Nogomet

Šporar: Priigrali več priložnosti kot v vsej ligi narodov

Haifa, 22. 03. 2019 10.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V desetem nastopu za slovensko reprezentanco, petkrat je tekmo začel v prvi postavi, je Andraž Šporar le dočakal svoj prvenec v dresu z državnim grbom. Ljubljančan je v Haifi poskrbel za vodstvo, imel ob tem še nekaj priložnosti, da v Izraelu doseže še kakšen gol, toda končalo se je z remijem, tako da je bil zadetek 25-letnega napadalca Slovana iz Bratislave dovolj za točko (1 : 1).

Več videovsebin
  • Andraž Šporar edini strelec Slovenije
    00:16
    Andraž Šporar edini strelec Slovenije
  • Andraž Šporar vesel, da Slovenija prihaja do priložnosti
    00:29
    Andraž Šporar vesel, da Slovenija prihaja do priložnosti
Andraž Šporar
Andraž Šporar FOTO: Damjan Žibert
Avtor edinega slovenskega zadetka v Haifi Andraž Šporar pravi, da je zaradi same igre čutil, da bodo imeli precej priložnosti.
Andraž Šporar je v dresu Slovana iz Bratislave v tekoči sezoni dosegel 20 golov na 21 tekmah in premočno vodi na lestvici strelcev slovaške lige, Slovan pa je kar enajst točk pred prvim zasledovalcem.

"Vsi smo šli stoodstotno v vsak dvoboj, treba je igrati čvrsto, pokazati karakter. To je velik napredek, če primerjamo z igrami v preteklosti," meni član vodilne ekipe slovaške lige Slovana iz Bratislave. Zakaj se je ta sprememba oziroma napredek zgodil, ni znal pojasniti. Ve pa, zakaj napadalec slovenske izbrane vrste ob enaki postavitvi (4-2-3-1) kot v zadnjem obdobju ni več pozabljen na igrišču. Sedem udarcev v okvir izraelskega gola, skupno pa na tekmi 17, je za Slovenijo po nekaj klavrnih reprezentančnih letih dober podatek o napadalni usmeritvi. Na žalost je samo ena žoga končala v izraelski mreži. In prav 25-letni Ljubljančan je poskrbel za edini slovenski gol na tekmi v Haifi (1 : 1).

"Mislim, da smo si priigrali več priložnosti kot v vsej ligi narodov. Zakaj? Ne vem. Super mi je, ker mi Josip Iličić da dve, tri lepe žoge, to je za napadalca odlično. Škoda, da nisem dal še kakega zadetka. Če bomo tako nadaljevali, bodo tudi drugi dosegali gole, prihajali do priložnosti in se lahko zgodijo dobre stvari za Slovenijo," je v pogovoru za STA med drugim povedal Šporar.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mallonge
22. 03. 2019 13.59
-2
Učinek pri dajanju 1%; učinek pri prejemanju golov 99%
blazter
22. 03. 2019 13.18
+9
Dober je blo. Samo še grizti malo bolj, ekipo uigrati, pa bo. Kvaliteta je, vodenje je
Viejo cabron
22. 03. 2019 12.48
+7