Nogomet

Šporar: Janova odsotnost je velik udarec, a kogar ni, brez njega se mora

Brdo pri Kranju, 08. 06. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovensko nogometno izbrano vrsto sredi meseca čakata izjemno pomembni kvalifikacijski preizkušnji v boju za uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Nemčiji. Eden od nosilcev igre Kekove čete je napadalec grškega velikana Panathinaikosa Andraž Šporar, ki poudarja, da bo za nadaljevanje pozitivnega niza treba nadgraditi prikazano iz Astane in na domačem obračunu s San Marinom.

Odličen vstop slovenske reprezentance v nov kvalifikacijski cikel je poskrbel tudi za evforijo med navijači, ki so že razgrabili vse vstopnice za domači obračun z Dansko, ki bo na sporedu tri dni po predhodnem gostovanju v Helsinkih.

"Motivacija je na višku. Izkupiček šestih točk iz uvodnih dveh tekem je nekaj, kar smo si začrtali pred začetkom kvalifikacij. Zdaj je to treba nadgraditi že na naslednjem gostovanju v Helsinkih. Mi smo na nov izziv pripravljeni, tudi vodstvo Nogometne zveze Slovenije nam je omogočilo, da smo začeli s treningi že 21. maja. V Helsinke bomo odpotovali z jasno željo po zmagi," je na druženju z novinarji uvodoma dejal 29-letni slovenski reprezentančni napadalec, ki se zaveda, da bo že prvi od dveh junijskih dvobojev zelo pomemben v boju za želeni prvi dve mesti v skupini, ki neposredno vodita na evropsko prvenstvo prihodnje leto v Nemčiji.

Andraž Šporar si želi, da bi slovenska nogometna izbrana vrsta tudi po prihajajočima junijskima kvalifikacijskima obračunoma s Finsko in Dansko ostala neporažena.
Andraž Šporar si želi, da bi slovenska nogometna izbrana vrsta tudi po prihajajočima junijskima kvalifikacijskima obračunoma s Finsko in Dansko ostala neporažena. FOTO: Luka Kotnik

"Če želimo nadaljevati pozitiven niz rezultatov, moramo biti še boljši, kot smo bili v Kazahstanu in doma proti San Marinu. Ta tekma s Finsko bo zelo pomembna, saj si želimo pred domačim obračunom z Danci dodatno dvigniti samozavest. Vemo, da nas čakata izjemno zahtevni preizkušnji, na kateri bomo ustrezno pripravljeni," samozavestno napoveduje Andraž Šporar, ki ima za seboj odlično sezono v dresu grškega Panathinaikosa. "Na tokratni reprezentančni zbor sem prišel odlično pripravljen. Najpomembneje je, da sem zdrav in željan novega dokazovanja. Zavedamo se, da je vložek na tekmah z Dansko in Finsko velik. Že z eno zmago bi bili korak bližje k uresničitvi končnega cilja. A gremo lepo po vrsti: najprej gostovanje v Helsinkih, nato pa se bomo pogovarjali o Danski." 

Med navijači priljubljeni "Špoki" ni ostal ravnodušen ob novici, da tokrat ne bo zraven kapetana in enega najboljših vratarjev na svetu Jana Oblaka. "Ko smo prispeli na zbor 21. maja, smo izvedeli, da selektor ne bo mogel računati na Jana. Vsekakor velik udarec za nas, ampak kogar ni, brez njega se mora. Smo pa tu ostali, da še bolj strnemo vrste in pomagamo v obrambi, da bo imel naš vratar čim manj dela," je kratko in jedrnato povedal Šporar in ob koncu izrazil zadovoljstvo ob dejstvu, da so Stožice že dva tedna pred tekmo z Dansko razprodane.

Za Andražem Šporarjem je odlična klubska sezona v dresu grškega velikana Panathinaikosa.
Za Andražem Šporarjem je odlična klubska sezona v dresu grškega velikana Panathinaikosa. FOTO: Luka Kotnik

"To je izjemen podatek in še lepši občutek. Še ne tako dolgo nazaj nas je spremljalo največ 4000 do 5000 navijačev, zdaj pa nas čaka razprodan stadion. Kaj naj rečem kot le to, da bomo storili vse, kar je v naših močeh, da tudi po tekmi z Dansko ostanemo neporaženi," je zaključil dobro razpoloženi napadalec.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Homer.Simpson
08. 06. 2023 18.16
+1
dve napaki je nareduu, kek, ki pokopale ga bojo, tokrat, prvič, moral bi na kolenih prositi handanoviča, naj pride pomagat, in sem ziher, da bi prišel, tako pa, v golu bo ta nesrečni belec, je u redu fant, a s razlogom ni narediu bolše kariere, rupa pač , za nižerazredne klube, in , se prašam, kje je pa tega ivačiča najdu, u slo ligi je pet bolših golmanou, katastrofa, in, drugič, le zakaj je spet klicau kurtiča,, dober je za garaške vloge a, u reprezentaciji pa hoče biti neki kreator, kramp od krampa, ga ne rabimo, kurtiča, gnezda-čerin in lovrič sta u redu , ni potrebe za kurticem, tako da, ne piše se nam dobro, bo veretno iz dveh tekem, nič točk
BELAN
08. 06. 2023 09.15
-4
Škoda,da si ti zraven....
stoj?kov
08. 06. 2023 10.03
+2
le zakaj niso tebe poklicali kavč strokovnjak...
Pa kaj
08. 06. 2023 08.30
-2
modra ugotovitev...