Nogomet

Verbič z golom Dinamu pomagal do točke, Bajrića na nosilih odnesli z igrišča

Bratislava, 07. 11. 2019 17.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši v Ligi Evropa so opravili 4. krog. Med Slovenci se je izkazal Benjamin Verbič, ki je k remiju kijevskega Dinama v Koebenhavnu prispeval zadetek za 1:1. V izločilne boje se je sicer prebilo že pet klubov. Večer je zaznamovala hujša poškodba Kenana Bajrića, ki je s Slovanom iz Bratislave, za katerega igra tudi reprezentant Andraž Šporar, gostoval na Otoku pri Wolverhamptonu in izgubil z 0:1. Ljubljančana so na nosilih odnesli z igrišča.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Benjamin Verbič
Benjamin Verbič FOTO: AP
Benjamin Verbič je v dvoboju vodilnih ekip skupine B zadel v 70. minuti in izničil prednost, ki so jo imeli Danci po golu Jensa Stageja iz četrte minute. Podajalec pri Verbičevem golu je bil Viktor Cigankov, ki je v 15. minuti zapravil strel z bele pike. Na drugi tekmi skupine B sta se Lugano, pri katerem ni bilo Domna Črnigoja, in Malmö razšla z 0:0.

V skupini A sta bila spet dejavna Vid Belec in Roman Bezjak. Z Apoelom sta gostila Karabah in ga premagala z 2:1. Belec je branil celo tekmo, Bezjak pa je v igro vstopil v 60. minuti. Zmagoviti gol za Ciprčane je v 88. minuti dosegel Nicholas Ioannou. V skupini vodi Sevilla s štirimi zmagami in si je že zagotovila šestnajstino finala. Tokrat so Andaluzijci s 5:2 slavili v gosteh pri Dudelangeju. Tri gole za Špance je zabil Munir El Haddadi, dva pa Munas Dabbur. Dva je dal tudi domačin Danel Sinani.

Ob Sevilli pa si je šestnajstino finala zagotovil tudi že Celtic, ki je v gosteh v skupini E premagal Lazio z 2:1. Oliver Ntcham je prispeval zmagoviti zadetek za Škote v peti minuti sodniškega dodatka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nesrečnega Kenana Bajrića so po daljši prekinitvi na nosilih odnesli z igrišča.
Nesrečnega Kenana Bajrića so po daljši prekinitvi na nosilih odnesli z igrišča. FOTO: AP
V skupini K pa sta Andraž Šporar in Kenan Bajrić gostovala pri Wolverhamptonu ter doživela poraz z 0:1, edini gol je v drugi minuti sodniškega dodatka prispeval Raul Jimenez.
Zdravniška služba je nesrečnega Kenana Bajrića pregledovala kar deset minut. Ljubljančan je ob posredovanju z glavo prejel močan udarec z nogometnim čevljem. Po daljši prekinitvi so ga na nosilih odnesli z igrišča.

Domači so sicer prek Rubena Nevesa zapravili še najstrožjo kazen v 51. minuti. Šporar je igral celo tekmo, Bajrić pa je moral iz igre v 89. minuti zaradi hujše poškodbe. Ljubljančana so z igrišča odnesli na nosilih, prekinitev je trajala skoraj deset minut. Ob posredovanju z glavo ga je z nogometnim čevljem nesrečno zadel prav strelec edinega gola na tekmi Jimenez. Mehičan je skušal izvesti škarjice. Angleži vodijo v skupini z 10 točkami, eno manj ima Braga, ki je s 3:1 odpravila Besiktas.

Ob Sevilli in Espanyolu pa si je šestnajstino finala zagotovil tudi že Celtic, ki je v gosteh v skupini E premagal Lazio z 2:1. Oliver Ntcham je prispeval zmagoviti zadetek za Škote v peti minuti sodniškega dodatka. Prav tako je med 32 najboljših tudi Basel, ki je v skupini C premagal Getafe z 2:1. Fabian Frei je v 60. minuti dosegel odločilni zadetek. V drugi del tekmovanja se je prebil tudi Manchester United, ki je v skupini L s 3:0 ugnal Partizan, zadeli so Mason Greenwood, Anthony Martial in Marcus Rashford.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mormnekipisat
07. 11. 2019 21.37
+2
Bravo Verba ..