Nogomet

Šporar in Verbič zadovoljna po derbiju, cilj je vrnitev med prvih 11

Atene, 11. 01. 2024 11.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Jakob Batič
Komentarji
0

Nogometaši Panathinaikosa so v novo leto vstopili z novim trenerjem Fatihom Terimom, pod katerim se je krivulja rezultatov hitro obrnila navzgor. Kot kaže, si je prvo postavo znova izboril Adam Gnezda Čerin, medtem ko Benjamin Verbič in Andraž Šporar vstopata s klopi. Tako je bilo tudi na sredinem pokalnem derbiju proti Olympiakosu (1:1), ko sta prav slovenska ofenzivca poskrbela, da je bil Pao v drugem polčasu občutno boljši tekmec.

Benjamin Verbič je bil v drugem polčasu proti Olympiacosu eden najboljših na igrišču.
Benjamin Verbič je bil v drugem polčasu proti Olympiacosu eden najboljših na igrišču. FOTO: pao.gr

Panathinaikos se je po treh zaporednih prvenstvenih zmagah, s katerimi je znova skočil na vrh lestvice, na prvi tekmi osmine finala grškega pokala doma pomeril s svojim večnim tekmecem iz Pireja. Gostje so zasluženo dobili prvi polčas (0:1), v drugem pa so varovanci Fatiha Terima zaigrali občutno boljše.

Pri tem sta imela vidni vlogi Benjamin Verbič in Andraž Šporar, ki sta vstopila med odmorom. Predvsem Verbič je deloval zelo poletno, dvakrat nevarno zapretil in s preigravanji ustvarjal višek na levi strani.

"Med prvim in drugim polčasom je bila kar razlika. V drugem smo bili zelo nevarni. Spremenili smo formacijo iz 4-1-4-1 v 4-4-2 in šli bolj ofenzivno z dvema napadalcema. To se nam je obrestovalo. Imeli smo še dve, tri res lepe priložnosti. Škoda, da nismo zmagali," je po tekmi zaključil strelec zmagovitega gola proti Kazahstanu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Šporar: Z zamenjavami smo spremenili tekmo, zato je pomemben vsak 

Andraž Šporar je še drugič zapored vstopil med polčasom. Minuli konec tedna proti Panetolikosu je na igrišče prišel ob rezultatu 0:0 in nato zabil oba zadetka za zmago z 2:1. Zato smo se nadejali, da ga bo Terim proti Olympiakosu v ogenj poslal že od prve minute, kar se ni zgodilo, a Ljubljančan se s tem ne obremenjuje. 

"Seveda ima vsak trener svoje zamisli, nogometaši pa to poskušamo udejanjiti na igrišču. Ko te trener pošlje v igro, moraš dati maksimum. Sicer nisem dosegel zadetka, a smo igrali veliko boljše kot prvi polčas. Na koncu smo lahko zadovoljni, čeprav to na oko zagotovo ni bila lepa tekma. Derbi je derbi," je bil zadovoljen z razpletom. 

"Z zamenjavami smo spet spremenili tekmo, zato je pomemben čisto vsak nogometaš. To ni način, na katerega si želimo igrati, ampak dobro. Lahko sprejmemo ta rezultat," je pristavil nekdanji napadalec Olimpije in se že zazrl proti povratni tekmi prihodnjo sredo: "Prepričan sem, da bomo napredovali, če bomo igrali le malenkost boljše." 

Fatih Terim po pokalnem derbiju: "45 minut, morda 60, smo bili zelo dobri. Če lahko tak nivo ohranimo vseh 90 minut, lahko dosežemo marsikaj."
Fatih Terim po pokalnem derbiju: "45 minut, morda 60, smo bili zelo dobri. Če lahko tak nivo ohranimo vseh 90 minut, lahko dosežemo marsikaj." FOTO: pao.gr

70-letni Terim je na vročo trenersko klop sedel 26. decembra, potem ko je službo presenetljivo izgubil Ivan Jovanović. Srb je – vsaj tako trdijo grški mediji – imel podporo večine nogometašev in klubskega osebja, vendar se je za zamenjavo trenerja na lastno pest odločil predsednik ter lastnik kluba Giannis Alafouzos.

Verbič: Cilj je prva postava, zato sem tukaj 

Verbič ozadja o presenetljivi zamenjavi trenerja ni želel komentirati, je pa priznal, da se v zadnjem času počuti bolje, kar se je poznalo tudi na igrišču. "O trenerjih ne bi govoril. Nekako se v zadnjih dneh počutim boljše, noge so bolj sveže. Mislim, da mi je ustrezalo teh 45 minut. Vsak nogometaš potrebuje minute, da se vrne v pravo formo." 

30-letni krilni nogometaš verjame, da se bo, če bo nadaljeval v tem slogu, prej ali slej vrnil tudi v začetno enajsterico: "Vsekakor je cilj, da sem v prvi postavi, zato sem tukaj. Nadaljeval bom s trdim delom in upam, da bo trenerski štab to videl." 

Tretji slovenski reprezentant v zelenem dresu Adam Gnezda Čerin je še drugič zapored odigral vseh 90 minut, potem ko je prvo tekmo pod novim trenerjem začel na klopi. Zdi se, da je s svojimi predstavami Fatiha Terima hitro prepričal. 

Po incidentu na odbojkarski tekmi, ko so se navijači Olympiacosa spopadli s policijo, so vse tekme grškega prvenstva še naprej brez navijačev. Namesto oglušujočega navijanja je bilo na stadionu Apostolos Nikolaidis moč slišati vsako besedo nogometašev, ki si kakopak želijo, da se bo to čim prej spremenilo. 

"Nogomet pred praznimi tribunami je čisto nekaj drugega. Na žalost. Pogrešamo svoje navijače, a tako pač je," je pristavil Verbič. 

V nedeljo zmaga šteje dvojno 

V nedeljo ga s soigralci čaka še en atenski derbi, in sicer se bo na gostovanju pomeril z AEK-om. Ekipi trenutno zasedata vrh grškega prvenstva, Panathinaikos pa bi z zmago ušel na pet točk. "V vsak derbi gremo po zmago, po tri točke. Tako bo tudi v nedeljo, ne glede na to, da znova vodimo in igramo v gosteh," je še povedal Verbič, Šporar pa dodal: "Lahko veliko pridobimo, hkrati pa veliko izgubimo. To bo izredno pomembna tekma." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.