Nogomet

Šporar na vlogo rezervista pri Panathinaikosu odgovoril na najboljši mogoči način

Atene, 08. 01. 2024 09.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski reprezentančni napadalec Andraž Šporar je bil v zadnjem času bolj na rezervni klopi Panathinaikosa in je, tudi zaradi poškodbe, užival skromno minutažo. Tudi na domači prvenstveni tekmi proti Panetolikosu je začel na klopi, nato pa vstopil v drugem polčasu pri rezultatu 0:0. Ljubljančan se je izkazal z dvema goloma in novega trenerja, legendarnega Turka Fatiha Terima, spomnil, da nanj lahko še kako računa. Panathinaikos je po sedemnajstih tekmah grškega prvenstva na prvem mestu in ima dve točki več od mestnega tekmeca AEK-a.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nogometaši atenskega Panathinaikosa, med njimi tudi trojica slovenskih reprezentantov (Andraž Šporar, Adam Gnezda Čerin in Benjamin Verbič), so pred kratkim dobili novega trenerja. 

Fatih Terim je nazadnje sedel na klopi Galatasaraya, pred tem pa je vodil AC Milan, Fiorentino in turško reprezentanco. Z Galatasarayem je bil osemkrat prvak Turčije, leta 2000 je osvojil pokal Uefa, turško izbrano vrsto pa je na EP 2008 pripeljal do polfinala.

Srba Dušana Jovanovića je po seriji skromnih rezultatov nasledil 70-letni Turk Fatih Terim. Slovenski trio pod taktirko Srba večinoma ni bil v prvem planu, še posebej Šporar in Verbič večinoma nista dobivala priložnosti od prve minute in to se s prihodom legendarnega Terima (še) ni spremenilo. A kaj hitro se lahko. Za to je "krivec" Andraž Šporar, ki je na zadnji prvenstveni tekmi vstopil v nadaljevanju in z dvema goloma tlakoval pot k zmagi Panathinaikosa proti Panetolikosu (2:1). Ljubljančan je naprej zabil z glavo, nato pa še po lepem diagonalnem strelu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Spomnimo, 29-letni Ljubljančan se je pred začetkom sezone k 20-kratnim grškim prvakom preselil iz lizbonskega Sportinga, nazadnje pa je bil kot posojeni igralec član angleškega drugoligaša Middlesbrougha, s katerim je v pretekli sezoni v FA pokalu izločil tudi Manchester United in Tottenham ter se z ekipo zavihtel v četrtfinale. 

Andraž Šporar je v tekoči sezoni nastopil na dvanajstih tekmah, štirikrat je zaigral v prvi postavi Panathinaikosa. Ljubljančan je dosegel šest golov in dodal dve asistenci.

Za Middlesborough je Šporar na 35 tekmah dosegel osem golov. V dresu Panathinaikosa je v tekoči sezoni zaigral na dvanajstih tekmah, od tega le štirikrat v prvi postavi, dosegel je šest golov, ima pa še dve asistenci. 

Slovenski nogometaši v tujini
Slovenski nogometaši v tujini FOTO: Sofascore.com

Ljubljančan je (bo) močan slovenski adut na prihajajočem EP, ko se bo Slovenija v skupini udarila z Anglijo, Dansko in Srbijo. "Bližje Sloveniji, tem bolje. V Münchnu proti Srbiji pričakujem ogromno Slovencev. Verjamem pa, da bodo prišli tudi v Stuttgart in Köln. Prepričan sem, da bomo imeli izjemno podporo," se nadeja Šporar.  

Izid:
Panathinaikos – Panetolikos 2:1 (0:0)
Šporar 51., 89.; Shengelia 90.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

športnik66
08. 01. 2024 13.46
+2
Bravo Šporar!! 👍
Blue Dream
08. 01. 2024 12.23
Kako pa kaj Kraner v PAOKu?
Sandokan69
08. 01. 2024 12.20
+2
Čim prej morajo vsi trije zapustit panathinaikos.....jovanovič ih je uničil tale turek ih bo pa dokrajčil do konca
James Bond in tovariš Tito
08. 01. 2024 10.28
-3
...končno...in to v ligi , ki je malenkost močnejša od slovenske...res so nevarni napadalci ti naši Grki....Verbič je nazadnje mreže gor daval.....