto, ki še pelje v kvalifikacije za preboj v Ligo prvakov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Andraž Šporar
Andraž Šporar FOTO: Twitter
Ljubljančanu Andražu Šporarju je pred dnevi uspel drugi veliki prestop v karieri. Prvič, ko je iz ljubljanske Olimpije odšel v švicarski Basel, se vse ni izšlo po načrtih 25-letnega slovenskega reprezentančnega napadalca, ki močno verjame, da bo pri Sportingu iz Lizbone pustil veliko močnejši pečat.

Spomnimo, Šporar je samo v tekoči sezoni za Slovan iz Bratislave na 26 tekmah dosegel 20 golov, od začetka leta 2018 pa je v vseh tekmovanjih za sedaj že nekdanji klub dosegel 60 golov in 17 podaj in poskrbel tudi za rekordni prestop iz slovaške lige. 

Nekdanji član Slovana iz Bratislave je s Sportingom podpisal petletno pogodbo, v kateri je tudi odkupna klavzula v višini 60 milijonov evrov​​​​​​​.
Sporting (je) bo za usluge slovenskega reprezentanta odštel skoraj sedem milijonov evrov, kar je nov rekord slovaške lige. Ljubljančan, ki je tudi prvi napadalec slovenske reprezentance, za katero je debitiral jeseni 2016, je medtem že dočakal uradni debi za svoj novi klub. Tekmo 18. kroga portugalske lige proti Maritimu je sicer, tudi zaradi želodčnih težav, začel na klopi, a je zaradi poškodbe soigralca Luiza Phellypeja igro vstopil že v 13. minuti in skupaj s soigralci le strl odpor žilavih gostov z Otoka. Sporting je z golom Cristiana Alexisa Borja petnajst minut pred koncem tekme slavil minimalno zmago. Šporar je bil udeležen pri akciji za edini gol na tekmi. Sporting, ki je že uveljavljeno nogometno ime, nenazadnje so zanj igrali Nani, Cristiano Ronaldo in Rui Patricio, je s tem dosegel sploh prvo zmago v koledarskem letu. "Za mano je poseben večer. Veselim se, da smo vsi skupaj slavili zmago in upam, da bo takšnih večerov še veliko. Pomembno je, da smo osvojili vse tri točke in da so navijači zadovoljni. Hvala vsem za podporo in spodbudo," je po odličnem debiju v zeleno-belem dresu domačim medijem povedal Andraž Šporar, ki je že v prvem dotiku z žogo po prihodu na igrišče prišel do zaključnega strela, a je iranski reprezentančni vratar na golu Maritima Amir Abedzadeh z nogo ubranil nevarni diagonalni strel.

Ljubljančana hvalil tudi trener
Andraž Šporar je prvi napadalec slovenske reprezentance.
Andraž Šporar je prvi napadalec slovenske reprezentance. FOTO: AP

Trener Sportinga Jorge Silas je prvi nastop 25-letnega slovenskega napadalca ocenil pozitivno. "Takega prvenca sicer nismo želeli, saj ga je določila poškodba drugega igralca. Mislim, da je odigral dobro. Sploh glede na to, da prej ni bil v procesu treninga in je imel v zadnjih dveh dneh težave z zdravjem, zato je bil nekoliko šibak. Dal je, kar smo pričakovali. Je nogometaš, ki nam bo zelo koristil."

Izid:
Sporting
- Maritimo 1:0 (0:0)
Cristian Alexis Borja 76.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pal?ek Smuk
28. 01. 2020 17.41
-6
Nula od nogometasa...!!
krnekilojz
28. 01. 2020 20.22
+3
einemeister
28. 01. 2020 15.58
-1
Kolikokrat se je dotaknil žoge?
drimtim
28. 01. 2020 16.17
+2
einemeister
28. 01. 2020 18.44
+0
AtleticoSLO
28. 01. 2020 14.12
+5
Res škoda da tako velik klub..zaradi enega od.otskega predsednika tako nastradal....jim privoščim da se čim prej poberejo in opomorejo...špokiju pa na veliko dobrih partij...P.S. ampak včeraj je bilo pa res groza gledat kako tako velik klub igra pred praktično praznimi tribunami
mariomandzukic
28. 01. 2020 12.55
-7
Dokler bo tale talent prvi napadalec slov neverjamem da vas bomo kdaj gledal na velikih tekmovanjih
stoj?kov
28. 01. 2020 13.44
+12
glede na to purgerček da je hrvatov še enkrat več je SLOVENIJA fenomen v športih in slovenci znajo osvojiti tudi ZLATO na evropskem prvenstvu,basket,še pomniš? in se ne podelajo,kot so se naši sosedje še enkrat več v finalu...luzerska mentaliteta pač ampak vseeno glavo gor ;)
drimtim
28. 01. 2020 16.20
+4
Le kako ste izgubili finale rokometa glede na dominacijo.Igrali ste podarjeno finale s strani sodnikov.