Nogomet

Navijači vodstvu Manchester Uniteda: 'Pozabite na ponos in pripeljite Pochettina'

Manchester, 14. 05. 2019 08.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Očitno je zadnji prvenstveni poraz 'rdečih vragov' na domačem Old Traffordu proti novopečenemu drugoligašu Cardiffu (0 : 2) sodu izbil dno, saj je večji del navijačev vodstvu kluba poslalo jasno sporočilo glede njihovega pogleda na prihodnost Oleja Gunnarja Solskjaerja na klopi nekdanjega evropskega klubskega prvaka.

Najzvestejši privrženci enega najuglednejših evropskih nogometnih kolektivov, ki pa v zadnjih sezonah bolj ali manj igra obrobno vlogo v angleški Premier League, so po zadnjem ligaškem porazu njihovih ljubljencev proti zelo skromnemu Cardiffu vodstvu kluba z Old Trafforda na čelu z izvršnim direktorjem Edom Woodwardom poslali zelo jasno sporočilo, kaj si mislijo o dejanskih zmožnostih norveškega strokovnjaka Oleja Gunnarja Solskjaerja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Slednji naj po njihovem mnenju ne bi ustrezal profilu trenerja najvišjega kakovostnega razreda za vodenje moštva, kot je Manchester United. Potem ko je 46-letni Norvežan sredi lanskega decembra zamenjal kontroverznega Joseja Mourinha in nanizal 12 zaporednih prvenstvenih zmag ter vrh vsega v osmini finala Lige prvakov izločil še favorizirani Paris Saint Germain, je postal veliki junak v očeh sicer zahtevne otoške nogometne javnosti in navijačev 'rdečih vragov'. Toda hitro zatem sta sledila nerazumljiv padec in boleča streznitev, saj so Paul Pogba, Romelu Lukaku in druščina sezono v angleškem državnem prvenstvu končali z vsega eno zmago na zadnjih sedmih tekmah. Nezadovoljstvo navijačev pa je doseglo stopnjo vrelišča po že omenjenem porazu v zadnjem ligaškem krogu, ko je nebogljeni United sredi Old Trafforda ponižal novopečeni drugoligaš Cardiff.

"Verjetno ni resnejšega kluba, razen Manchester Uniteda, ki v trenutnih razmerah ne bi povlekel povsem logične poteze in zamenjal trenerja Solskjaerja. To, kar smo spremljali v zadnjem mesecu in pol, je, milo rečeno, žalost. Velika žalost za navijače Manchester Uniteda," je po novem razočaranju dejal eden od navijačev 'rdečih vragov'. Drugi je na Twitterju zapisal: "Solskjaer mora oditi, na klop pa mora sesti strokovnjak z izraženo napadalno miselnostjo."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Tretji je bil še konkretnejši, ki je med drugim navedel ime svojega favorita: "V tem trenutku je potrebno pozabiti na ponos in klubske delitve ter na Old Trafford pripeljati Mauricia Pochettina."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (24)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Damir Leljak
15. 05. 2019 08.43
Zamenjat bi morali tistege, ki je pripeljal Pogbaja!Če se spomnim 100 miljonov za žirafo...Edini, ki kaj velja je Rashford
cripstoned
14. 05. 2019 11.55
+10
problem uniteda se vlece ze lep cas...natancneje od odhoda velikega safa...ko so za trenerja postavili moyesa se je zacelo...nato je moyes odsel in prisel je l.v.gal. ki je pravtako z svojimi okrepitvami poskrbel da je united sel samo navzdol...nato je prisel mourinho ki je vsaj malo popravil skodo ki sta jo storila njegova predhodnika ....united je pod mourinhom koncal sezono na 2.mestu in osvojil ligo evropa....to je pravi uspeh glede na kader ki ga je imel mourinho...zdaj so pa problem mladi preplacanci (rashford, lingard, lukaku in pogba) okoli njih se vrti celotna zadeva in solskjer jih je uspel malo zrihtati....po mojem mnenju bi pustil solskjera na klopi se eno sezono ker je legenda tega kluba in ga spostuujejo navijaci bolj kot pa kogarkoli iz danasnje ekipe...zato ima tudi ekipa malo strahospostovanja do njega....seveda pa ce allegri ostane brez sluzbe bo on 1.kandidat...ampak tako pac je v svetu nogometa...danes si jutri nisi....soslskjer se eno sezono verjamem da slabse kot letos ne more biti...
TvojPrijatelj
14. 05. 2019 12.56
-11
jutranjikafet
14. 05. 2019 13.20
+6
Tisti veliki SAF brez katerega bi bili 3tji v Angliji se za Arsenalom.
elrocco77
14. 05. 2019 16.15
+3
Malokrat se strinjam z Kripsom, ampak tokrat dam plus, Strinjam se z vsem napisanim razen, da za vodenje take institucije kot je Man.Unt. mora biti človek najvišjega kalibra in zato jaz Solskjaera ne bi pustil še ene sezone. Fant bi se moral še kakšnih par let kaliti v kakšni ekipi ala QPR ali Norwich iz drugega kakovostnega razreda in potem če bi bil uspešen napredovati v kak večji klub. Če se ne motim so ga pa potegnili iz Norveške lige, ki je recimo temu adekvatna naši. Tudi Darko Milanič je bil kratek čas trener Leedsa, ampak preskok je enostavno prevelik, pa še časa premalo.... Nisem ravno pristaš Man.unt, ampak vseeno gre za velik klub ki se zadnje čase glede na finance na katerih bazira že rahlo blamira..
rekapaka
14. 05. 2019 11.49
+8
Milanič bi bil pravi. Bo vsak trenutek prost
SenecaLucius
14. 05. 2019 11.39
+8
Kako že gre tisti stari vic: na avtomobilskem sedežu sem pustil letno karto za vse tekme Manchester Uniteda za naslednjo sezono. Nekdo mi je razbil šipo in zraven položil še svojo letno karto...
Ka pa mislis
14. 05. 2019 11.16
+8
Jaz mislim da ni problem v solskjeru, kot ni bil v lopeteguiju itd... ManU je se bolj ubogi s kadrom. Poglej kdo vse igra, pa uspeh s temi igralci je biti tu kjer so.
mmickica
14. 05. 2019 11.08
+8
Vsi ti klubi imajo enak problem, MU, Chelsea, Barca, Real, Bayern in še kdo... Nimajo vodje, nekoga, pa naj bo to trener ali igralec, ki zna držati ekipo na nekem visokem nivoju in predvsem mislim tukaj na mentalni nivo. To je nekdo, ki mora znat ustvarit in obdržat kemijo med soigralci in, če le-ta že popusti, jo znova povzdigniti na prejšnjo raven. V MU je bil to Ferguson, v Barci Guardiola, v L.poolu je to Klopp, ponekod so pa to tudi igralci. V realu je bil to vsa leta Ramos, ampak očitno se je tudi v tem pogledu iztrošil, Barca ga žal vsaj po mojem nima in tu je ves problem. Tisti, ki sestavljajo ekipo, torej vodstvo kluba je po mojem prepričanju premalo pozorno na te zadeve in velikokrat kupujejo napačne igralce, ali pa prodajo kakšnega takšnega, ki mogoče res ni med naj najboljšimi, ampak pozitivno vpliva na ekipo. Menda je bil to v Barci na primer Mascherano. V Juvetu je to Chielini. Tudi PSGju po mojem samo zaradi tega ne uspeva narediti kaj več.
cripstoned
14. 05. 2019 12.46
-1
united, chelsea, barca, bayern in se kdo nimajo vodje...real ima vodjo...zinedine zidane...odloca kdo bo prisel, odloca kdo bo igral in kako bodo igrali...poleg tega jih se motivira in jim vcepi v glavo da igrajo za najvecji klub....spet mesas zraven real ker se na tak nacin samo tolazis....
cripstoned
14. 05. 2019 12.46
-1
united, chelsea, barca, bayern in se kdo nimajo vodje...real ima vodjo...zinedine zidane...odloca kdo bo prisel, odloca kdo bo igral in kako bodo igrali...poleg tega jih se motivira in jim vcepi v glavo da igrajo za najvecji klub....
kadabra
14. 05. 2019 13.40
+8
Ramos vsekakor je vodja in Zidan odličen trener. Ampak tisto kar je poganjalo motor Reala v zadnjih letih je bil prav gotovo Ronaldo oz skupek omenjene trojice
mmickica
14. 05. 2019 14.25
+5
Tudi Ronaldo na nek način, se strinjam, ChelseaLondon. Zidana pa jaz ne bi štela zraven. Boste videli. Cripsi, nič se ne tolažim, vsaj to bi iz mojih postov že lahko razbral. Povem pač svoje mnenje in to je to.
TvojPrijatelj
14. 05. 2019 11.04
-25
Bog ne daj samo Pochettina ne!!! Res je da mora OGS, ki nima pojma o nogometu, izginit iz kluba. Pochettino bi bil samo še slabši. Ime trenerja, ki bi pa res moral priti da postavi klub na najvišjo možno raven, pa je tako očitno da ga ni treba omenjati... In ne, ni Guardiola (tudi ne Klopp, niti Zidane ali Allegri) pa čeprav bi bil Guardiola prva izbira. Trener, ki bi mu morala uprava dati milijonček funtov bruto na teden če bi jih zahteval, samo da bi prišel... Vsi vemo kdo je to.
Branimir123
14. 05. 2019 11.39
+9
poserjemsenavas
14. 05. 2019 14.33
+3
pokliči v MU, oni in i vsi nimajo pojma o kom bluziš.
mitja999
14. 05. 2019 11.00
+14
Kako jim ni jasno da zahtevajo da naredi trener cudez z vsem podedvanim. Mislim da je naredil ogromno s tem kar je dobil. Potrebuje cas in proste roke. Ce se potem ne bo rezultatov pa se ga lahko krivi. Vsak ima svojo vizijo, ki pa jo je zelo tezko izpeljat ce si zelllooo omejen.
kadabra
14. 05. 2019 10.55
+7
Vsi govorijo, da ima United slabo ekipo oz slabe igralce. Jaz se s tem ne bi niti malo strinjal. Igralci kot so Pogba, Lukaku, Sachez, Martial, Matič,...so zares izjemni igralci. To so dokazali, ko je Ole prišel v Manchester. Naj mi nekdo pojasni kako lahko čez noč začneš igrat kot super zvezda, potem pa na naslednji tekmi ne znaš niti ustaviti žoge? Zakaj so na začetku igrali izjemno napadalen in gledljiv nogomet, ko pa so na vrsto prišle večje ekipe, pa kar naenkrat niso več znali tega? Spomnim se, ko so igrali proti Chelseau v FA pokalu. Totalen Mourinhev sistem. Bunker in protinapadi. To jim je na tisti tekmi tudi uspevalo, ampak potem pa ne več. Od tekme proti PSG-ju nihče ne igra na nivoju tretje angleške lige. Vsi s prstom kažejo na Eda Woodwarda, češ, da ni pripeljal okrepitev. To je stvar, ki jo še bolj ne razumem...ta človek jim pripelje vse možne super zvezde, ki po enmu mesecu v Unitedu ne vejo več kaj je žoga. Kot, da se je na njih zgrudilo neko prekletstvo...
Inhumed
14. 05. 2019 10.24
+15
Ravno to kar se je zgodilo od prihoda OGS je glavni pokazatelj, da so igralci velik problem. Ko je prišel, so dejansko igrali kot se zagre, sčasoma je pa ta forma ponovno padla. Na žalost smo padli v situacijo Liverpoola zadnjih 20+ let oziroma Cityja zadnjih 10 let. Potrebna je rekonstrukcija kluba od temeljev do vrha in postavit prave ljudi na prava mesta - z zadnjim imam predvsem v mislih Woodwarda, ki naj se vrne v svoj marketing oddelek in tam ostane, na njegovo mesto pa naj pride en sposoben DOF (pa ne mi srat z raznimi Ferdinandi in Nevilli). Kakor je to težko razumet za navijače, forma Utd je realno izražena s položajem na lestvici in igranjem v LE. Če ne bi bilo tistega dviga forme po prihodu OGS bi bili zelo verjetno še kakšno mesto nižje.
User792410
14. 05. 2019 10.15
+16
Jaz mislim, da bi bilo veliko bolj učinkovito, če za Paula Pogbaja, Marcusa Rashforda, Anthonya Martiala in še katerega zvezdnika pokasirajo kolikor lahko in Solskjaerju pripeljejo 2-3 garače, ki niso obremenjeni z zvezdniško slavo! Vsekakor pa bi morali obdržati rojenega napadalca Romela Lukakuja, le drugačno, bolj odgovorno nalogo mu je potrebno nameniti!
Opta Musi
14. 05. 2019 09.56
+43
Jaz pa mislim da je Solskjaer dober trener. Bolj mislim, da bi bilo potrebno zamenjat nekaj preplačanih igralcev na čelu s Pogbajem, ki se ve, da vedno znova vnaša nemir v slačilnico.
flamengo
14. 05. 2019 09.53
+21
Kaj pa more, ko ima preslabe igralce
er0nixx
14. 05. 2019 09.51
-16
Riba najbol smrdi pri glavi!!!
Dinho8O
14. 05. 2019 09.32
+22
Navijaci ne morejo in ne smejo vplivati na odlocitve vodstva. Zakaj? Ker so prevec emocionalni.