Nogomet

Šporar in Zahović napadalni tandem prihodnosti? 'Imamo dovolj kakovosti, da vsakomur zabijemo gol'

Ljubljana, 04. 09. 2018 15.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometno reprezentanco čaka začetek v ligi narodov. Bolgariji in Cipru se bo zoperstavila z nekaj mladimi oziroma mlajšimi močmi. V prvi vrsti bi lahko zajeten delež minutaže dobila Miha Zajc in Andraž Šporar, tudi zaradi dejstva, da tokrat ne bo bolnega Josipa Iličića in da je Valter Birsa končal reprezentančno kariero. Morda bo debi dočakal tudi Luka Zahović.

Andraž Šporar in Miha Zajc
Andraž Šporar in Miha Zajc FOTO: Damjan Žibert
Po bolečih uvodnih porazih pod vodstvom novega slovenskega selektorja Tomaža Kavčiča proti Avstriji in Belorusiji je obračun v Podgorici vendarle ponudil nekaj svetlobe za prihodnost slovenskega reprezentančnega nogometa. A kot pravijo v slovenskem taboru, je treba vzpostaviti še zmagovalno miselnost.
"Mislim, da je ključna zadeva, da začnemo serijsko zmagovati, saj se s tem dviga samozavest in ekipa raste. Pomembno je, da gremo na vsaki tekmi na zmago, mislim, da imamo kakovost, a moramo to pokazati tudi na terenu," pravi Miha Zajc.
Slovenija bo z Bolgarijo igrala v četrtek v Stožicah, tri dni pozneje pa še na Cipru. Tam bosta tudi mlajši napadalni moči Andraž Šporar in Luka Zahović, ki si bosta skušala izboriti svoje mesto v konkurenci izkušenejših Roberta Berića, Tima Matavža, pa tudi Romana Bezjaka. "Prepričan sem v to kar delam. Konkurenca je vsepovsod velika. Če pa si priden, treniraš, te to nagradi. Ko pa dobiš priložnost, jo moraš zagrabiti," o konkurenci v reprezentančnem napadu pravi trenutno prvi strelec slovenske lige Zahović, ki je prvi poziv v člansko vrsto dobil za omenjeno tekmo s Črno goro, kjer pa je ostal brez nastopa.

Luka Zahović pridno zabija gole v domačem prvenstvu.
Luka Zahović pridno zabija gole v domačem prvenstvu. FOTO: Damjan Žibert

"Takrat sem bil jezen, ampak po moje je tako tudi prav. Je dodatna motivacija, da se še bolj izkažeš na treningih in si skušaš čim prej izboriti priložnost za igro," meni 22-letni sin najboljšega reprezentančnega strelca Zlatka Zahovića, ki dodaja, da ima Slovenija dobro ekipo in lahko pozitivno gleda naprej. Strelsko je razpoložen tudi Šporar, prvi strelec slovaške lige, ki ima svoje mnenje o tem, kako mora delovati izbrana vrsta v prihodnje. "Mi nismo Španija. Najpomembneje je, da dihamo kot eno, se borimo eden za drugega, samo tako lahko izplava individualna kakovost, ki jo zagotovo imamo. Moramo imeti striktno, čvrsto obrambo in dati vsakomur vedeti, da igra v Sloveniji. Imamo dovolj kakovosti, da damo vsaki reprezentanci gol," je odločen 24-letni napadalec Slovana iz Bratislave, ki si dobro formo želi presneti tudi v izbrano vrsto.

Ali bo dobil priložnost za igro proti Bolgarom, bo odločil selektor, vsekakor pa ima Šporar svoje mnenje tudi o četrtkovem tekmecu: "Vsak tekmec je težak. Bolgari imajo bogato zgodovino, trenutno pa ne vem, v kakšnem stanju so. Zagotovo pa niso neki 'outsiderji', tako da bo zahtevna tekma. Ampak igramo doma in si želimo začeti to tekmovanje z zmago."

Seznam igralcev za prvi tekmi v ligi narodov proti Bolgariji in Cipru:
- vratarji: Vid Belec (Sampdoria), Aljaž Ivačič (Olimpija), Matic Kotnik(Panionios).
- branilci: Jure Balkovec (Hellas Verona), Miha Blažič (Ferencvaros), Bojan Jokić (Ufa), Luka Krajnc (Frosinone), Miha Mevlja (Zenit St. Peterburg), Nemanja Mitrović (Jagiellonia), Nejc Skubic (Konyaspor), Petar Stojanović (Dinamo Zagreb), Aljaž Struna (Palermo);
- vezisti: Roman Bezjak (Jagiellonia), Domen Črnigoj (Lugano), Amir Dervišević (Maribor), Kevin Kampl (Leipzig), Rene Krhin (Nantes), Jasmin Kurtić (SPAL), Rudi Požeg Vancaš (Celje), Leo Štulac (Parma), Benjamin Verbič (Dinamo Kijev), Miha Zajc (Empoli);
- napadalci: Robert Berić (St. Etienne), Tim Matavž (Vitesse), Andraž Šporar (Slovan Bratislava), Luka Zahović (Maribor).

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
13. 09. 2018 08.30
+1
Tandem Šporar-Zahovič upa naše reprezentance. Če bomo vse stavili na ta dva igralca , potem še dolgo ne bo slovenska reprezentanca videla luč na koncu tunela . Eno je slovenska liga drugo pa so tekme za reprezentanco .
FAUSTOS1
04. 09. 2018 19.08
-1
a reprezentanci ni mogoče da bi celo moštvo igralo le da mali zaho da gol kot pri mariboru
HladnoLaško
04. 09. 2018 22.25
+7
Ma ja, vsi se vržejo na tla in se dajo napol ubiti, samo da mali Zaho da gol, a ne bumbar?
šmajser1
04. 09. 2018 19.02
-6
Zaho bi se reko... Sporar ta pa mogoče samo še pri Olimpiji..
gizmo28
04. 09. 2018 17.06
-13
zahi lahko igra samo za maribor, pa še to v rezervi
putinj
04. 09. 2018 17.03
+7
hahahhahahhaha veš da!
apodgra
04. 09. 2018 16.44
+10
Tandem Šporar-Zahovič? Vprašanje je kje v kateri jakostni skupini bi bila uspešna. Bomo videli in se prepričali , kako bo deloval ta Tandem proti Bolgariji .