Nogomet

Šporar: Na gostovanjih nas spremlja tudi do 18 tisoč navijačev

Ljubljana, 19. 11. 2022 07.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
B.B., M.J.
Komentarji
1

Slovenske nogometne reprezentance na svetovnem prvenstvu ni bilo že dvanajst let, a s predstavami v zadnjem času znova zbuja upanje, da se bo kmalu uvrstila na svoje četrto veliko tekmovanje. Tudi zaradi Andraža Šporarja. Ljubljančan je na prijateljski tekmi z Romunijo zabil sedmi gol v reprezentančnem dresu. Blesti tudi v Panathinaikosu, kamor se je preselil poleti. Zeleni iz grške prestolnice tudi zaradi njegovih petih zadetkov in treh podaj krepko vodijo v grškem prvenstvu. Med navijači Panathinaikosa trenutno vlada evforija, saj so z izkupičkom dvanajstih zmag in remija zrušili dolgoletni klubski rekord. Več v intervjuju z novinarjem 24UR Božidarjem Bulatom.

Več videovsebin
  • Pogovor s slovenskim reprezentantom Andražem Šporarjem
    02:20
    Pogovor s slovenskim reprezentantom Andražem Šporarjem
  • Izjava Andraža Šporarja pred prijateljskima tekmama z Romunijo in Črno goro
    04:13
    Izjava Andraža Šporarja pred prijateljskima tekmama z Romunijo in Črno goro
Na Andraža Šporarja se "lepi" zelena barva. Na nogometni zemljevid se je postavil v dresu Olimpije, v preteklosti pa je igral tudi za delno zeleni Middlesborough in zeleno beli Sporting iz Lizbone.
Na Andraža Šporarja se "lepi" zelena barva. Na nogometni zemljevid se je postavil v dresu Olimpije, v preteklosti pa je igral tudi za delno zeleni Middlesborough in zeleno beli Sporting iz Lizbone. FOTO: AP

Andraž Šporar se je pred začetkom sezone k 20-kratnim grškim prvakom preselil iz lizbonskega Sportinga, nazadnje pa je bil kot posojeni igralec član angleškega drugoligaša Middlesbrougha, s katerim je v minuli sezoni v FA pokalu izločil tudi Manchester United in Tottenham, ter se z ekipo zavihtel v četrtfinale. Za Middlesborough je Šporar na 35 tekmah dosegel osem golov. Panathinaikos je v lanski sezoni v grškem prvenstvu osvojil četrto mesto, v letošnji sezoni pa mu gre fantastično, saj je tudi po trinajstem krogu še naprej neporažen, pred največjim rivalom Olympiakosom pa imajo kar dvanajst točk naskoka. Na drugem mestu je trenutno še en klub iz Aten – AEK za zelenimi zaostaja osem točk. "Trenutno med navijači gori. Popravili smo klubski rekord izpred 4050 let. Panathinaikos še nikoli ni beležil dvanajst zmag in remi na prvih trinajstih tekmah sezone," poudarja Ljubljančan,  za katerega naj bi po poročanju tamkajšnjih medijev Grki za zanj Sportingu pred sezono odšteli dobre tri milijone evrov odškodnine, kasneje pa je (bo) portugalski klub upravičen tudi do desetih odstotkov morebitne nove odškodnine. 

Andraž Šporar
Andraž Šporar FOTO: Aljoša Kravanja

Šporar je v tej sezoni v grškem prvenstvu dosegel pet golov, dodal je tudi dve asistenci. "Vemo, kako je v Grčiji in kakšni so navijači. Trenutno vlada velika evforija okoli nas. Na domačih tekmah je stadion ves čas poln, a tudi na gostovanja odide okoli 18 tisoč naših gorečih privržencev," sporoča rojeni Šiškar, ki pa se zaveda, da je v Grčiji lahko hitro drugače. "Sedaj nas nosijo po rokah, a po seriji slabših rezultatov se lahko to hitro spremeni in v takšnem primeru je bolje, da ne greš iz stanovanja," je z nasmeškom na ustih pogovor za POP TV končal Andraž Šporar.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Glasujte za najboljši portal v regiji
Glasujte za najboljši portal v regiji FOTO: 24ur.com
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uros Mlinar
19. 11. 2022 13.02
+3
Špoki de spoki