Nogomet

Šporar po prvencu: Zelo sem vesel, a bolje bi bilo zmagati s 3:0

Lizbona, 21. 02. 2020 09.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Andraž Šporar je na svoji prvi tekmi izločilnih bojev Lige Evropa v karieri dosegel prvenec v dresu lizbonskega Sportinga, ki je na domačem stadionu Joseja Alvaladeja premagal Istanbul Bašakšehir (3:1). S tem golom se je Šporar prebil celo na vrh lestvice strelcev tekmovanja.

Slovaški pridih: Šporar, nekdanji napadalec bratislavskega Slovana, preigrava Slovaka Martina Škrtla na tekmi v Lizboni.
Slovaški pridih: Šporar, nekdanji napadalec bratislavskega Slovana, preigrava Slovaka Martina Škrtla na tekmi v Lizboni. FOTO: AP
Šporar je s šestim golom v tej sezoni Lige Evropa na vrhu lestvice strelcev ujel kolumbijskega napadalca Glasgow Rangersov Alfreda Morelosa. Šest golov ima na svojem računu po hat-tricku v mreži Salzburga tudi japonski vezist frankfurtskega Eintrachta Daiči Kamada, tudi portugalski napadalec Wolverhampton Wanderersov Diogo Jota pa je po hat-tricku proti Espanyolu zdaj pri šestih zadetkih.

Že kot član Slovana Bratislave je namreč Andraž Šporar blestel na šestih tekmah skupinskega dela, saj je za svoj nekdanji klub zabil pet golov in si pozimi priigral odmeven prestop k lizbonskemu velikanu Sportingu. Na prvih štirih prvenstvenih obračunih mu ni uspelo zatresti mrež nasprotnikov, odprlo pa se mu je ob povratku v svoje priljubljeno evropsko tekmovanje: tik pred polčasom je podajo Stefana Ristovskega s strani natančno preusmeril ob oddaljenejšo vratnico istanbulskega kluba in se razveselil svojega prvenca v "levjem brlogu".

"Zavedali smo se kakovosti ekipe Bašakšehirja, a smo se zelo dobro pripravili. Zadnje tekme niso bile dobre, a smo danes pokazali svojo kakovost proti dobri ekipi," je bil v pogovoru za Sport TV zadovoljen Šporar.

'Za povratni dvoboj imamo dober rezultat'
Kljub temu pred povratnim obračunom v Istanbulu ni še nič odločenega: po golih Šporarja, Sebastiana Coatesa in Luciana Vietta za 3:0 je namreč v zaključku obračuna z enajstih metrov častni zadetek za turško moštvo prispeval bosansko-hercegovski reprezentant Edin Višća ter ohranil nekaj upanja za morebiten preobrat.

"Zelo sem vesel zaradi gola. 3:0 bi bil boljši rezultat, a tudi 3:1 je dober, saj smo ga dosegli proti dobri ekipi. Naslednja tekma nas čaka v nedeljo, a za povratni dvoboj (z Bašakšehirjem, op. a.) imamo dober rezultat," je še dodal napadalec slovenske nogometne reprezentance.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

backo88
21. 02. 2020 17.45
+6
Špoki razturaj potem pa nazaj v OLIMPIJO
krnekilojz
21. 02. 2020 14.10
+6